THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, December 19, 2010

KOREA HARI INI

SNSD/GIRLS GENERATION
SUJU/SUPER JUNIOR
2PM
siapa yang minat korea stay tuned
tapi yang tak suka sila keluar sebelum menanah mata baca . HAHA

sekarang ni fenomena korea kankan
sampai kan kalau nampak iklan salah seorang artis korea kat tv sanggup tengok tak kelip mata
kan? jangan tipu sebab aku pon sama. HAHA
mesti ada sebab kan kenapa tiba tiba fenomena korean pop meluas gila vavi ah kat m'sia ni
baik yang kecik mahupun besar gedabak . dari yang muda sampai ke tua lelaki perempuan semua sama layan k-pop . meleleh air liur tengok dorang nyanyi kan . :P
mari sini aku bagi tahu kenapa benda ni sampai memang gila ah kan
sampai kau tengok cina cina pon dress up macam nak apa tah,huh !
tapi melayu okay okay la macam aku . lalalalalalala~

1.RUPA
kau setuju tak kalau aku cakap muka artis artis korea ni jambu gila vavi ah
muka bersih tanpa cela takde jerawat
muka boleh kata ada komersial la
jual kat pasar malam pun kena letak harga beribu . HAHA
habis la spesies spesies dua alam berebut kalau dapat salah seorang artis korea ni
kena kekah . XD
kalau yang perempuan lak fuhhh comel gila bafak
bila kenyit mata pheh cair siod . HAHA
yelah muka takde jerawat kan plus suara macam kartoon comel je :)
mana taknya ramai yang minat.alih alih yang normal jadi lesby . ops :D
2.TUBUH BADAN
kau pernah tengok klip video group group popular ni tak tunjuk body
ala kalau yang jenis malu tunjuk lengan je tu pon berketul ketul
dalam banyak banyak ahli,mesti ada yang sengaja tunjuk body yang tegap sexy tu kan
pheh mana tak cair wanita wanita kat sini
dah lah muka cute plus badan tegap
kalau dapat memang kena kekah lah kau. HAHA :P
tapi bagi yang keding tu setakat jual muka boleh la kankan ^^
kalau perempuan pula jenis badan flat je
kau tengok kumpulan SNSD badan semua cantik je
takde selulit kankan. HAHA
tergoda aku tengok. :P
siap pusing pusing tunjuk perut dorang yang flat cantik tu . HAHA
mana tak cair hati hati jejaka kat malaysia nii
dalam hati ada taman !:P
3.JENIS LAGU
jenis lagu dorang ni bukan jenis yang mendayu dayu buat orang tidur
fresh tau ! siap ada tarian semua tu
lagu dorang rancak and sedap telinga dengar walau tak faham sepatah haram dorang sebut
takpe pakcik google kan ada HAHA
kalau yang jenis cintan cintun pon tak boring dengar sebab dorang ada tarikan tau dari segi bahasa,muzik,tarian. memang gempak gila la wey !
kalau yang jenis sedih pula memang tangkap feel la !
senang kata memang syok ! :D
4.LAKONAN DALAM DRAMA/FILEM
dah tengok princess hours?boys over flower?full house? paling terkini kat tv pun citer he's beautiful
kau cuba tengok gaya lakonan dorang
mengancam beb. HAHA
kalau part happy memang gila happening ah
kalau part sedih memang banjir ah rumah kalau jenis rumah macam pawagam
kalau yang romantik pula aku tak tahu nak cakap la.kang salah cakap mampos kena saman . HAHA
bak kata makcik aku 'secukup rasa,seindah biasa' XD
aku memang takkan ubah siaran kalau tengok filem/drama korea
sebab gaya lakonan dorang memang tangkap feel aku la beb
kalau dapat berlakon sama kan best . :)

tu lah 4 faktor yang setahu aku sebab utama tiba tiba korea fofular gila vavi *felat*
tapi tapi Tuhan dah cakap kan semua manusia tidak sempurna
kau fikir artis artis korea ni lahir lahir je dah muka jambu comel ?
opss kau salah kau salah
tak semua artis korea ni muka macam sekarang masa dulu dulu
ada yang hodoh,hidung penyek,muka penuh jerawat,gemuk
tapi sebab kan nak popular ada yang sanggup buat pembedahan plastic semata mata nak bagi hensem cantik
selalunya lelaki lebih kepada memancungkan hidung,membetulkan posisi dagu
kalau perempuan surgery plastic bagi mantap apa yang tak mantap. HAHA lepas tu kasi licin muka
kalau kau pakai khidmat pakcik google tengok muka muka beberapa artis korea masa dulu dulu mesti kau terkejut beruk punya la.
haih taknak cakap la kau search sendiri ^^
okay lah banyak gak aku menaip hari ni penat sei nak taip. HAHA takpe takpe
sharing is caring kan :)

p/s: kalau ada salah sila beritahu saya okay :)

12 ribu orang sayang aku:

beLLa said...

haha! stuju2. bukan semua cun2 n nsem pon. setakat laki pakai lipstik,tak maskulin langsung ;p

ms. lappy =) said...

setuju2 !
tpi pape pon,
diorg still best..
hehe :)
jgn marah :)

SHINing AhnEes said...
This comment has been removed by the author.
SHINing AhnEes said...

mana pic SHINee?? hehe :D
neway, betol cakap kamoo tuh..memang kebanyakan dorang cantek n ensem pon sbb ade tokok tambah kat muka sbb kn plstic surgery ni mmg budaya bese kat sne..ikotkan, lagi asli n cantek org melayu kan? haha..
pape pon still minat gak kpop & kdrama sebab dorang punya lagu best,dance dorg superbb and kdrama lak, jalan cite yg best n hmmm memang best lahh!

superLINA said...

yeah! bigbang xD

Aliff Haikal said...

banyak nak upload ! tapi nanti makan ruang. HAHA btw ! korea the best ! HAHA

Annie said...

Omo, Saya pun KPOP fan, despite all the plastic surgery and faces yang re-done.

I just enjoy looking at gorgeous faces and good music, diorang punya muka sebelum jadi star is not important.

Support KPOP Entertainment. YeaY~~

Cik.Askarr said...

okay okayy, tp crush korea sy tak buat surgery --'

Anonymous said...

well sory to say,, diorg ta licinkn muka okay.. klau tgok muka diorg without bedak tu..nmpak abiss hidupn next deminsi ats muka diorg, still menggerutu siot~ itu suma effect make-up,, n diorg sniri ngaku kaki diorg ta cantik,tpi d'sbbkn jdi tarikn d situ,, abis segala kosmetik diorg tampal,, just ssetgh jer yg lawa.. surgery diorg just ilangkn lemak, klopak mata, trik idung, bgi bentuk muka n else, kebanyakn just pakai buang[kosmetik], haha.. cuma smpaikn pembetulan yg slh dlm entry nie ;)

ct_syuhaidah said...

agree part 4 faktor tu
yg bhgian mgata diorg..
artis msia pun buat gakkkk
bluuueeekk;p

Aliff Haikal said...

anon : kau mana tahu ? aku cakap sesetengah je. kalau artis feveret awak tak buat, its okay ;]/ tapi kawan saya kat sana yg ckp korea famous dengan surgery plastic,so tak heran la kalau dorang pon ikot sama. ala sume tu biarlah. janji KOREA THE BEST! HAHA :D

ct : whoaaa.. artis malaysia takpaya cakap la.. HAHA dah mcm ape tah . ;p

syasya❤ said...

setuju sesangat!!
hehe~