THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, April 22, 2011

PENGALAMAN MEMATANGKAN DIRI KITA

cikgu aku selalu cakap
'bersedia menghadapi dunia luar bila dah habis sekolah nanti tau , lagi banyak dugaan dan cabaran yang awak semua akan hadapi , dari situ awak akan belajar erti kehidupan yang sebenarnya'

baru aku tahu maksud sebenar cikgu aku selalu cakap macam tu masa kat sekolah dulu
yelah cikgu kan lebih awal makan garam,gula,asam dan cuka dari aku
so awal-awal dia dah ingatkan kat aku pasal dunia luar
sepanjang aku start hadapi dunia luar ni
aku dah mula belajar erti sebenar kehidupan
pergi kerja cari duit memang memenatkan
dapat rasa macam mana ayah aku susah penat kerja cari duit nak sara kehidupan kami sekeluarga
terima kasih bapak ! :)
bila tengah poket kering masa tu baru tahu macam mana perasaan orang yang tengah takde duit nak makan , nak beli keperluan diri
nasib baik aku still ada duit dari mak ayah aku bila aku tengah takde duit

macam-macam jenis manusia aku boleh tengok bila start hidup di luar
pernah sekali masa aku tengah kerja , sekumpulan mak nyah dengan berpakaian macam perempuan tengah shopping nak beli barang perempuan
masa tu aku boleh ketawa tengok dorang ( ish ish ish jahatnya aku )
lepas tu aku nampak sepasang gay tengah shopping beli barang
huhu sweet jek aku tengok dorang berdua :D
lagi satu pengkid ! walaweyhhhh bukan main berkepit dengan girlfriend diorang
gaya macam jantan sei !
HAHA

sebenarnya banyak lagi dugaan dan pengalaman yang aku tempuhi
macam-macam !
dulu masa sekolah konon hebat ah dalam sekolah
padahal kat luar sana banyak lagi orang yang lebih hebat dari kita
so kepada budak-budak sekolah , janganlah perasan diri tu hebat sangat okayyyy ;)
tapi segala dugaan dan pengalaman yang aku lalui mematangkan diri aku
mana tahu suatu hari nanti aku jadi pemimpin korang ?
HAHA !
tuah ayam nampak di kaki , tuah manusia siapa yang tahu ? TUHAN sahaja

salam sayang dari aku ;'*

4 ribu orang sayang aku:

Adelin Imtiaz said...

hensem tak GAY 2 . HAHAHAHA

Aliff Haikal said...

@Adelin Imtiaz hensem gilaaaaa vavi -,- ! motif tanya ? HAHA

Inche Vampire said...

haha...sweet? geli pulak..

DeeBa said...

penatt ann kje..!
bwu taw susa nyee cri duet..
dba smpay kje 2mnggu jee..
then tatahn pntt..
tp ble benty pon bosn jugk..! :D