THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, November 14, 2011

IT'S THEM . OHSEMMMM


ASSALAMUALAIKUM
DAN SALAM SEJAHTERA

okay soalan cepumas nak tanya kat korang semua .....
pernah terfikir tak dengan berblogging ni kita boleh jadi famous ?
kalau nak jawab , jawab dekat comment form :)

guys , masa aku sing up and create blog ni , aku tak pernah terfikir langsung yang blogging ni boleh melonjakkan nama kita semacam artis , kira kalau sebut nama je orang ramai dah kenal , itu bukan macam artis ke ? HIHI
yelah masa create blog dulu pun macam budak-budak , mana lah nak ambik tau pasal semua ni . tapi bila dah lama berkecimpung baru aku tau wujudnya insan-insan yang famous thru dorang punya blog . masa tu aku macam ' WOW '
and godeh punya godeh , memang patut lah dorang jadi glams sebab dorang punya blog pon memang post yang sangat menarik plus sifat berfikiran kreatif dan kritis . HIKHIK
and sepanjang aku blogging since 2010 ni , ada lah aku berkenalan dengan nama-nama besar dalam dunia blogger ni . so hari ni aku nak cerita lah serba sedikit pasal bloggers yang glamour ni . let's check it outttt :)

sebelah kanan tu maria elena zarul ( zarul nama ayah dia ) ahaks :)
sebelah kiri dia tu tunang maria elena , his name is asfirdaus asri , boleh check it out post entry about them , wehhh so sweett lahh ! HAHA
okay nak story sikit macam mana entah aku boleh terpikat jatuh hati dengan blog maria elena ni sampaikan aku sibuk dok promote blog sis maria ni kat semua kawankawan aku =='
first aku tahu tentang kewujudan blog peliks.blogspot.com ni dari kawan aku yang merangkap blogger jugak --, and then lepas dia cakap ' apa kata kau bukak blog minah ni , sure kau akan suka ' then dengan muka selenga bertambah macam yek-yek je tu aku pun bukak ah blog sis maria ni and my first impression masa tu ' wow ! '
hahahaha
and sampai sekarang aku dah serupa admire gila ah dengan sis maria ni , heyhey admire dengan blog sis maria , nanti kena pelangkung seribu lipat dengan tunang dia . hikss :)
she's follower jangan cakap lah weh , beriban kot .
birthday sis maria ni 15december 1987 . kakak aku lah ni :D aku rasa berbangga di sini sebab aku dengan sis maria berkongsi bulan yang sama . haha
( blogging ,vlogging , sleeping , chilling , walking )
bythejalan,sis maria ni jugak salah seorang vlogger yang terkenal jugak , nak tengok vlogging dia sila laju kan mouse anda ' add a new tab ' ' youtube.com ' . HIHI
lepas tuh bila dah tereksaited gila macam beruk dapat makan aiskrim cornetto , aku pun try lah ber wall post kat fan page sis maria ni , yeahh she very sporting and cute ! ahakssss :D
aku suka gaya cerita dia , tambah dengan caption gambars(banyak gambar) dia yang best-best,life yang menarik plus ada tunang yang hensem . haha so kira seronok lah . sis maria ni pun ada relate dengan artis kat malaysia jugak , that why dia cantiksssssss(banyak cantik.ops) haha
kalau nak aku cerita pasal sis maria ni sampai esok tak habis , she's my icon :) AHAKSSS

apa ? apa ? cantikk ?
amboihh pantang nampak awek cun eh korang . haha :P peringatan ! yuyu hensem bukan cun :D
yuyu zulaikha ni seorang athlete . athlete bukan sebarang athlete , hangpa ingat blogging ni takde athlete ke ? haha
nak tau tak since bila aku membaca post-post entry beliau ?
takpe lah kalau taknak tau sebab aku memang nak bagitau ponng . ahaks
actually aku dah lama dengar desas desus pasal blogger famous yang bernama yuyu zulaikha ni tapi entah macam mana aku jadi ' ah malas lah nak ambik port pasal blog yuyu ni ' :O
so first aku bukak blog sis yuyu ni awal bulan sebelas ni , hahaha jangan ketawa lah ! :P
so lepas dah godeh-godeh blog sis yuyu ni , aku jadi tertarik macam magnet yang terus nak baca dan baca semua entry blog sis yuyu ni . HAHA , tapi disebebkan aku pakai internet brodben berkelajuan kuda semput ni , hanya the lates entry je aku dapat baca
wow gila tak best kau bila baca entry sis yuyu ni , dengan penggunaan bahasa yang terlalu gramatis membuatkan aku suka dan ketawa sorang-sorang . HAHA
secepat sepantas kilat aku pun like lah fanpage sis yuyu ni . yeahh sis yuyu pun sporting ahh .
melayan aku yang macam budak-budak ni ==' ohyehhhh
so birthday sis yuyu ni 22MAY , 23may2011 aku masuk matriks . haha takdek kaitan =='
so tunggu next year lah ye sis kalau nak dapat wish birthday dari saya . HAHA:)
-yuyu zulaikha pemegang IC berwarganegaraan Malaysia. yuyu adalah atlit sukan berbelog yang hensem lagi sopan santun dan menghormati orang tua.

-kepada yang membaca belog yuyu, perhatian, korang adalah manusia paling cun dan kacak abad ini.



hensem kan ? hensem kan ? hihi
so can i call him ' abang ' ? sebab dia lebih dari oden lah . okay haha
abang daniel adie ni seorang blogger dari melaka , bolgger terkenal kot . haha
aku suka bukak blog dia sebab header daniel adie ni smart !
so far abg daniel adie still dalam ranking blogger terkenal versi lelaki bagi aku . ahaks
first aku ushar blog daniel adie ni tahun ni jugak lah , tapi tak berapa ingat lah bulan berapa , same goes macam the others , aku punya impression lepas baca and godeh-godeh blog abg daniel adie masa first time ' talented ' .
maybe cerita dia berkisar hal peribadi abang daniel adie , tapi cerita-cerita dia memang menarik untuk dibaca , kan aku dah cakap yang aku suka baca blog-blog peribadi orang yang suka menceritakan life dorang . haha
so setiap kali posting dia , aku baca tapi kadang-kadang tu aku tak lah drop comment aku sebab aku takdek idea nak comment apa . HIHI
aku try lah nak add facebook abang daniel adie , tup tup dia approve , memang senyum sampai ke telinga lah aku . haha yeahhh abang daniel ni memang sporting sebab dia layan budak-budak macam aku nehh=='
thannksss lah ye :D
ehhh lupa pulaks naks cakaps yangs abang daniel adie ni bakal mengajar kat politeknik melaka , so kepada yang stadi kat poly melaka tu untunglahhhh ! haha :P
'I'M NOT AVAILABLE!!'


gambar curik dari facebook sis namee roslan . hihi dah mintak kebenaran :P
korang mesti tak berapa nak kenal or tak berapa nak familiar sangat nama nameeroslan ni kannn ?
mesti korang ' ehh siapa pulak ni , tak pernah tau pun pasal blog dia '
okay blog established 15 JANUARI 2011 so memang macam newborn kot kalau bahasa mudahnya
tapi macam tak sangka , baru je buat blog dalam tahun ni , blog sis namee roslan ni terus menlonjak sampai follower dia 4k . what ? ' wow ' kan ? haha
tapi bila godeh-godeh entry dia , memang tak sangka sebab dia punya pemikirang memang terbuka , dia bercerita pasal persekitaran , cakap pasal trend malaysian
memang best lah bila baca .
birthday sis nameeroslan ni bulan may jugek , 9MAY1988 . so it should be kakak lah kan ? ahakss
lagi satu ,blog sis namee ni memang simple gila , header dia pon comell je dengan sampul surat bertulis pasal blog dia established bila . hihi
i love the way she express her opinions , her suggestion and her critics . hihi :) keep it up sis namee

ini baru blogger artis . hihi
kalau takdek blog pun maybe dia dah famous kot .ahaks
siapa je yang tak kena kumpulan forteen kan ? sebut je nama kumpulan tu sekarang mesti terbayang muka-muka mamat hensem ==, dengan lagu hit dorang ' berdua bersatu ' tu memang best ohhh .
aku dapat tahu yang ariz forteen ni ada blog lepas aku like fanpage dia , dalam hati ' oh blogger jugekk ' haha then bukak blog dia nampak posting pasal percutian dia bagai tu , ehh gambar-gambar yang di ambil cantik belaka ahh , yelah orang hensem kan . ahakss
so selamat berblogging ye abang ariz forteen :)

blogger dari melaka jugek , tak silap kenalan dengan abg daniel adie jugek sebab dua-dua dari melaka . ahaks
and for this aku pun nak panggil abang lah sebab aku muda lagi XO
blog abang hizami ni aku follow since tahun ni lah , aku dapat info blog ni pun dari blog abg daniel adie jugek , so memang aku rasa mereka berdua ni kelompok yang sama . dah dua-dua cikgu . ahaks :D
tak silap abg hizami cikgu kat sekolah menengah , kalau tak silap lahhh . ahaks
ehh pasal blog dia , seriously best , entah aku ni semua nya best . tu best ni best , haha kalau tak best takkan lah aku nak list kan as blogger terkenal . ye dak ? :)
blog abg hizami ni pun aku boleh kategorikan sebagai blog peribadi jugek lah sebab dia lebih banyak ceritakan pasal kehidupan dia . and aku setia membaca semua entry entry dia yang latest cuma kalau aku tak drop comment tu al-maklumlah . aha :)
abg hizami ni talented kot dalam bergambar sama macam abang daniel adie . haha gambar semua nya freshy je muka . evergreen :D
ehh aku ada add dia dalam facebook . kan nampak kebersungguhan aku nak berkenalan dengan blogger terkenal nih , nasib baik dia approve . lagipun memang friendly kot plus sporting :)


cukuplah aku review pasal kakak-kakak abang-abang blogger terkenal ni , habis perah otak 360 darjah aku nak buat entry ni . hihi aku memang jadikan dorang ni sebagai ikon aku dalam blogging ni , sebab bagi aku dorang ni macam pakar nak bagi orang attract kat blog masing-masing . congrats :) tak semua yang famous aku list kat sini , kalau nak tengok famous lagi korang ushar kat sidebar aku tu , ramai lagi kot . ahaks , hanis zalikha mesti ramai yang dah tahu pasal ke-famous-an beliau so aku taknak ah tulis entry pasal dia , ahaks :)
sebenarnya entry ni aku memang dah lama berniat nak tulis , cuma masa tu kadang-kadang tak bagi , ecehhh ahaha tak ahh aku malas sebenarnya , entah kenapa sekarang aku rajin bukak banyak-banyak tab and tulis entry ni , yelah kalau nak tunggu aku tulis masa kat matriks nanti memang tak tertulis lah sebab keadaan notebook aku yang rosak ==' kesian kan akuu ?
eh lupa nak cakap , sorry kepada pemilik gambar di atas kerana gambar mereka dicurik oleh saya . tak berniat jahat lah , jangan risauuu :)kbai salam

17 ribu orang sayang aku:

Shazali said...

salamun alaikum =)

maria & namee da best =3

satu lg sempoy blog lelaki pilihan
http://zackzukhairi.blogspot.com/

dia sgt sempoy...

dan errr...empunya blog...urs oso gd maaa =P


fi aman Allah,
L.N

Tengku Iji said...

cube try yang ni http://www.benashaari.com/
or
http://www.lyssasecret.com/

Aliff Haikal said...

@Shazali sempoih ohh blog tu . haha comment dia , follower dia . :O ahaha

Aliff Haikal said...

@Tengku Iji ben ashaari memang glams dah . hi:)

Hizami Rahim said...

hehe. thanks beb. :D

DanieL AdiE said...

Thank You So Much Aliff..

Appreciate it a lot..

Namee Roslan said...

aliff, terima kasih :) saya suka maria elena n yuyu. both of em ada attitude yg elok dan tak poyo :) hiks. aliff pun akan naik meletup2 macam mereka juga !! weee...

Aliff Haikal said...

@Hizami Rahim welcomessss :D keep it up :)

Aliff Haikal said...

@DanieL AdiE haha sama-sama :):):)

Aliff Haikal said...

@Namee Roslan tau takpe , kak maria dengan kak yuyu gila sempoii ah :D . wahh besar punya harapan . inshaALLAH :) thanksssss

Ash Kyouhei said...

baca sini :)

k.h.a.l.i.l.a said...

hohooo... diorang semua memang best ^_^

Blogger bernama Zam ! said...

memang semua di atas dah jadi blogger yg mesti dibukak blog nya bila dah on9 kan except for cik nameeroslan ,.tp tak pe , best jugak blog dia , thnx la Aliff Haikal .:D

yuyu Zulaikha said...

alooooo T_T terharu nyaaa... padahal yuyu ni ape je.. T_T

Aliff Haikal said...

@yuyu Zulaikha entah , first time bukak belog akak dah terpikat . ecehh . hehe

Anonymous said...

rvieakrj sijldqubtw links of london bracelet uvqnpef http://linklondonsxoutletstores.webeden.co.uk/ motwkkmz nvdloelohu timberland uk outlet qmpztnh http://timblandbootsxoutletstores.webeden.co.uk/

Anonymous said...

hxpa abercrombie france ubops polo ralph lauren pas cher sysnm http://abrcromsxfithmagasinns.webnode.fr/ b p r df