THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, January 2, 2012

KEEP CONNECTING THRU POKED !

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

saat menaip entry ni mata masih degil mahu berjaga walaupun besok ada kelas full whole day . so memang adegan-adegan menguak lentang dalam bilik kuliah akan terjadi dengan kerapnya . hehe

actually waktu pagi-pagi macam ni adalah waktu yang sesuai untuk mengulangkaji muka buku , errr maksud aku waktu-waktu macam ni aku lebih suka skodeng-skodeng facebook tengok noti situ tengok noti sana . then comment status tu comment status ni sebab tak ramai yang online and tak berserabut sangat otak aku nak layan semua benda yang akan keluar . kan ? so entah macam mana aku tergerak hati nak tengok page ' poked ' dalam facebook . seriously aku tak pernah pandang pun poked ni sebelum ni . entah kenapa tiba-tiba tergerak hati nak tengok .

' wow ! ramainya yang poked aku , yang dah setahun lebih pun ada . hahaha'

okay nampak tak betapa malasnya nak bukak sampaikan kerja bertanggung banyak sangat . kesiannya aku tak layan dorang yang poked aku sedangkan dalam facebook dok canang suruh orang keep in touch dengan aku =='

sebenarnya kan , melainkan kita like status orang , kita comment status orang , kita ber-wall-to-wall dengan orang , cara lain nak keep in touch adalah dengan meng-poked orang. haa anda faham tak maksud saya ? err okay sini nak explain

bila ada orang poked kita dalam facebook , secara tak langsung sebenarnya dia dah bukak facebook kita and MAYBE dia macam takde benda nak bersembang dengan kita . so dengan cara dia poked kita dalam facebook , dia sedang keep in touch dengan kita . yeahh poked ni salah satu cara orang dalam facebook nak keep updating or keep connecting dengan kita . yeahh that's why mark zuckerberg buat benda alah poked ni .

anda masih tidak dapat membuka mata anda ? sila lah lihat senarai orang yang telah poked korang . see , apa kata korang poked dia balik and dia akan poked kita balik . so dari situ hubungan berkawan dalam facebook masih ada untuk dia tahu kita sedang berkawan dengan dia . so pergi lah cepattt poked kawan anda ! jangan buang masa . :)

heyy aku tengah main poked dengan budak-budak facebook ni . HAHA aku taktahu lah kalau dorang naik muak tengok aku poked back dorang . heyyy kita nak berconnecting dengan awak lah . jangan lah menyampah okay . best rupanya poked orang dalam facebook . hehe .





4 ribu orang sayang aku:

Cik Pensil said...

haha ..
nak poke Hencek Haikal jugak lahh ! ;p

Arol Mubin said...

Patutlah beberapa hari nie kau asyik poke jek. Tiba2, pelik jugak! :D

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil jomm main poke poke . hahhaaa

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin terima kasih kerana menyedarinya :p hahaa