THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, September 20, 2010

CONTEST TIDAK BEST

Maka, ini syarat-syaratnya.
1. Beralamat tetap di Malaysia. Fasal gua tak reti nak post hadiah ke luar negara. Walaupun urusan pos-mengepos akan dilakukan oleh adik-adik gua. Gua yakin, mereka pun tak reti.

2. Sesiapa sahaja boleh join tanpa sebarang diskriminasi. Tak kira lu perempuan ke bakal perempuan ke, laki atau bakal lelaki, bekas kekasih atau bakal kekasih, perdana menteri mahupun tok mudim.

3. Mempunyai belog sendiri. Fasal sebarang update gua akan post dekat belog, gua tak main update dekat facebook.

4. Tidak melanggar mana-mana hukum agama sepanjang pertandingan.

5. Idea asli, bukan fotokopi dari mana-mana.

Okey, itu sahaja. Seterusnya.

1. buat satu entry tentang contest ini bertajuk 'Contest Tidak Best', dan link-kan ke blog ini. (maksud gua dalam entry tu la)

Isi-isi entry tersebut terbahagi kepada tiga bahagian :
a. Beri nama untuk dua ekor anak kucing di bawah. (10 markah, markah diberi mengikut kesukaan adik-adik gua dan pantauan gua)

kanan suspek A, kiri suspek B

yang kanan kita gelar suspek A, yang kiri suspek B.

b. Sebab nama itu diberi. Tapi yang ini tak wajib, kalau rajin ceritala. (tak ada markah)

c. Penuhkan ayat berikut;

"Blog Tidak Best........"(panjang sesedap rasa. Kalau panjang sangat tak sedap juga, kalau pendek sangat pun tak sedap juga.) (5 markah-gua yang bagi markah)

2. Letakkan banner di dalam blog/entry anda mengikut kekreatifan dan link-kan ke blog ini. Ikutlah kalau nak letak di sidebar atau hanya dalam post atau dua-dua, atau dimana-mana. Gua akan ambil kira.Gua bukan apa, gua mohon untuk dihebahkan contest ni. Kalau dua orang saja masuk, sedih pula gua fikir.

3. Letakan URL entry anda di tempat komen blog ini, untuk memudahkan urusan seterusnya.


Contest ini akan bermula pada hari
Selasa 14 September 2010, pada jam 12.01 pagi.
Tarikh tutup 'Contest Tidak Best' ialah pada hari Selasa, 21 September 2010, jam 12.01 pagi.

Hadiah : Disebabkan kucing hanya perlukan satu sahaja nama dalam hidupnya, maka gua dan adik-adik bersetuju untuk memilih hanya seorang pemenang bertuah. Untuk mengelakkan unsur penipuan dan sebarang kesalahan dalam agama, gua nyatakan terus hadiah-hadiahnya:

satu beg galas yang disulam, satu penanda buku, dan dua keychain. Semuanya asli dari Jordan.
(gambar aq malas nak tunjuk. pandai-pandai lah click kat banner. haha)







soalan A : aq nak bubuh nama untuk suspek A ialah
ORENJI
dan si suspek B ialah DANSEI

soalan B : sebab aq bubuh nama yang comel tuh . aq search kat google translete je . ORENJI dalam bahasa jepun bermaksud SI OREN . DANSEI pula bermaksud SI JANTAN
haha..

soalan C : BLOG TIDAK BEST adalah blog yang sangat simple tapi menarik . :D


5 ribu orang sayang aku:

Mr.Homosapiensz said...

ahakss...comel jer anak kucing.....dulu pun ada gak kucing warna oren ni..siap main2 ng hamster lg...tp dh K.O....

-hazen said...

terima kasih join

selamat berjaya!

/Dayah//Nurul/ said...

all the best :)

ateyn said...

bru na join..huhu

MofizPutra.com said...

salam... sory baru buka blog.. huhuh.. nk tukar buku tamu? maksd Aliff nk tukar cam mana tuh? nk tukar jd hide chat box ke?