THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, October 15, 2010

guru tinggi darjatnya

walau sepandai mana kau
walau sehebat mana kau
tanpa restu dan redha seorang guru
pasti kau akan 'buta' melihat kejayaan

lepas baca entry nazim ni . aq tanya kat diri aq
aq sebenarnya pandai dalam semua subjek
tapi kenapa masa peperiksaan kadang kadang aq tak ingat apa yang aq belajar
rupa rupanya sebab aq selalu kutuk cikgu belakang belakang
selalu tunjuk memek muka menyampah bila cikgu tu masuk
selalu merungut bila cikgu bagi kerja sekolah sampai cikgu terasa
kadang kadang tu aq bole terr-lepas kutuk depan cikgu
YA ALLAH kejamnya aq buat macam tu kat cikgu aq
padahal dorang lah pemangkin kejayaan aq
aq selalu dengar ceramah,motivasi cakap berkat ilmu seorang guru adalah kunci kejayaan
macam mana nak berjaya kalau ilmu yang dicurahkan tak direstui walau kita pandai mana
kuasa Tuhan tak boleh nak dijangka
andai kata guru yang kita kutuk semalam tibatiba meninggal hari ni
padahal kita tak sempat nak mintak maaf dekat dy
macam mana ilmu tu nak berkat sedangkan orang yang ingin memberkatinya dah tiada
aq janji aq taknak kutuk cikgu lagi.aq nakkan keberkatan ilmu yang diberi
and spm nanti wish me 9A+ ! amin ;)

terharu tak baca ? HAAHA
yes tu lah luahan hati aq yang terbaru
HEHE:)

aq ada sorang kawan ni
dy takpernah nak bagi kata peransang kat aq
yang dy selalu bagi kata menjatuhkan aq
dy seorang yang kuta propa
dy jugak jenis orang taksuka mengaku kesalahan dy
dy suka tegakkan benang yang basah
kadang kadang dy selalu merendahkan aq
bila dy gagal dalam exam
mula lah dy nak bising tak bagitau jawapan tu masa exam lah
see? tak nak ngaku kesalahan dy
tapi aq lain.aq selalu bagi dy kata peransang suruh belajar
bila dy gagal aq selalu cakap takpe exam nanti boleh cuba lagi
pelikkan dunia ? bila lah dy nak berubah ? ;)
kau ada.?

0 ribu orang sayang aku: