THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, November 30, 2011

PLEASE TAKE THIS NOTE

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

hari ni dah hari khamis , tak sangka yang minggu depan result final exam sem 1
pheh gila tak berdebar kau . okay tujuan posting entry hari ni ialah aku nak cerita sikit keadaan yang kadang-kadang berlaku dalam kelas aku yang macam sedikit annoying . actually kejadian ni berlaku kat mana-mana pun , eventho sekolah sekali pun . so kalau yang terasa tu , mintak maaf awal-awal nahhh :P

#situasi satu

guru : ahmad , boleh kamu tolong bagitahu cikgu 4+4 berapa ?
ahmad : errr
tiba-tiba
amin : 8 cikgu!
aminah : 8
amirul : 8 lahh
tapi dalam masa yang sama ahmad tengah mengira
cikgu : woah ramainya ahmad dalam kelas ni ..

based on situasi kat atas ni , korang boleh tahu kan apa yang aku cuba nak maksudkan ?
kat sini , cikgu tu tanya ahmad , bukan amin or aminah or amirul tu
tapi kenapa dorang still nak jawabkan eventho ahmad tak bercakap lagi pun ,
cuba lah bagi peluang ahmad tu nak bercakap , aku kadang-kadang concern dengan benda ni dalam kelas aku , contoh macam kat atas tu lah .
entah , aku macam geram pun ada , biarlah student yang ditanya tu jawab walaupun dia tak tau jawapan , aku tau ramai yang pandai dalam kelas , tapi takpayah lah nak jawabkan bagi pihak seseorang tu . kalau betul pun dia memang taktahu langsung dan dah macam ular kena simbah dengan minyak gas , bisik lah kat telinga dia , tak perlu kot nak buat bising dalam kelas tu semata-mata nak tolong jawabkan . duduk diam atas kerusi sendiri sudahlah . so the conclusion is , jawab bila nama kita kena , bukan jawab bila nama orang yang kena . please :)

#situasi dua
razak : cikgu , macam mana nak tahu simbol lebih kecik ke lebih besar ke dalam soalan graph ? saya tak tahu lah nak tentukan macam mana cikgu ,
tiba-tiba
razif : kau ni , kan dia ada tulis dalam soalan nanti , kena faham betul2 lah ,
zariq : nanti dia bagi tau kat dalam soalan tu , kita cuma kena pastikan dia lebih besar ke lebih kecik , depends pada ayat .
lepas tu
razak : aku tanya cikgu , bukan tanya korang . =='

situasi dua tu memang annoying sangat , aku memang kadang-kadang tu macam kesian kat kawan kelas yang lain bila soalan yang sepatutnya cikgu jawab last kawan sendiri yang jawabkan . tak kisah kalau nak jawabkan , tapi kan lebih baik kalau cikgu tu sendiri yang terangkan , kalau ye pun dah faham tahap boleh buat seratuslapanpuluh soalan , duduk diam sudah lah and dengar penjelasan cikgu tu , kena lah sedar tak semua orang boleh faham macam apa yang kita faham . ada yang fast motion ada yang slow motion . so kalau memang dah expert tu hulur-hulur lah ilmu kat budak yang tak faham so nanti takpayah lah dia tanya dalam kelas then kawan dia sendiri yang jawabkan . it's so annoying !

#macam-macam ragam dalam kelas aku , ada yang diam ada yang bising , papepun mereka lah kawan terbaik aku !:)

' duduk dalam kelas senyum je bila nama kena panggil untuk jawab soalan.haha'

13 ribu orang sayang aku:

CekbOlat-bOlat said...

mmg btul lha.. mmg selalusangatsangat jadi mcm nih.. ksian pada *si Loading* ish3..

Ckin Kembaq said...

Itu namannya jawapan spontan..tak dpt nak dielakkan..hehe

p/s : kita ikut je dlm kelas.. ^_^

aiDieNa said...

Dah jadik 3 ribu.. ehehehe

Elie Lily said...

senyum tu tandanya tau jawapan! tapi saja taknak gtau orang..konon2 lampi! kan2? mueheheh

Hashikin Fuhairah said...
This comment has been removed by the author.
Hashikin Fuhairah said...

memang slalu jadi pun.
nak buat cam ne, sume nak tunjuk pandai.
nxt time kena buat rules, sape yg jwb kalo tcher tak tnye,duk luar.
heee. ^^

Aliff Haikal said...

@CekbOlat-bOlat kan , kita ni dahlah kadang2 loading . sometimes macam nak sound je balik org cemgini =='

Aliff Haikal said...

@Ckin Kembaq tapi annoying kot . haha yelahh , spontan pun agak2 lah kan , kesian si ahmad tu .haha

Aliff Haikal said...

@aiDieNa dah sepuluh ribu :P

Aliff Haikal said...

@Elie Lily sheepish smile . haha :D

Aliff Haikal said...

@Hashikin Fuhairah great idea ! tapi tak sanggup kot nak buat T_T

noor nabilla fattin said...

haaaa yg situasi 1 tu hari-2 jadi kat kelas aku hahaha negro2 tu rajin jadi tukang jawab , tapi bila kne kat muka sndri , tergagap2 nak jawab hahaa

aien zaid said...

Pehhhh. Statement panas doe.... tersentap jiwa raga aku. Haha. Standard lah tuuh bro!