THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, October 3, 2010

MONOLOG : The Contest




Sinopsis:
"Monolog" menceritakan kehidupan Iqmal (watak utama) selepas kematian isterinya yang menghidapi satu penyakit misteri dan pada masa yang sama melahirkan anak sulung mereka, Adam. Sedikit demi sedikit rahsia perbuatan isterinya selama ini dibongkarkan dan diceritakan melalui teknik 'flashback' watak utama. "Monolog" yang dimaksudkan ialah, selepas kematian isteri Iqmal iaitu Aisyah. Iqmal menjadi tidak keruan. Hilang arah. Berlaku monolog dalaman antara fikiran positif dan fikiran negatif. Selepas itu, monolog itu semakin menjadi-jadi walaupun bukan kehendaknya. Adakah ia satu monolog? Ataupun satu mesej yang ingin disampaikan oleh suatu entiti? Ataupun bisikan entiti yang ingin menghancurkan hidupnya? Atau kekeliruan personaliti (split personality) dia? Nantikan penerbitan cerpen "Monolog", Eksklusif di Blog http://homosapiensz.blogspot.com .Mungkin terdapat pelbagai kejutan lagi kerana cerpen ini merupakan cerpen spontan Mr.Homosapiensz!
______________________________________________________________

aq dapat tahu pasal contest ini pun lepas tuan rumah terjah blog aq then suruh masuk contest
act aq dah lama tahu pasal contest ni, tapi aq tak paham apa hujung pangkal contest ni
so aq buat bodoh jelah kan
tapi ntah kenapa otak aq kembali cerdik apabila cuba memahami maksud contest ini
and dengan rela nya hati i ni masuk contest ni. *kalau tak menang aq taktaw lah wei. XD
aq dah paham lah. sebab tu aq masuk. HEeeee:)
aq tak paksa korang nak masuk. click click click

kata-kata hikmah dari seorang budak sekolah:

walau segagah mana seseorang lelaki
pasti dia akan mengalirkan air mata hanya kerana cinta
dan ketahuilah
air mata seseorang lelaki susah untuk dinilai



1 ribu orang sayang aku: