THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, November 23, 2011

CERITA PASAL ASRAMA , SERONOK LAH

ASSALAMUALAIKUM
DAN SALAM SEJAHTERA

saat menulis entry ni , sedang menonton perlawanan bola sepak antara indonesia dan malaysia , shit dah 1-1 . haha sorry mencarut ==' tapi apa-apa pun MALAYSIA DAH MENANG ! :)
okay kita teruskan dengan intipati entry hari ni yang bukan ke lembah mencarut tapi ke lembah memberi pendapat . err pendapat ? entah nilai lah sendiri pendapat ke condemn ke . haha :D
bytheway semester dua dah start , tengok jadual kelas , phehhh senyum sampai ke telinga kan bila setiap hari balik pukul 4petang , compact gila . okay lupakan sesi mengeluh aku sebab aku nak dapat 4flat . amin :)

sebut je asrama , apa yang korang fikir ? errr katil yang empuk ? batal yang besar ? atau roomate yang sporting ? ohhhh mungkin jugak , tapi mostly bila cakap pasal asrama , mesti ada beberapa topik hangat yang selalu orang canang-canangkan kannn ? jangan nak tipu lahh . HAHA
paling tak pun mesti jirang-jirang korang cakap ' eee tak takut hantu dorm ke ? ' . haha
so aku dah buat survey , rajin kan ? ada tiga benda yang selalu orang cakap pasal asrama , actually banyak , tapi disebabkan masa yang terhad , aku nak tulis tiga jelah . boleh ? ahh tambah tolak sendiri ah kalau ada tu , tulis kat comment form je lah . haha :)

HANTU ASRAMA

' semalam aku rasa macam ada orang panggil aku lah abu kat tandas semalam , lepastu aku tengok belakang takde orang pun , apa lagi aku terus pecut ah lari , seram doh '
' kau tahu , semalam aku nampak benda putih kat atas pokok sebelah tingkap bilik aku , takut aku wehhh !'
sedikit sebanyak dialog yang aku petik dari kawan-kawan dorm aku , seriously memang ramai kot yang selalu cakap pasal dia nampak hantu lah , dia rasa macam ada orang panggil lah , dia rasa macam ada orang tengah tengok dia lah , ape lagi lah . kita kena tahu lah kan yang hantu , syaitan ni memang wujud , lagi-lagi asrama ni jenis benda yang dah lama kan , so no wonder lah makhluk-makhluk macam ni menginap kat situ , entah-entah dah beranak pinak kot dalam asrama tu . HUHU so kita sebagai seorang manusia , mesti lah terkejut bila nampak benda-benda yang macam ni , lagi-lagi kalau yang jenis memang lemah semangat , mau tak kecoh satu dorm dengar dia menjerit .tup-tup update status dalam facebook . HIHI tapi sebagai seorang muslim , bukankah doa tu perisai kita ? so apa-apa yang kita lakukan cuba mulakan dengan doa-doa yang tertentu , paling koman pun baca lah ayat kursi ke sebab ayat kursi ni boleh menjadi pelindung kita insyaALLAH , so before tidur lah paling kurang pun baca ayat kursi dulu yeee :) . syaitan itu memang ada disebelah anda sekarang . HAHA hantu makcik karipap rawkkkk !


BULI


balik-balik dalam paper pasal buli . buli tu buli ni . paling teruk pun sampai kes meliwat bagai tu , hilang akal ke apa ? tapi seriously majoriti lah kalau sekolah berasrama ke ipt-ipt ke mesti ada kes buli ni . lagi-lagi senior buli junior . haishhh takde benda lain ke dorang nak buat sebagai penghilang bosan selain buli ? kesian lah kalau yang mangsa buli tu budak-budak berbadan comel yang macam aku ni ==' .. lepas tu kalau yang buli bukan jenis yang manja-manja tu , ni jenis yang hardcore , suruh tu suruh ni dalam masa sehari . kesian kan ? tapi Alhamdulillah lah aku masuk matriks ni takde kes buli sebab takde senior punnn , haha semua sebaya , berani nak buli ? tali pinggang merah ni weii . HAHA ada bran ? :P bytheway kalau masuk U masa degree nanti forsure sure lah cheq kena buli T_T , dah lah cheq ni badan comel lotte , mau kena buli basuh baju 10 senior , tak mati cheqq ? HAHA alahh minggu first orientasi , biasalah , lepastuh hai-hai ah dengan senior kan . :D tapi kan tapi kan , apa bestnya membuli ni ?????????? yang si pembuli ni tak pernah terfikir ke perasaan orang yang dibuli , kalau lah adik dorang yang kena , tahu pulak nak mengamuk kan ? huh == pelik




HIDUP TERKONGKONG
alahaii , aku kat matriks ni dah puas telinga dengar kawan-kawan aku membebel hidup tak bebas lah , kena ikut tu lah , kena ikut ni lah . tapii aku kadang-kadang tu ada gak membebel . haha :P tapi rileks lah , hidup kat dorm ni memang lah banyak peraturan yang kena ikut , banyak lah protokol nya , kena control sana kena control sini . al-maklumlah bukannya semua yang duduk hostel ni reti dengar kata , kalau tak letak rule banyak-banyak memang ah tiap malam students takde dalam bilik pergi karaoke lah , pergi makan mekdi lah , pergi meronggeng lah . errr --' . okay , hidup ni kena ada rule , kalau tak hidup manusia ni tunggang langgang :) . bytheway , masa hidup berasrama ni lah kita belajar erti kesusahan , kalau bagi kebebasan sangat , budak-budak sekarang buat tocang siput atas kepala , lelaki pun sama ! HAHA so chill lah kalau rasa terkongkong hidup dalam asrama ni , boleh ke dorang terima pakai ayat aku ni ? lantakk haha :D

so that three common issue yang berkaitan dengan asrama , alaa aku tau banyak lagi yang berkaitan tapi tak cukup idea nak berfikir time-time tengah busy ni . haha busy pongg tetap nak update blog walau dah simpan dalam draft ==' . gigihhhhhhhhh

okay assalamualaikum :)
join lah giveaway aida shafiena tu , sekali dengan contest singlexy tu . merayuuuu:)

9 ribu orang sayang aku:

aliya atina said...

HAHHA, comel r gambar budak kena buli tu . HAHHA

#Naseb dulu sy tak kena buli kat asrama :) Nanti KALAU da masuk U tak tau lah kan . hehehe

hipotesis crew said...

teringat balik zaman asrama dulu.. lagi2 bila dh jadi senior.. abis la ko orang budak junior.. haha

Sya Hyo-Sonn said...

bab hidup terkongkong tu tersangatlah setuju

Aliff Haikal said...

@aliya atina haha masuk U nnt kena ragging ah kan :P

Aliff Haikal said...

@hipotesis crew bila junior jadi senior , habis lah budak2 junior next time . haha :D

Nabiel said...

rase srnk nk kmbali ke zaman asrama nie~best..huhu..smua mmbr2 ade..
yg tk bestnye warden!

p/s:jum tlg komen dan like entry nie GADGET IMPIAN SAYA

ada sya said...

hehe..klakar pula tgk gmbr tu..

Razil Tahir said...

but still, it's the best moment of life kan?
terkenang time duduk asrama dulu... :)

Anonymous said...

It is the happiest time of my life so far, when I am watching these} funny video clips at this place, because after complete day working I was so tired and now feeling perfectly.