THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, May 29, 2012

INI YANG MAMPU SAYA PEROLEHI *senyum*

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Wahai sekalian makhluk Allah yang disayangi sekalian . Masih kah anda ingat pada ENTRY ini ? Mari lah selongkar entry tersebut jika korang pun mempunyai tahap amnesia yang tinggi seperti aku . HAHA :p

Masa result untuk final exam semester satu , aku asyik-asyik menangis . menangis dan menangis . bukan apa , sebab aku rasa sedih . Aku target nak dapat 4flat , tapi Allah dah tentukan yang aku cuma mampu dapat 3.68 . Mula-mula agak susah nak terima hakikat , tapi-tapi lama kelamaan lepas aku tengok ada kawan-kawan aku yang lebih rendah dari aku , aku mula muhasabah diri , aku kena terima hakikat ni . Allah dah takdirkan untuk aku , kalau aku menangis pun bukan result tu boleh bertukar . ye dak ? hehe Tapi tu cerita dah lepas , masa aku punya final semester 1 . 

Sekarang , nak cerita pulak macam mana reaksi bila dapat tahu pointer untuk final semester dua . Agak-agak lagi sadis ke tak ek dari kisah sem 1 ? HAHA 

Malam masa nak check tu , rasa debar gila babeng kot . Aku balik dari kerja pun rasa menggigil sikit sebab terlalu takut plus excited . err macam mengada je kan :p Tapi balik je rumah , aku tak terus check lagi nak bagi cool dulu . so aku online facebook , online twitter dulu . Mostly status kat facebook semua pasal result matrik , Oh lupa kawan aku mestilah ramai budak matrik . Mai ketuk kepala sikit . HAHA so aku baca pun naik cuak jugak , ada yang happy ada yang sedih . Aku yang tak check lagi ni komen lah suruh bersabar bagai , kalau yang four flat aku wish tahniah . 

Then turn aku pulak nak check result aku , jeng-jeng-jeng 


ceitt ini result final semester satu , cer tengok satu-satu gred tu sebab nanti nak suruh korang bandingkan dengan result final semester dua pulak . Dah habis tengok ? 


Okay guys , ini baru lah result semester dua aku . Aku dah tempek besar-besar ni . Mari lah tengok ramai-ramai . Okay what can u define from this ? What What ? cakap cepat ! hahaha :p . Dah malas nak cerita sedih ke tak ke , malas nak orang baca -.-'

Okaylah aku nak buat conclusion sikit untuk semua subjek . Harap sudi baca :)

Perakaunan : Since masuk matrik , keyakinan aku terhadap subjek ni sangat tinggi . Aku dah mula minat pada akaun , Alhamdulillah start dari Mid-term semester 1 sampai final semester dua aku dapat maintain kan gred . Aku memang confident dah lepas ni nak further dengan akaun . Cita-cita nak jadi akauntan , Yes doakan aku ye kawan-kawan :")

Ekonomi : Lahai sedih pulak nak cerita pasal subjek ni , tengok jelah gred kat atas tu T.T macam mana lah boleh sesat sampai dapat B+ ni ? Okay maybe sebab kurangnya latihan . Redha jelah kan :) Aku pun minat gila babeng dah dengan ekonomi ni . Mula-mula masuk je pun lecturer aku dah mula buat aku jatuh hati kat ekonomi . hehe Tapi untuk final sem dua ni , aku mampu dapat B+ je , Alhamdulillah . Takde benda perlu dikesalkan . Setakat ni je kemampuan aku kan . haha 

Pengurusan Perniagaan : Haaaa ni yang Ohmak terkejut . Bulatkan mata sebesar alam aku tengok gred final sem dua aku ni . Cuba korang tengok aku dapat apa . adakah itu A yang tertera 4 ? Ohmak terkejut ! Umum tahu kot yang aku ni memang anti gila babeng dengan bisnes . Asyik kutuk je bisnes ni . Bisnes susah , bisnes tak best , aku tak suka bisnes * Habislah kalau lecturer aku dapat tahu hehe * aku memang condamn gila babeng ah dengan bisnes ni . Tapi tup-tup result aku boleh dapat A . errr sila jelaskan kenapa ? :o Alhamdulillah benda yang aku fikir tak boleh dapat A , akhirnya aku capai jugak . kepada yang suka condamn result bisnes aku tu , mesti terbungtangkan mata korang :p sekian 

Matematik : uwaaaaaaaa uwaaaaaaa nak nangis . nak nangis Dapat A- tuuuu . Ini subjek paling aku confident nak score . Tapi dapat A- . okay okay Alhamdulillah . Memang susah kot paper math hari tu , sumpah susah ! and Alhamdulillah aku tak dapat B . hehe :) 

Bahasa Inggeris : NO COMMENT . wukakakakakaka ! XD

so secara keseluruhannya , Alhamdulillah . still dapat 3.5 ke atas . Kalau lah ada anugerah dekan kat matrik ni , mesti aku dah senyum lebar atas pentas sambil pegang scroll kan .. Eh gurau je gurau je :/ 

Tahniah kepada semua pelajar matrikulasi :)

Thanks kepada semua lecturer yang mengajar aku . Pn fariza bt Idris (Matematik) , Pn Zohratul Akma (Ekonomi) , Pn Hajar (Akaun) , Encik Zamri (Bisnes) , Pn Hasyidah , Encik Rizal , Pn Kartina dan Pn Shammila . eh eh serta Pn Salmi (English) . hehe :) Terima kasih cikgu !




So far . So far . So far 

Terima kasih kepada kawan-kawan yang ucap tahniah kat aku tu . Aku hargai . InsyaAllah SEE U GUYS di IPTA bulan 9 :)

Nota kaki dan tangan pengulas belog ini :


Klik Like kalau suka :)

31 ribu orang sayang aku:

nurulkhabira omar said...

Tahniah! haha! hang jawab tweet aku kat sini haa. baguih2. hebat naa! susah nak dapat pointer atas 3.5. hang tau tak. BTW tahniah la bro! terer tuu! :D

Senah Glamour said...

Tahniah aliff :) cik senah berbangga dgn hang haha wish all the best for me untuk bahasa russia , math n fizik yg juga berbahsa russia tu . doa tuk cik senah gak okay :D

ziera ramli said...

tahniah again alip :) btw, kau da keje > keje apakah ? hehe, smpai lani aku xtw nk kja apa, hmm,

Aiman Haqimie said...

Tahniah.... semoga impian untuk menjadi akauntan tercapai dan semoga berjaya... =)

Biela Undefined said...

wah..congrat :)

... Wafa Awla ... said...

ho ho ho :D ok la tu. TAHNIAH. Wafa tahu pelakon sensasi sorang ni hebat. ^_^

NIZAM said...

wah2! gempak2.

bila result UPU kua ni Alif? smoga dapat accounting ok. nnt blaja elok2.

*tepuk tangan ramai2* TAHNIAH!

:))

eikynsilent said...

tahniah alipp.
keep it up kat U !

Miss Primadona said...

congrate hencik haikal :>

Elie Lily said...

hebatnya adik saya! hehe. Tahniah Haikal! all the best untuk life universiti nanti. I'll pray for your success bro!

p/s: bila nk open table, belanja akak sebba result gempak? :D

syaiza - chan said...

WAhhhh....!!! Hebat nye ekal..!!! Congrate2...!! kagum ceja dgn ekal.. :D

Aliff Haikal said...

@nurulkhabira omar Hang tweet time tu aku dah offline dahh :p yeah terimas Bira :)

Aliff Haikal said...

@Senah Glamour Terimas cik senah :3
insyaAllah . do ur best tau cik senah !:)

Aliff Haikal said...

@ziera ramli Thanks Ziera , kau pun apa kurangnya :) err kerja biasa je :p ermm kerja lah kat mekdi ke , ke ep si ke , MB ke . hehehee

Aliff Haikal said...

@Aiman Haqimie Thanks Aiman , insyaAllah :) AMin

Aliff Haikal said...

@Biela Undefined Yeahhh thanks :)

Aliff Haikal said...

@... Wafa Awla ... bukan pelakon la wafa , belogger je :p Thanks wafa :)

Aliff Haikal said...

@NIZAM UPU taktahu bila dpt tahu . InsyaAllah , ada rezeki insyaAllah . thanks nizam , aku akan study elok-elok ! :)

Aliff Haikal said...

@eikynsilent Yeahhhhhhhh ^.^ thanks :)

Aliff Haikal said...

@Miss Primadona Trimas Miss :)

Aliff Haikal said...

@Elie Lily Wahhh akak lagi terer dari haikal lah :)

ehhh boleh je nak open table , tapi tunggu trip ke kl lagi lah . hehe

Aliff Haikal said...

@syaiza - chan Wahhh ceja . namo namo >.< errr Trimas ceja ! :) ceja pun goodluck tauuu

kembaq utaqa said...

tahniah.. result yg menunjukkan peningkatan.. Alhamdulillah..

btw, akak pon alumni KMP 09/10..
teringat masa dapat result dulu..

so, apply u mana???

Noor Adibah said...

wahhhh! tahniah eh!

p/s: tuan blog My Diaries Panda doakan agar tuan blog ini dapat menjadi AKAUNTAN yang baik hati lagii mulia yek.. heee.

Aiman Haqimie said...

ur welcome.....=)

Aliff Haikal said...

@kembaq utaqa wahhh akak pun pelajar kmp :) ermmm terima kasih akak

ehh apply U yang kat atas tu lah . hehe

Aliff Haikal said...

@Noor Adibah AMin AMin ya rabbal al amin :):):)

Aliff Haikal said...

@Aiman Haqimie yeaa :):)

Fieyqa Adelova said...

fuhhhh untunglah kau pandai kan :)

Aliff Haikal said...

@Fieyqa Adelova Wehh biasa je weh . biasa jeeee

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

untung laa dapat show result kat blog..aku tak sanggup der..maklum la result teruk nak mati.. hahah