THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, May 8, 2012

APA KAITAN MESSAGE DENGAN MOOD ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Ada Mood 



Bila Takde Mood

suka main mesej ? 

Tapi takkan setiap waktu kita ada mood kan nak main mesej . Ada kalanya waktu kita balik dari kerja,kita balik dari kelas , henfon berbunyi menandakan ada orang mesej,dengan badan yang still lemah and penat , kita pun balas acuh tak acuh . bila ditanya kenapa balas macam tu,kita pun cakap yang kita ni takde mood nak main mesej . Okay lah kalau yang jenis faham , kalau yang jenis tak faham , mau kita kena sound  and last-last kita pun naik angin . kan makin teruk . HAHA

actually , tak semua orang ni ada mood nak main mesej . Bukan setiap masa orang boleh layan kerenah kita , ada kalanya kita kena faham,kita kena set mind bila orang dah cakap takde mood , jangan lah terus menerus kita hantar mesej-mesej sentimental cakap tu cakap ni padahal orang tu takde mood je kot nak main mesej,bukannya dia cakap apa pun . so bagi lah masa,biar dia rest dulu , biar dia tenangkan fikiran . Orang yang dah takde mood , kalau kita pun terus-menerus damn dia , memang last-last dia baling henfon tu kat dinding , haaa last-last sampai habis takboleh dah main mesej . kan ? HAHA

Tapi bila orang dah ada mood , baru lah kita buat macam biasa , yelah mood tengah happy , baru lah kita boleh happy-happy jugak kan ? :)

Main point is , kalau seseorang dah cakap dia tengah takde mood , lebih baik anda stop hantar mesej dan suruh dia take rest. At least dia akan rasa lebih lega dan boleh tenangkan fikiran. Esok insyaAllah dia akan elok and korang pun tanyalah kenapa dia sampai takde mood . Jangan lah buat dia naik angin time dia tengah takde mood kan ? HEHE 

Jangan pulak korang call dia , memang habis lah kredit korang dengar bunyi cengkerik je 

dia bukannya taknak main mesej dah,dia cuma takde mood je :) 

so kalau ada orang balas mesej dengan perkataan 

' SAYA BARU BALIK KELAS '
'SAYA BARU BALIK KERJA '
' SAYA BARU LEPAS KENA MARAH DENGAN BOSS SAYA'
' SAYA TENGAH STRESS NI '
' SAYA TENGAH MENGIRA WAKTU NAK MATIKAN PHONE JE'

ketahuilah bahawa dia tengah takde mood tu . so buat lah apa yang patut jangan sampai dia naik angin :)

klah Assalamualaikum,kalau suka boleh lah like dan komen kalau nak bagi pendapat.

24 ribu orang sayang aku:

ziera ramli said...

HAHA, betol3 ! :D

P#eoniX said...

gud points....heheheh....

Aliff Haikal said...

@ziera ramli hehe :)

Aliff Haikal said...

@PHoenix thanksss ! :_)

Fadzreen Ayeen said...

haha..terbaik !

miz_were said...

xtahu na komen apa
::xda mo0d::
btw, hit me back

BellaJane said...

nice entri :)

lama sudah x jenguk sini :)

Nurrul said...

TARAA ! betul2..
kdg2 kalau tak paham2 memang hangin satu badan.. tak pasal2 bergaduh ! :P

Cik Pensil said...

macam mana pulak kalau hari2 dia cakap macam tu? :p

Hanamiko Sakura said...

bila saya tak ada mood, saya tak reply mesej.. tu lagi teruk.. hahahha

Puan Besar Shag Yahaya said...

Betul tu. Kadang2 Shag tak reply bila tak ada mood :P

Aliff Haikal said...

@Fadzreen Ayeen haha thanks :_)

Aliff Haikal said...

@miz_were okay :p

Aliff Haikal said...

@BellaJane heyy kerap lah jenguk sini :(

Aliff Haikal said...

@Nurrul betul ! boleh bawaj gaduh tau >,<

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil erm Hari-hari eh ? tu maknanya dia dah boring dengan cik pensil kot haha

Aliff Haikal said...

@Hanamiko Sakura bagus . memang takde mood nak balas mesej pun malas kan haha

Aliff Haikal said...

@Puan Besar Shag Yahaya haha okay lah tu Shag . asalkan dia faham kan :)

Hakimy Zamri said...

hahaha! betoi3..sokong 100% adoiii xD

Atiqah Wadiah said...

kalau selalu stress..selalu x der mood cmner plak tu?

mirahashime said...

hehe , sokong , nnt ade yang tak pasal2 kene maki , hahaha

Aliff Haikal said...

@Hakimy Zamri HAHA kan

Aliff Haikal said...

@Atiqah Wadiah dia dah malas nak main mesej lettew

kekapas berceloteh said...

kalau dah dia memang jenis pemalas na taip msg panjang-2 memang ta lah cerita dia en. ade modd ke tade wke sme je. ta suka dgn org yg mcm ni. membosankan ~