THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, May 11, 2012

SAYA TIDAK BERSUBAHAT !

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA




Korang dah tengok Video tentang penderaan Bayi yang kejam dalam facebook ?

Dalam paper pun dah tulis pasal kes ni . so kalau sesiapa yang still terpinga-pinga eh cerita apa ni better korang shut down laptop and pergi tidorrrr . hua hua hua

Apa perasaan lepas tengok video tu ? marah ? geram ? sedih ? rasa nak hempuk balik  ibu bayi tersebut sampai jadi arwah ? Actually tu adalah perasaan normal kita lepas tengok video tersebut , sungguh kejam bayi yang sekecil tu didera , dipukul , di sepak terajang tanpa belas kasihan . Memang aku tengok sendiri pun sedih , budak kecik tu menangis beb , takkanlah tangisan bayi tu tak dapat meredakan kemarahan ibu dia . sungguh kejam . ini namanya manusia bertopengkan syaitan . subhanaAllah . Actually ibu bayi tersebut mengalami masalah dalam hidup and dia jadikan anak dia sebagai tempat untuk melepaskan geram . sungguh tak patut . 

At first time without knowing anything , aku marah sebenarnya kat perakam video ni . aku naik hairan dan geram bila perakam video ni cuma cakap ' Ira , dah ira ! kau nak bunuh anak kau ke ?' tapi dia rakam jugak tanpa buat apa-apa . aku memang geram gila , and aku bukan geram sangat denganibu bayi tersebut,tapi perakam ni . yelah kita boleh fikir guna akal kan , apa salahnya dia tarik ibu bayi tersebut and bawak lari anak dia ke tempat lain . Tapi dia tak buat apa-apa , dia cuma rakam je . tu yang buat aku geram . 

Tapi

SAYA TAK SUBAHAT - AKAK PERAKAM
saya membuat rakaman semata-mata untuk diserahkan  kepada pihak polis kerana saya sudah tidak tahan melihat bayi itu kerap dikasari ibunya.Jadi,jangan kata saya bersubahat atau tidak bertimbang rasa



lepas aku tengok video ni , aku jadi sebak and rasa bersalah . aku tuduh macam-macam kat akak ni , aku marah macam-macam kat akak ni . tapi rupanya dia ada sebab kenapa dia buat macam ni . Ya Allah , maafkan saya akak , saya dah buat tuduhan yang melulu kat akak . Semoga akak diberkati oleh Allah . amin

apa yang akak ni buat harus lah dipuji , memang betul kalau kita nak buat report kita kena ada bukti. Itu cara polis :_)

sekarang Ibu tersebut dah menjalani hukuman penjara selama 18bulan dan anak dia sekarang  dijaga oleh keluarga angkat dia . Bayi tersebut ceria bersama keluarga angkat beliau (sumber Harian Metro)

Semoga Allah membuka pintu hati ibu bayi tersebut dan menghargai setiap nyawa yang telah dipertanggungjawabkan oleh Allah kepada dia . amin ya rabbal alamin . 

kalau nak tahu lebih lanjut kisah tentang pengakuan akak ni , boleh beli Harian Metro bertarikh 11 mei 2012 .sekian 

suka dengan entry ni , like lah and leave your comment :)

20 ribu orang sayang aku:

Zharif Azis said...

sama lah =( sebersalah kan . sebab tu orang selalu cakap , tak tahu apa-apa jangan buat andaian sendiri .

muhasabah diri ~

Arol Mubin said...

Aku tak sanggup nak tengok video penderaan tue weh! Aku dengar mak & kakak aku cerita pun, aku dah geram gila. Aku rasa macam kejap sangat jek 18 bulan tue. :-/

Aliff Haikal said...

@Zharif Azisbetul tu zharif . rasa serba salah . tapi bagus jugak dia buat pengakuan . at least kita tak terus menerus kutuk dia :)

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin sakit weh . budak kecik tu . hm 18 bulan memang tak cukup . tapi kita harap dengan hukuman tu , mak dia insaf and kembali ke pangkal jalan amin :)

CiK FizA said...

yup~ sory ye akak perakam. tersalah tafsir. huu. mmg dh agak dh sblom nie. dye pon takot kena pukul. ganas btol la perempuan yg pkul anak tuh. huu >.<

Cik Pensil said...

bila tgk video tu, tak sanggup nak teruskan.. kesian budak tu, baru nak boleh meniarap kan tu.

saya tau citer ni, kawan kat sekolah ada cta, tapi video tu baru ja tgk hari ni, jadi saya tak sempat nak kutuk, macam hencek haikal. haha :p

Munirah Shamsudin said...

And I started to wonder,
Mana suami dia ek?

Bagi den je lah jaga baby tu kalo tak nak, boleh buka nursery. Mueheheh.

Baru nak play. Ingat kan video rupanya gambar. cis cis cis.

mizz RFL said...

xtgk pun video tu.. tp taw mst kjam punya.. ermm btw, cian prakam tu.. tp ok la kn da de org dedahkn yg dia x bsalah

Hakimy Zamri said...

kejam gila ubu tu. aku tak sanggup tengok lama2 video tu. tengok sat jaa..huhuhuhu..kesian baby tu :'(

deno said...

kesiannya baby tu kan...

p//s: deno folo :)

kekapas berceloteh said...

siries gila tataw pape. k blurr, hahah ! desas desus je dengar. maklom la telinga penuh ngan kapas waaaakaaka

Aliff Haikal said...

@CiK FizA Amarah ni tak kenal siapa dah , kawan baik sendiri pun sanggup nak bantai . Syaitan menghasut kiri kanan >,<

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil HAHA kita kena rajin up-to-date lah Cik Pensil :p bukan mengutuk lah . cuma meluahkan isi hati ^.^

Aliff Haikal said...

@Munirah Shamsudin katanya perempuan tu ada sakit . entahlah , dia mengaku tu anak dia . tapi takkan dia sanggup dera anak dia ek ? maybe erm malas ahh . kang jadi fitnah . hehe erm ramai lagi yang nak baby tapi tak dapat-dapat kan :"(

Aliff Haikal said...

@mizz RFL yeahh kesian kat dia , jadi mangsa cemuhan :(

Aliff Haikal said...

@Hakimy Zamri weh sakit weh . budak kecik tu . Tapi Alhamdulillah sekarang dia dah sihat and ceria :)

Aliff Haikal said...

@deno kesian snagat :(

Aliff Haikal said...

@kekapas berceloteh hahaha apa sei kau ni !

merah said...

sedih gila kot . aku tak tgok habes pon vid tu . tak sampai hati . tapi aku mmg tak sempat laa nak kutuk ibu atau perakam tu sebab aku dah menangis dulu , istghfar banyak kali ooo . sedih sebab dunia sekarang banyak benda macam ni dah berlaku :(

Aliff Haikal said...

@merah ya Allah kesian sungguh . dunia akhir zaman . biasalah :)