THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, January 22, 2012

KIRI DAN KANAN SETIA MENULIS

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

kita selalu nampak orang suka mengutuk , mengumpat , mengeji orang lain . apa yang salah dijadikan cerita , bahan usikan . tapi kebaikan yang dia nampak dibutakan mata seolah jahat je seseorang tu buat . kenapa ada manusia yang macam ni lagi kat muka bumi ni ? oh lupa dunia akhir zaman , semua orang nak jadi jahat , berapa orang je nak jadi baik . kalau tegur cakap kita tak open minded . cakap kuno . wal hal nanti kat akhirat kita boleh tengok yang open minded atau yang tak open minded tu akan masuk neraka dulu .

tolong lah . jangan terlalu nak nampakkan yang kita ni baik sampai kan kita terpaksa berbohong dengan orang seolah kita baik orang lain jahat . yang di kiri dan kanan kita sentiasa menulis segala benda tanpa escape . jangan terlalu ikut kan nafsu .

entry hari ni sangat pendek dan simple . selamat membaca ^^

11 ribu orang sayang aku:

Anonymous said...

hurmmm... super duper true. sometimes tu, kita kata orang mcm Tu mcm ni, sdgkan kita lagi laa mcm tu mcm ni. so, kalo org buat jgn dok kutuk sgt. bak kata orang tua, ni terkena balik kutukan

Alia Laila said...

terima kasih atas peringatan ni :')

CekbOlat-bOlat said...

=) pringatan

ninie idris said...

terkadang kita lupa diri..ketika mengatakan org lain jahat..sebaliknya kita tak koreksi diri sendiri...apakah diri kita sudah baik..shingga kita berani menghujat sikap org lain....pepatah mengatakan...gajah diseberang lautan kana terlihat sementara semut di depan mata di abaikan ...
Good..maju slalu ya brother,,:))

Cik Pensil said...

Kalau la kita dapat tengok apa yang kiri kanan tu tulis .. macam-macam ada .

Aliff Haikal said...

@Anonymous ada lagi pepatah melayu ' meludah ke langit tetapi terkena muka sendiri '

Aliff Haikal said...

@Anonymous ada lagi pepatah melayu ' meludah ke langit tetapi terkena muka sendiri '

Aliff Haikal said...

@Alia Laila sama-sama :)

Aliff Haikal said...

@CekbOlat-bOlat beritahu yang lain ye :)

Aliff Haikal said...

@ninie idris benar kakak :)

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil tunggu di akhirat . kalau kita nampak . mesti semua dah kecut perut skrg , kan ? hehe