THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, May 4, 2012

SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME !

dengan lafaz BISMILLAH HIROMAH NIROHIM dan ASSALAMUALAIKUM 

SEGMEN TAMAT

merasmikan SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME !  (entry melekat)


banner disediakan sangat biasa-biasa sahaja,menggunakan perisian editor picture dalam laptop kawan :")

setelah agak sekian lama niat yang terpendam sejak naluri berkata ' aku nak buat segmen yang orang tak pernah buat ' maka terdetik nak buat segmen ni . so far aku tak pernah join segmen or any contest dari mana-mana blog yang macam ni . so adakah ini segmen pertama korang ? guest maybe :) 

baiklah , kita mulakan pendahuluan nya dahulu ye 

segmen ni adalah bertujuan untuk para-para bloggers tempatan show off kat satu dunia *cewahh* tentang first entry korang since korang bergelar bloggers ni . yeahh the first entry yang korang type sejak mencipta blog korang yang sekarang ni . mungkin orang tak pernah baca first entry korang tu , maybe ada yang terlepas pandang sebab entry tu terlalu-lalu-lalu lapuk dek ditelan zaman dan orang tak pernah nak terfikir baca . hehe . so bagi memperingati first entry korang yang maybe masa korang tengah kekok , masa awkward , masa pertama kali start berblogging , apa kata korang join segmen ni , bagi orang baca . mana lah tahu entry korang tu boleh buat orang yang tengah sedih ketawa terbahak-bahak sebab tak sangka kemunculan entry pertama korang tu kelakar . hehe bagi yang memang dah famous dengan blogspot , apa kata tunjuk kat satu dunia bahawa korang pun sebenarnya bermula dari bawah seperti blogger-blogger lain . kan ? tak rugi kalau join , boleh naikkan traffic blog dalam masa yang sama . kita sharing-sharing antara bloggers yang lain . sharing is caring right  ? :)

the rules / syarat segmen ( PENTING):

1. buat satu entry baru yang bertajuk SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME !
2. copy and paste banner yang cantik tu dalam entry korang beserta link segmen ini ye :)
3. copy and paste bulat-bulat the first entry korang ke dalam entry tersebut dan dan jangan lupa letakkan link the first entry korang tu . senang aku nak check it out samada ada berlaku penipuan ke tidak :p (senang kan?)
4.  kalau nak follow boleh , taknak follow pun boleh ( tiada paksaan )
5. kalau nak best , boleh lah ceritakan sedikit ke-awesome-an entry pertama korang tu . kalau rajin lah hehe
6. tag paling koman pun seorang blogger dan paling banyak pun ikut suka hati awak semua lah
7. hantarlah link entry yang telah disiapkan  ke dalam comment form anddd you've done ! congratssss :D
8. segmen bermula pada 22 April 2012 , maka habisnya 04 Mei 2012 (tepat jam 23.59)

ei senang tak syarat-syarat dia ? senang gila kan . aku pun bukannya suka kalau join sesuatu segmen or contest yang suruh ikut terlalu banyak syarat , rasa macam malas je . haha jangan marah :p 

segmen ini memang memperuntukkan BEBERAPA HADIAH YANG LUMAYAN kepada entry-entry yang berupaya menarik minat aku dan aku akan lantik beberapa juri secrets yang akan judge beberapa entry tersebut untuk ditabalkan sebagai pemenang . jangan risau , hadiah lebih dari satu dan aku takkan bagitau sebab nanti korang join segmen ni tak iklas . sob sob sob T.T kalau sesiapa yang teringin nak sponsor hadiah tu kan , di alu-alu kan ! ahakss

SO tunggu apa lagi ? dah baca kan ? senang je kan kerjanya ? JOIN LAHHH :)

tugas promosi di amanahkan kepada :
  1. DRC
  2. AISYAH AQILA
  3. CIK PENSIL
  4. SHEILA EIMAN
  5. WAFA AWLA
  6. MEE
  7. SHAKIRA
  8. CIK FIZA
  9. AROL MUBIN
  10. SENAH GLAMOUR
  11. KAK ELLIE
  12. HAKIMY ZAMRI
  13. ZHARIF AZIS
  14. KAK LYSSA
  15. ACAP
  16. ZATY

semoga mendapat sambutan . amin ya rabbal alamin :)  ENTRY PERTAMA AKU.KLIK KLIK KLIK 
p/s : sorry kalau gambar banner aku tu terlalu bahagia and macam menyampah je kan . haha

SENARAI PESERTA BOLEH CHECK SINI

HADIAH BOLEH CHECK SINI

46 ribu orang sayang aku:

noor nabilla fattin said...

arghhhhhhhhhhhh kenapa mesti segmen ni hahaaha insyaALLAH , akan di promote :)

amercorner.blogspot.com said...

woot2 aku dah join
tertarik pulak dengan segment ko neh sebab aku pun dah lupa apa yang aku post kat first entry. Tak sangka, permulaan blog yang agak bosan dan mengunakan bahasa tempatan. Kesian ngan kawan aku yang dok kat semenanjung. :D


http://amercorner.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

NIZAM said...

nak join la. cambest je. baru baca blk all old entries. cam klaka je entri lama2. hahaha. gelak kat diri sendiri. nnt sy join k.

:))

n|mcd said...

follow sini and join segmen yg menarik ni ^^ !

http://n-mcd.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

shakira said...

Assalamualaikum .ehemmm .dah siap promote .heheee . ni link dia http://foreverimperfect-day.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome_22.html . jangan lupa gelak .

-SUPERGIRL- said...

awesome lah alip !!! buat contest bunuh diri . hahahha ! mee join !! :D

http://supergirlshortstory.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Anonymous said...

magnificent issues altogether, you just received a new reader. What may you recommend in regards to your submit that you simply made some days in the past? Any positive?

DRceria said...

HAHAHHHAAHAHA!!! Nama aku kat atas kot..! OK dah siap.... Ni aku punye link...hahaha

http://kzamusa.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

AISYAH AQILA said...

terima kasih tag saya :) yangg ke dua tuhh . belogg saya biasa biasa sahaja LOL :)

AISYAH AQILA said...

okehhh . sekarang nehh , saya bussy . berbelogg nihh hanya untuk sukasuka . boleh takk awak LONGGARKAN sedikit tentang amanah . kannn awak kata amanah untuk promote kann ? ehhh . tak boleh nak paksa orang kannn . saya takod tak dapat buad . sebab belogg saya nihh belogg santai sahaja :) maaf kalau tak dapat jalankan amanah ,

Lyssa Faizureen said...

Wowwww , Kena tag tuhh .. no patblas! tengsss dude :)

fatso chan said...

di tag untuk menjoinkan diri , hihi . pengsannn bila baca balik entri pertama . haha :D

http://fakerface.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Sheila Eiman said...

Assalamualaikum....
Hencek Haikal terima kasih sudi tag sheila...
semoga segmen ini dapat berjalan dengan lancar amin...

http://gadismerahjingga.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe ! Hencek Haikal. ni belog ibah nak juin sekaki. ehh silap. nak join sekali laa.. boleh tak? :D ni haa DRC yang tag blog ibah my diaries panda join segmen nie .

----> http://ibahpanda.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

p/s: hehe. my first entry yang tak bape nak AWESOME.. huuu

❖ Syaa ❖ said...

Yeahhhh dah join ! So enjoykan diri baca first entry saya okay :D Peace (Y)

http://bloghasbeenremove.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Cik Tetra said...

kite pon dah join. heee :)

http://aqwaeda.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Cik Tetra said...

kite pon dah join. heee :)

http://aqwaeda.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Aliff Haikal said...

thanks sudi join ! phewitt . sebarkanlah lagi ye pasal segmen ni . HAHA :) sorry lepas final exam saya ( lebih sopan ) terjah entry korang semua yeee

Hakimy Zamri said...

tq tag abang hensem :')

uncHa said...

nice :)

ziera ramli said...

wey, still x paham lg . heehe.mcm mne ? mcm nk join, mne tw aku terpilih ke . haha . #perasan .

Arol Mubin said...

Wow! Weewitt, ade segmen lah kat sini! Kemain meriah bannernya. Hehe! Tapi, first entri aku dah lame delete. Takpe2, insyallah nanti aku join & promote okay. Sekarang aku tengah busy sikit. Tak sempat nak online lame2. Apa pun, semoga segmen pertama kau nie berjaya! :D

Alia Rahmat said...

oke, alia join ! toink toink toink :D

http://aliajustea.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Aida Shafiena said...

ekalekalekalekalekal. haha, congrats ekal. blog dah lain. gedebuss. ;) nak gak ah nanti. wait okay :)

Miss Red said...

Ok done follow Haikal.


Ok ni entry Ms As:
http://merahterusmekarmara.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

capt. keon alhan said...

interesting...bookmark dlu lah ye...skrg ini manyak sibuk..

Elie Lily said...

adikku sayang.. tq tag akak. i'allah akak join! tp tak janji k. sebab akak kat kolej tak dapat internet.line macam haram! kalau sempat join. akak join tau!

btw, segmen ni menarik! serius! :)

Aliff Haikal said...

@capt. keon alhan baiklahhh :) jangan lupa join tau

Aliff Haikal said...

@Elie Lily baiklah kakak cantik . Hahaaa tkpe,ade sebulan lagii :3

Arol Mubin said...

Eh? Aku rasa aku dah komen hari tue. Kau delete eh? Kejamnyeee. Sobs! T___T

Aliff Haikal said...

kau ade komen ? Tak perasan pun =..=

King Ungu said...

sudah join segmen kamu dan follow blog kamu ... ini linknya ---> http://kingungu.blogspot.com/2012/04/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Aliff Haikal said...

minggu depan akan di update senarai peserta , lepas tu nak promote kat ramai lagi blogger . Heheee maaf wei , minggu depan dah free :) teruskan menyokong tau :)

AMYCYRUS said...

Dah join dah Aliff :)

http://amycyrus.blogspot.com/2012/04/my-first-entry-is-awesome-d.html

kekapas berceloteh said...

suda menjerumuskan diri dalam contest SIFU. wakakak. ni link je :) .

http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/05/segmen-my-first-entry-is-awesome.html .

harap-2 berjaya. amon~ waakakka

Nurrul Hazieqah ツ said...

ALAMAK ! segan pulak nak join... hihihi..
Entry first dah ke mana dah.. hihi..
hmm , Neway .. selamat bersegmen ! :)

Shazwina said...

Mcm best. Tapi entry lama dh padam. tahun 2009 nuu. haha :D

ameerul ashraf said...

segmen ni..haaa....join jer la...

http://kisahkitajer.blogspot.com/2012/05/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

jal said...

incik ekal,
jal join
http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/05/segmen-my-first-entry-is-awesome.html
salam jumaat

Nida said...

As-salam..

Kak Nida turut serta.. moga-moga ada rezeki... ameeeeennnn

http://radinsah.blogspot.com/2012/05/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

id follower: Nida

tq:)

farah said...

Assalamualaikum ALiffHaikal :3
saya dah join segmen awak .

nie link nye
-> http://storymorryfarrah.blogspot.com/2012/05/segmenmy-first-entry-is-awesome.html

siti zulaikha said...

assalamualaikum.. hai2.. ehee.. saye join saye join.. ^^, siap follow awak lg..
http://thatmyblognotyours.blogspot.com/2012/05/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Arol Mubin said...

Aliffffffffff! Aku nak join! Sempat lagi kan? :)

http://arolpunyeblog.blogspot.com/2012/05/segmen-my-first-entry-is-awesome.html

Maaf, sebab join last minit. Dan tak sempat nak promote. :(

P#eoniX said...

akuh join yek...salam kenal ditag oleh jal...hehehehe....
http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2012/05/segmenmy-first-entry-is-awsome.html

Anonymous said...

what's up ekaldude.blogspot.com owner found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best backlink service Take care. Jason

Roberta Burton said...

It’s never too late to improve your information and your contents inspire me.
email