THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, November 16, 2011

AKTIVITI MENARIK SEPANJANG CUTI NI

ASSALAMUALAIKUM
DAN SELAMAT SEJAHTERA

apa yang korang bajet-bajet aku buat sepanjang nak habiskan cuti semester ni. bercuti bersama keluarga ? makan angin bersama kawan-kawan ? dating dengan awek facebook ?
HAHA kalau itu jawapan korang , sila undurkan diri kerana anda dibuang dari permainan ini . #aku merepek
tup-tup sampai tak hingat dunia cuti semester aku pun dah nak habis T_T agak sedih di sini . takpe tabahkan hati anda wahai hencek haikal !
khamis ni dah nak balik matriks , takpe lah perjuangan harus diteruskan . go go fighting !
so ini adalah beberapa kerja , errr perlu ke aku cakap kerja ? =,= actually habit kot , entah hentam je ah sepanjang aku cuti dua minggu yang terrrlalu lama ni

1. ONLINE
mesti dah boleh agak punya , bukannya nama aliff haikal kalau tak online sehari , mau aku mati kutu tak boleh online sampai kucing aku sendiri pun naik hairan . sepanjang cuti ni , inilah kerja aku yang aku buat , yang betul-betul aku focus . err -,- taktahu kenapa , since dah ada facebook ni , macam nak tidur pun mesti kena hupdate status sikit . weh parah weh parahhhhh aku macam ni . sejak dah ada twitter ni , lagi lah aku naik hantu , mau tak pukul 4pagi aku tidur , kesian mak aku tiap kali bangun pagi tu mesti tanya ' hang tak tidoq lagi ka ?' . maaf mak , kena faham anak mak sorang ni . HAHA nak buat iklan sikit boleh ? follow lah twitter aku . ahaks ( @HENCEKhaikal ) .

2. MAKAN-ING / EAT-ING
duduk matriks sana asyik makan ayam je , tak ayam telur , tak telur ayam , memang telur ayam betul . T_T bila balik rumah jumpa lah sikit udang,sotong,ketam,ikan,hotdog dan lain-lain yang sedap . gila kau tak jadi macam mummy monster bila makanan yang sedap-sedap terhidang depan mata , so dengan berlari anak kucing aku miaw miaw sambil buat muka lapar depan mak aku . #auta lebih . HAHA . mak kena faham , kat sana tak dapat punya nak makan sedap-sedap sebab nak save budget , nak makan sedap-sedap ? memang aku akan call pertengahan bulan mintak duit kat parents . sangat sedihh . tapi takpe , at least aku dapat makan kat sana . ALHAMDULILLAH , tapi kat rumah takpayah bayar . makan percuma ! haha

3. TIDUR-ING/SLEEP-ING
aku kalau dah online sampai pukul 4pagi , memang tak lah aku nak bangun pukul 8pagi . HAHA
tapi aku solat subuh dulu lah , lepastu teruskan perjuangan dalam mimpi yang indah . mak aku tak berleter kot aku bangun lambat , err maybe mak aku faham kot aku terlalu study kat sana . HAHA pernah sekali tu aku tidur sampai tak hingat dunia , pukul 2petang baru aku bangun . teruk tak ? teruk ke tak teruk ke , tak kisah , haha :P



so dari sini korang dah tahu kan apa aktiviti menarik aku sepanjang cuti semester ni ? iya lahh menarik what , sangat menarik =,= .. ONLINE-TIDUR-MAKAN-TIDUR-ONLINE . sangat indah cuti aku . HAHA berkembang minda aku duduk rumah lama-lama . khamis ni dah balik matriks . taktahu lah bila masa lagi aku boleh update blog ni , nak tunggu brodben kakak aku belanja ni baru lah boleh online dengan sepuas-puasnya . tapi satu lagi malapetaka pulak akan timbul kalau aku dok kerja online memanjang , nak kena buat time-table hadkan online inshaALLAH . teheeeeee !
okay bye :)

6 ribu orang sayang aku:

Shazali said...

salamun a'laikum

hehe ertikatacomel
online, makan, solat, tdo xD


ishk3...Lee pn gitu gaks ahaks xP


fi aman Allah,
L.N

Aliff Haikal said...

@Shazali wasalam :) hahahaha kan , memang dah kerja nya tu je :D

cheXra said...

untunglah line laju , hari2 online . haha

Hizami Rahim said...

haha. lebih kurang laaaaaaa

Aliff Haikal said...

@cheXra hahaha takde lah laju mana , brodben biasalahh T.T , kesabaran yang tinggi amat diperlukan , hehe

Aliff Haikal said...

@Hizami Rahim kan , dia lagi ah raja kot :p