THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, September 2, 2010

Rakyat Indonesia yang tak kenang budi


aq tak tahu kenapa orang indonesia sekarang ni
makin menjadi jadi perangai dorang
tak habis habis nak menghina Malaysia
aq pun sedih and geram tengok perangai dorang ni
tak cukup nak menghina,siap bagi gelaran yang tak baik lagi kat negara kita
macam nie ke perangai orang yang selama nie malaysia tolong setiap kali ada bencana ?
macam nie ke dorang membalas apa yang kita da buat kat mereka?
tak pelik lah bila indonesia selalu kena bala,musibah,gempa bumi kat sana
tengok lah perangai rakyat dorang
masyaALLAH
aq rasa nak sarankan kat perdana menteri supaya berhenti tolong mereka nie
kalau macam nie kita dapat
makian,cacian
rasa macam sia sia kita tolong mereka kan ?
walau hanya segelintir yang buat macam ni,tapi
kerana nila rosak susu sebelanga

aq pun tak faham lah
dorang fikir rakyat dorang yang datang kat malaysia nie baik baik ke ?
ada yang merompak,merogol,membunuh laaaaaaa
indonesia oh indonesia
kenapa lah rakyat kau buta hati eyh?
cuba laaa pergi memohon keampunan ALLAH supaya korang di buka pintu hati
memohon hidayah supaya dapat membezakan yang mana buruk,yang mana baik

kalau korang nak baca lebih lanjut page ni kat fb

10 ribu orang sayang aku:

blue gummy blogy said...

yea , Indon gelabah je , kelam nak mati kick their ass deyy !

Aliff Haikal said...

tula pasall
kalau dapat kick their ass uh
mmg seronok
biar kna sembelit tros
hehee

blue gummy blogy said...

HAHA , what you waiting for ?
oomagood , tak paa ahh , bia lahh dorng nak kata apa pasai Malaysia , depa yang bodoh tak kenang jasa malaysia , soSIAL kan ?! HAHA

Aliff Haikal said...

hahahaaaa
sangat soSIAL
:D

FAFA said...

Diorang memang. Yang penting, kita jangan bertindak. Biar kan mereka. Nanti lama lama diam la tu. Bulan ramadhan juga nak buat hal. Tkpe, bulan ramadhan kan bulan dugaan. Jd kita kena terima semua ni. Insya-Allah suatu hari nanti, terbuka la tu hati hati diorang :)

Aliff Haikal said...

yes agree wif u :)

wannurfazrini said...

UNLIKE. Indon mmg bodoh sbb tu wat perangai bodoh gak!

FaizalSulaiman said...

benci la dorang neh.mereka yg datang sini tu org2 miskin, yg kutuk2 tu kaya2,.tak pena merasa susah gaknya. entah apa dia dengki kat negara kita tatau la

dulu isu lagu rasa sayang, pastu batik, then tarian pendet.

Aliff Haikal said...

faizal: betul2
cuba test dorg dtg kat malaysia ni
tgok betapa 'kayanya' dorg kan
dahla biadap

cik tomyam said...

da la mengumpul duit kat sini

buat pulak perangai celak*

dorang.

negara siapa yang paling banyak pelacur sebenarnya

mengucapla wahai indon2 durjana.

korang buat aku nak minum air sirap banyak2!
haha