THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, January 27, 2012

THE OLD ONE'S MORE CLASSIC

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

pernah tak sambil berjalan-jalan tetiba dengar henset berdering , dengan harapan korang ingat tu henpon korang yang sedang berdering tapi rupanya henpon budak kecik yang berselisih dengan korang , lepas tu sambil tengok budak kecik tu on call korang tersenyum sambil teringat zaman dahulu kala . pernah tak ? jangan tipu , nanti kena potong lidah :p haha

semalam waktu sembahyang jumaat , waktu khutbah nak bermula tetiba ada ringtone omputih berdering dalam masjid , dengan kelam kabutnya seorang budak berumur dalam lingkungan 8-9 tahun mematikan henpon dia . aku tengok cuma mampu senyum je sebab

' waktu dulu nak pegang henpon pun susah , lagi-lagi waktu kecik macam tu '

ni yang menyebabkan memori dahulu kala gedik seumpama pita movie yang galak memainkan cerita . teringat zaman - zaman kegemilangan dahulu yang tak lah gemilang sangat . haha perbezaan henpon sekarang dengan henpon dulu-dulu sangat berbeza , eh maklumlah zaman sekarang dah berbeza dengan zaman dulu . orang zaman sekarang pun dah berbeza dengan zaman sekarang =,=

dulu , kalau pakai henpon nokia tiga sekupang tu dah kira kaya uolss . lagi-lagi waktu hujung tahun persekolahan , siapa yang bawak henpon memang di-cop anak orang kaya lah eventho dia keluarkan henpon tiga sekupang . haaa waktu tu lah nak berlagak depan member yang lain sambil taip-taip kejadah tah kat henpon tu padahal waktu tu bodoh-bodoh kot . perniagaan TAIP ON GAME ke 32333 ataupun TAIP ON CHINTA ke 32311 sangat laris di kalangan bebudak sekolah yang bawak henpon pergi sekolah , ape je yang dorang boleh buat selain tu . harharhar :D

aku paling berani pun bawak henpon pergi sekolah waktu aku form 1 , akhir tahun . waktu tu henpon share dengan abang , so diam-diam matikan henpon bawak masuk beg dengan muka tak bersalah blah pergi sekolah .tiba-tiba henpon berdering pulak , memang mati ah kantoi dengan cikgu . muka tak boleh habis merah waktu tu sambil buat muka bajet ada henpon , padahal dah kena kantoi dengan cikgu . mati lah aku . lepas tu bila dah upgrade sikit , pakai pulak henpon yang ada lampu kat atas tu , henpon apa tah dah lupa . haha . biasalah budak sekolah kan , nak bajet bagus je kat sekolah tu , akhir tahun je konon tayang ada henpon sambil bermain mesej padahal main mesej dengan jiran sebelah meja je , yelah dah masing-masing bawak henpon lepas tu taktahu nak buat apa , main mesej berdua je lah . that the real weh :D

tapi sekarang ni , bila pakai henpon tiga sekupang ke henpon lampu picit kat atas ke , orang dah tak pandang , di-cop miskin pun ada . ishh sadisnya hidup . betapa tak berharga nya henpon macam tu kat generasi sekarang . kalau boleh lagi canggih lagi nak menayang . kalau takde yang touch screen , yang slide pun jadi lah asalkan nampak mewah . kalau pakai henpon tiga sekupang sebolehnya nak sorok dalam poket kalau boleh main mesej pun dalam poket . ish ish ish . aku watlek je pakai henpon lampu picit , bangga lagi tayang kat kawan-kawan . mana taknya , henpon klasik kot , mana nak dapat , susah ooo . budak umur setahun jagung pun mak ayah dah bagi henpon , betapa tak up to date sekarang , nak tak nak bebudak kecik pegang i-phone . whoaaaa TIADA YANG LAMA TIADALAH YANG BARU



dulu friendster , lepas tu myspace , up sikit main facebook sekarang , tapi twitter sedang bersaing dengan facebook . kesian mayspace dengan friendster dah berkubur . tak pernah online dah weh . guwa layan pesebuk je sekarang , nak layan twitter ? guwa bukan artis ! haha :D

thanks reading . like sikit ;)

6 ribu orang sayang aku:

Cik Pensil said...

haha.dulu masa form 1 saya pakai samsung :P

haha. tapi sekarang dah tak guna langsung hanpon :DD

lagi senang, topup pun tak yah buh dah :P

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil kayanyaaaa :P eh kenapa tak pakai dah ? ops lupa dia nak SPM kan . werk hehe

AIRA said...

kita bawak handphone akhir tahun waktu form 1 terkantoi dengan pengawas plak....bila dya minta bley wat muka slumber sambil duk kata lu apa hal minta phone gua, beli sendiri la..

miss secret. said...

gn hp touch pun kira mewah ke?x..x..

Aliff Haikal said...

@AIRA ini gempak gler ! hahahaa

Aliff Haikal said...

@miss secret. mewah glewwww