THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, January 19, 2012

MENGHILANG KE ? TAK LAH

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

ramai yang tanya ' aliff bila nak update blog ? ' ' haikal mana cerita baru ? '
maaf for the long time i've been missing . bukan sebab merajuk ke apa , tapi sebab sedang bertapa dalam bilik ditemani lampu kalimantang bersama roomates tershayang memulun settle kan segala kerja yang perlu di hantar ikut due date . bayangkan dalam satu hari , nak kena fikir macam mana nak bahagikan empat kerja dalam satu hari dengan harapan bila dah di bahagikan masa segala kerja siap . tapi hampeh sebab perancangan yang rapi hanya di mulut sahaja . itu lah aliff haikal yang korang kenal =='

aku taktahu samada aku yang lambat buat kerja or cikgu yang terlalu banyak bagi kerja . pening kepala bila tiap hari ada je kerja yang nak kena di siapkan . baru buat setengah subjek bisnes , mai pulak kerja ekonomi nak kena siapkan sampaikan last nya bisnes entah ke mana , ekonomi entah kemana . sejak naik semester dua ni , segala benda jadi kelam kabut , semua benda nak di siapkan dalam satu masa , semua benda nak kena buat ! dengan kerja tutorialnya , dengan aktiviti kolejnya , dengan sukannya and dengan masalah-masalah peribadinya . kenapa ? kenapa ?

kerja-kerja tutorial yang berlambak ditambah dengan soalan-soalan persediaan nak menghadapi mid term . aku bukan nak merungut , tapi kadang-kadang aku rasa cikgu tak patut lah bagi soalan hari ni dia nak jawapan esok . cuba lah faham di samping kerja dia , ada kerja subjek lain yang perlu diuruskan . ini belum lagi ditambah dengan kerja kursus english , kerja kursus agama . semua nak hujung minggu ni , nak tak nak kena korbankan masa untuk bersengkang mata siapkan kerja . bila dah rasa stress sangat , aku tidur je dengan membiarkan kerja-kerja terbengkalai tu atas meja . pedulik ? siapa suruh bagi aliff haikal banyak kerja .

aktivit-aktiviti kolej pun tak kurang hebatnya nak bersama meraikan kesibukan aku . hari tu join koir peringkat matriks , bukan nak sangat pun masuk cuma nak sedekah kan markah koko kat kawan sekelas , tapi apa jadi ? haru biru nak buat latihan koir lah , nak study lah , nak siapkan tutorial lah . macam-macam hal . tapi alhamdulillah semua nya dah setel . koir tak menang . titik

berbekalkan esok untuk aku memerah kepala hotak , menahan panahan mata melihat buku-buku atas meja before kembali ke pangkuan keluarga yang tercinta , hip hip horray . esok bermula 4petang dah start cuti untuk pelajar matrikulasi seluruh malaysia . dengan bekalan baucar buku rm200 , terasa sangat bermakna balik rumah kali ni , dengan harapan nak pergi kedai buku beli buku , takut harapan tinggal harapan je . HAHA terima kasih kerajaan atas sumbangan baucar buku rm200 ni $.$

naik cuti je seminggu , terus periksa . bafak lah , aku rasa cuti aku kali ni akan ditemani buku-buku tercinta KALAU aku rajin nak bawak balik dorang . itu lah , siapa suruh buat periksa selepas cuti , tak enjoy langsung T_T . kat perlis nak kena belajar , kalau balik johor mesti lah kena belajar weh . arghhh tak sukanyaaaa . heh
takpe-takpe , dengan berbekalkan semangat kental nak four flat , segala alasan akan ku tepis kan . cewahh ayat kamus dewan =,=

dahlah nak kemas baju , nak angkut buku-buku , nak menangis , nak semua benda lah . masalah peribadi tak setel lagi . haru . ok bai assalamualaikum

4 ribu orang sayang aku:

nasha sanza said...

memang sibuk! jaga kesihatan and baik2 study..:)

Cik Pensil said...

'Bukan Menghilang '
memang macam menghilang pun , lama jugak tunggu citer hencek haikal nieyhh ..
haha .
takpe dah cuti dah :DD

Aliff Haikal said...

@nasha sanza mesti paham kan ? Hehe insyaAllah :)

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil haha yeke ? Wah ade orang menunggu .sorry T.T