THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, March 29, 2011

IT'S TO MUCH LAH


tak habis habis agama islam di hentam oleh orang orang kafir ni
apa lah yang mereka tak puas hati nya
kalau diorang ada agama
takkan lah agama diorang tak mengajar tata tertib adab semua ni
memang tak mustahil lah semua ni sebab dunia dah nak akhir zaman
bermacam macam tekanan hebat yang harus dilalui umat islam
so zaman ni lah kita harus kuat menentang semua tekanan ini
islam HEBAT !
jangan sekali kita tunduk di bawah telunjuk orang kafir walau pun dunia sekarang dikawal oleh mereka
tolong . saya minta tolong sangat hormati lah agama islam ini macam kami hormati agama agama lain kat dunia ni
saya minta tolong sangat :)
awak tahu tak awak
'orang kafir akan menjadi api pembakar umat umat islam di neraka kelak'
nauzubillah min zalik

Sunday, March 27, 2011

UNTUK PENGGUNA SKYPE DI MALAYSIA !



tujuan post hari ini saja nak bagitau yang aku pun dah ada SKYPE =,='
so sila lah add aku ! HAHA
aku bukan reti nak add orang
lagi-lagi bila dia minta email lah nama penuh la nama skype kejadah semua tu
huh -_____________-'
mana lah aku tauuuu
so korang add lah aku sebab aku tak reti nak add korang
HAHAHAHA !
nanti boleh lah ber-web cam
*keningkening*
:P

Friday, March 25, 2011

SEHARIAN BERJALAN !

sempena menyambut keputusan aku yang CEMERLANG gila masa spm
ditambah meraikan hari aku berhenti dari PARKSON
aku dengan fazil pun decide awal awal nak pergi bandar pergi cari kerja
HAHA
gila ah baru jep berhenti dari parkson terus nak pergi cari kerja tempat lain
walaweyh ! tapi niat memang nak cari kerja sebab nak tunggu panggilan ipta insyaAllah memang lambat lagi . takmau tanam anggur ! XD
okayokay memang kitorang berdua pergi cari kerja pun
tapi just tengok tengok dulu kalau ada yang kosong
jumpa lah juga yang nak pekerja , and lastly kitorang decide nak apply kat secret recipe
hoho !
aku memang minat nak jadi waiter :P
okay lepas kitorang dah penat mengusha kerja kosong
nak meng-online facebook kat mekdi . percuma weh nak ber-wifi ! HAHA
dua jam juga lah kat sana sambil usha usha line kat facebook. sumpah best gila ! XD
lepas tu agak agak dah nak blah dari mekdi kitorang pun jalan jalan dekat parkson
ohhh rindu parkson ! *muntah hijau laju laju*
masuk fitting room apa lagi . click sana click sini . HAHA
bla bla bla pukul 8malam baru balik rumah
seronok wea . xoxo

*fitting room*
*mekdi*

eh eh lupa nak bagitau
aku dah beli keychain handset domo kun !
HAHA
i love domo !

Wednesday, March 23, 2011

KEPUTUSAN RASMI SPM AKU

baru aku tahu rasa nya macam mana berdebar nak tunggu result spm keluar
macam nak tercabut jantung sebab kencang sangat berdegup ni ha
lagi lagi bila cikgu pun umumkan dengan penuh ke-saspen-an
HAHA
memang nervous gila masa cikgu umumkan pelajar cemerlang spm 2010 sekolah aku
dup dap dup dap dup dap
mana lah tahu kan nasib aku dapat tapi bukan nya aku
kawan aku yang dapat anugerah pelajar paling cemerlang spm 2010
budak perempuan meh !
perkara biasa . :D
okayy , korang nak tahu ke apa keputusan aku ?
cish siapa yang taknak tahu tu sila pergi main jauh jauh takpayah nak buka blog aku
aku halau dengan cara berhemah okay . :)
walau aku tak dapat anugerah pelajar cemerlang,tapi bagi aku ini adalah keputusan aku yang paling cemerlang
macam tak sangka aku boleh dapat keputusan macam ini
lagi lagi subject yang aku tak target nak lulus boleh lulus dengan cemerlang
hehe !
alhamdulillah :)
lepas ni kena fikir hala tuju selepas dapat result
ohhhh ini lah yang susah nak buat keputusan
sekali tersalah pilih,selamanya hidup dalam penyesalan
by the way korang doakan lah aku dapat membuat keputusan yang terbaik
amin ! :)
okayy lah
ini hah keputusan rasmi spm 2010 ALIFF HAIKAL
walau tak dapat banyak A alhamdulillah semuanya credit
paling teruk pun gred [ c+ ]
syukur sangat ! :)
-
-
-
how ? puas hati dah dapat tahu ?
HAHA
so korang rasa result aku ni GEMPAK tak ?
XD
doakan kejayaan aku selepas ini okayyyyyy ! ^^

Sunday, March 20, 2011

WOW ! IT'S SO ANNOYING

YAHOO MAIL





FACEBOOK MESSAGE


wow ! gila ah beb
bukan main seronok diorang spam mesej kat facebook aku,yahoo mail aku
jadah nya aku nak percaya
hey ! annoying lah setiap kali buka yahoo mail,facebook mesti ada mesej mesej macam ni
dah tu jenis hantar tak nak sampai sepuluh pulak kan
hadoyyy . fusing kefala !

Saturday, March 19, 2011

23/3/2011

hello !
gila ah beb dah lama tak update blog ni
traffic pun jatuh menjunam sejunamnya ke atas blog ni
memang tak meningkat lah bilangan follower aku kalau macam ni
HAHA
tapi aku dah lama tak update pun ada sebab
internet kena potong . HAHA
mati kutu aku kat rumah tiga hari tak dapat nak online
lagi lagi facebook tu ha
memang aku jadi 'budak baik' kat rumah bila dah mati kutu
HAHA tak habis habis kena perli dengan akak aku
pui! :P

23/3/2011 tarikh keramat bagi aku
fuhhh tak sangka dah nak keluar result spm aku
tak nak meroyan budak budak ni tinggal tiga hari lagi nak ambil result
kat facebook lagi tu ha tak habis habis nak cakap 'takut takut'
haiyooo, kau takut macam mana pun result tu dah keluar pun
kau menangis lah macam mana sekali pun dah result nak keluar,keluar lah dia
HAHA
gila psiko aku sekarang ni
aku ni ha tak sabar sabar nak ambil result tu
tapi rasa cuak tu pun ada gak, but think positive
tak perlu kot nak terlalu risau sampai kesihatan terabai,makan tak lalu
takdo pekdah nyo jang oii
HAHA
kau orang semua jangan risau
aku akan bagitau punya berapa result aku yang dapat
so kalau aku tak dapat 9A , jangan nak gelakkan pula ! :)
tapii doakan lah yang terbaik untuk aku okayyyy ;D

weh weh siapa minat domo kun?
arghhhhhh ! comel kann domo tu !
nak cari beg domo,keychain domo,baju domo
tapi tak jumpa jumpa lagi sekarang
hari tu terjumpa beg galas domo tapi masa tu tengah takde duit
bila tengok dua hari lepas tu kat kedai yang sama
dah habis beg tu
T_T
sedihhh nya !
dah lah payah nak cari
and ada orang tanya aku kenapa aku minat gila tahap gaban kat domo kun
aku jawab ' SEBAB DIA COMEL'
jawapan artis gitu . HAHAHA ! :D
okay doakan aku supaya cepat dapat cari si DOMO KUN tu
myza dah ada. jelous aku ! :P

BUAT APA NAK MENANGIS LEPAS DAPAT RESULT , KALAU LAH MENANGIS TU DAPAT BUAT GRED RESULT KITA TU BERTUKAR,AKU PUN NAK MENANGIS MACAM TU (katakata akak kat tempat kerja aku)

Monday, March 14, 2011

MEREKA SAYA SUKA

holla ! :)
hari ni entry aku nak buat pasal kawan blogger yang aku rapat. HAHA
dari diorang lah aku belajar pasal blog dengan lebih mendalam
masa first tengok blog diorang ni aku jeles sei sebab blog diorang menarik
bahasa pun mudah nak faham then tak terlalu berselerak
lepas tu aku pun kenal kenal lah dengan diorang ni
mula lah add diorang at facebook and berhubung
kadang kadang kalau aku ada masalah,aku cerita kat dorang
kalau boring aku mesej dorang kat facebook and so on bla bla bla XD
okay lah malas nak bebel panjang panjang bukan nya ada orang nak baca sangat :P


hujan renyai renyai . air bergelora . mak bagi seposen . ayah bagi seposen . adik pergi sekolah . cikgu soal adik . 3 + 3 adik jawab 6 . cikgu tanda rite adik pun tersenyum . HAHA

Sunday, March 13, 2011

SEGMEN: SAYA BLOGGER REMAJA!


hello guys !
before tu . aku kena buat sesi tapisan untuk pembaca entry ini
HAHA
siapa rasa dia REMAJA ?
ehh mestilah ramai yang rasa dia remaja kann
taknak taknak ! tukar soalan :P
siapa umur dia antara 13TAHUN hingga 21TAHUN ??
okayy sila sepak aku lajulaju siapa yang atas 21TAHUN tu :P :P
kepada yang REMAJA tuu jom join sini okayy ! :)
heyy nevermind !
post ini untuk semua lapisan umur,tidak kira tua atau muda,lelaki atau perempuan,single or taken,dan yang penting sekali hanya untuk yang masih hidup sahaja ! :D

best kan jadi remaja ni ? HAHA
masa ni lah macam macam masalah datang
masalah kewangan , masalah percintaan , masalah dengan kawan kawan , macam macam lah
tapi yang bestnya remaja ni adalah masa untuk ENJOY ! . HAHA
tapi kalau ye pun nak enjoy,jangan sampai lupa akhirat lupa agama lupa semua hukum
enjoy enjoy juga . akhirat jangan lupa ! hoyeahh :D
aku actually nak join SEGMEN SAYA BLOGGER REMAJA
yelah umur aku kan baru 17TAHUN . HAHA :P remaja kann aku ? :)

bila kau orang start berblogging and kenal blog dari siapa ?

okay baiklah ! sebenarnya aku start berblogging secara rasmi pada tahun 2010,masa tu aku active berchatting kat http://dearhaniey.blogspot.com/ . so start dari situ aku jumpa macam macam jenis manusia , so dengan gediknya aku pun mengada ngada nak buat satu blog macam blog dearhaniey. so create lah blog dengan emel masa tu guna http://ekalhaikal08.blogspot.com . so macam macam cerita aku tulis dalam tu . al maklumlah orang baru jumpa blog, so haruknya dengan blog dah macam meroyan . HAHA setiap hari ada je post yang aku tulis,tapi masa tu aku guna bahasa 'kanak kanak felat lidah' . aku tak kisah sangat masa tu kalau orang nak tengok ke tak ke , yang pasti aku dapat meluahkan perasaan kat situ,tapi tak lama lepas tu aku dapat tahu yang kawan sekelas aku sama minat dengan aku iaitu berblogging. start dari hari aku tahu dia minat aku lebih banyak merujuk dia dalam hal blog ni. so secara rasminya pada JUMAAT . 4JUNE2010 aku delete blog lama then buat blog baru iaitu http://ekaldude.blogspot.com . so kalau ikutkan aku serious dalam berblogging ialah pada 4june2010 meh and orang yang aku maksudkan mengajar aku mendalami blog ni ialah sitinurhamizah . dari dia aku belajar macam mana nak masukkan gadget semua yang berkaitan lah. korang boleh tengok perubahan bahasa yang aku guna . ni semua bila si myza cakap yang 'blogger sekarang ramai suka baca blog yang guna bahasa melayu baku'. memang betul pun cakap kau myza, aku sokong seratus peratus ! :) then sampai sekarang aku active berblogging . seronok gila ! :D andd sharing is caring kannn ? :P

apa kau orang akan buat dengan blog kau orang bila dah tua nanti

wallhualam lah kalau umur aku panjang , isnyaALLAH ! aku tak akan pernah and never delete blog ni sehingga lah www.blogger.com takde lagi . aku nak jadikan blog ini sebagai kenangan bila aku dah tua dah tak boleh nak menaip lagi . hehe selagi aku boleh menaip,aku akan menaip even masa tu aku dah bertongkat.. andai kata nyawa aku tak panjang and meninggal masa tua , aku akan suruh salah seorang pewaris aku meneruskan aktiviti berblogging ini and jangan sesekali memadam blog aku . aku nak dia tunjukkan kat semua cucu cicit piut miut semua betapa indahnya masa remaja atuk diorang . HAHA ! masa tu benda ni mungkin berharga bagi diorang untuk merasai kehidupan kat dunia aku . masa tu kan dunia dah sangattt moden . so sekurang nya diorang tau betapa warna warni kehidupan atuk diorang masa muda muda dulu . :)
kenangan terindah !

okay lah , segmen ini sudah sampai ke penghujung rancangan
terima kasih kerana sudi membaca ! :)

Saturday, March 12, 2011

DAH MACAM REVIEW BLOG :P


helloo guys !
apa khabar semua hari ini ? aku harap baik baik sahaja okayyy :)
ehhh nak tanya nak tanya !
kenal tak blog siapa yang aku screen capture kat atas?
bagi yang tahu sila tepuk tangan . bagi yang tak tahu sila pergi sini

dah tahu kan ??
aku suka blog dia ! :D
orang lain seronok je post pasal blog HANIS ZALIKHA|BEN ASHAARI
aku nak post pasal blog DANIEL ADIE.
fantastic kan blog dia ?
aku suka sangat baca blog dia yang tak terlalu formal bila bercerita
kadang kadang kisah yang dia tulis little bit funny, interesting lah senang kata :D
masa first day aku ter-blog-walking kat blog dia, aku suka baca entry dia
lepas tu aku pun follow lah sebab senang nak up to date
lepas tu kann aku pun click lah kat facebook badge dia then add
hey ! dia pun suka posing meh depan camera :D
no wonder lah dia dilamar untuk jadi model untuk sebuah syarikat modelling
*tepuk tangan*
see ? bukan senang nak dapat tawaran macam tu even ada orang yang upload picture setengah maut dalam facebook. HAHA
tahniah adie ! :)

haa tahu tak yang blog daniel adie ni keluar dalam majalah REMAJA ! :D
fuhhh makin mantap lah kan blog dia kan sebab dah glamour . hikhik
tapi blog dia memang layak lah masuk majalah sebab best membaca
tak terlalu semak sangat dengan gadget gadget yang agak annoying
then header dia pun comel jep . HAHA
suka ayat dia dalam satu entry yang dia post

memang best gila ayat yang dia buat tu . HAHA
kalau yang terasa tu memang sentap habis lah,tapi cool je lah
opinion orang subjective, tapi aku setuju dengan ayat dia tu kann yuollls ! :D

ehhh terlebih cerita pulak pasal dia
kang melalut takut terguris hati empunya blog
kalau terlalu memuji kang terkoyak pula seluar macam kisah ini kan :P

okayy lah sila jenguk blog adie then judge sendiri okay
well OPINION ORANG IS SUBJECTIVE !

BYEBYE



Thursday, March 10, 2011

AF9 mesti best !


yuhuuu !
paknil kembali ke akademi fantasia !
bukan main nak berteka tekuk siapa pengacara AF9
heyy ! best nya paknil kembali
baru ada mood nak tengok AF lepas ni
bukan macam tahun lepas lepas masa paknil tak mengacara
kurang menyengat !
tapi okay lah. tak semua manusia perfect
inshaALLAH paknil boleh kembali kan kegemilangan AF macam AF1|AF2|AF3|AF4|AF5
tak lah membazir duit bayar duit astro :P
okayyyy ! nantikan konsert pembukaan AF9 okayyy ! :D

tapi kan
aku still tak puas hati lagi kalau betul AF nak ambil ahmad dani sebagai pengetua AF9
what the hell betul nak ambil orang indonesia jadi pengetua AF
hilang akal ke apa ?
yang penting AKU TAK SETUJU !
boooo sama ahmad dani

semoga AF terakhir ni menjadi konsert yang terhebat !

p/s: kan best kalau digabungkan semua pelajar dari AF1-AF8 buat show atas pentas . mesti gempak ! :)

Wednesday, March 9, 2011

PEMENANG MY CONTEST !

masing masing dah tak sabar nak tahu siapa winner eh?
HAHA
okayyyy :)
sebelum tu
aku nak ucapkan terima kasih kat korang yang join contest aku ni
aku ingat contest ni takkan dapat sambutan
tapi okay lah at least ada lah yang join kan
lepas tu aku nak minta korang jangan kecil hati or kecewa selepas dapat tau siapa yang menang
biasalah adat pertandingan ada kalah ada menang
so jangan kecewa mungkin bukan rezeki korang
so terima dengan hati yang terbuka okayyyy ! :)
sayang korang lebih ! HAHA :D

baiklah. aku malas nak lambat lambatkan umum siapa menang
sebelum aku makin busy kan . HAHA
pemilihan pemenang berdasarkan pilihan dari aku serta 15 responden dari kawan facebook aku
cewahh :D
so aku memilih berdasarkan majoriti dan aku pun setuju dengan pemilihan tu :D
okayy kita mulakan dulu dengan

DIALOG PALING SEDIH!
dimenangi oleh NAZIM NASRI
satu satunya orang yang join kategori ni

DIALOG PALING ROMANTIK!
dimenangi oleh NAZIM NASRI juga
sebab 12 dari responden memilih dia :)

DIALOG PALING KELAKAR!
dimenangi oleh SYIERA
dipilih dari suara 10 responden :D

dah habis kan semua kategori ni ?
okayy tahniah kepada pemenang !


ehhh ada lagi lah
sebab kan aku bermurah hati
aku nak bagi hadiah untuk pemenang tempat kedua juga
hehe :)

DIALOG PALING ROMANTIK! tempat kedua
dimenangi oleh QURRATUL

DIALOG PALING KELAKAR! tempat kedua
dimenangi oleh BAMBAM

wahh tersenyum lebar nampak semua yang menang eh
bagi yang tak menang tu bukan jangan sedih eh
hidup bukan sekali . join contest boleh berkali kali . hehe
and thanks join ! ^^
kasi muah ! sikit ;D
HADIAH-HADIAH
TEMPAT PERTAMA: TOP-UP BERNILAI RM10 BERDASARKAN TALIAN KORANG (MAXIS/CELCOM/DIGI etc)
TEMPAT KEDUA: TOP-UP BERNILAI RM5 BERDASARKAN TALIAN KORANG
(MAXIS/CELCOM/DIGI etc)

emelkan NAMA+LINK BLOG+NUMBER TELEFON+JENIS TALIAN ke ekal_haikal08@yahoo.com
dengan subject MENANG CONTEST EKAL
dalam masa 3hari ini okayyy :D

SENARAI PESERTA CONTEST !

DIALOG PALING SEDIH!


DIALOG PALING ROMANTIK!


arolmubincandid

DIALOG PALING KELAKAR!



thanks join walau kurang mendapat sambutan :D
p/s: senang sikit nak judge. HAHA !

Tuesday, March 8, 2011

DIALOG SAYA PALING HEBAT !


*INI ENTRY MELEKAT,SCROLL BAWAH UNTUK NEW POST*

first time dalam sejarah aku nak buat contest
HAHA !
terkejut tak ? :P
entah mimpi apa lah aku tiba tiba nak buat contest kat blog ni kannn
tidak apa ' sharing is caring' duit gaji kan. :P
baiklahh. harap ada lah yang sudi join contest aku yang tak seberapa ni kannn
;')

syarat-syaratnya:
  1. letakkan banner contest ini dan link blog aku ke dalam entry kau orang
  2. tajuk contest mestilah ' DIALOG SAYA PALING HEBAT!'
  3. follow blog aku . kalau dah follow okay :)
  4. uploadkan satu gambar kau orang sendiri yang sudah ada dialog seperti CONTOH banner dia atas. prefer kau orang guna PHOTOSCAPE lah kalau nak edit dialog tu sebab aku pakai tu :)
  5. ada tiga kategori yang aku nak buat 'DIALOG PALING KELAKAR! . DIALOG PALING ROMANTIK! . DIALOG PALING SEDIH! '
  6. setelah gambar selesai di-upload letakkan kategori dialog kau orang sebab senang nak judge :)
  7. tiga pemenang akan dipilih, tetapi tak sure nak ambil 3 orang atau lebih ;) so jangan risau okay ! ada rezeki adalah kannn
  8. hadiah : MISTERI
  9. sebab kan ini contest pertama, so aku had kan penyertaan kepada 35 sahaja ! siapa cepat dia dapat. heee;)
  10. tag kan MAXIMUM SEORANG. MINIMUM DUA ORANG
  11. contest bermula selama DUA MINGGU. 23/2/2011-8/3/2011. tapi bila dah sampai limit, serta merta contest ditutup ;)
  12. setelah selesai, link-kan entry kau orang ke dalam comment form di bawah ini :)
INGAT ! SIAPA CEPAT DIA DAPAT !

p/s: CTRL + C untuk copy syarat contest :)

okay aku nak tag kepada mereka supaya masuk ! :)

Wednesday, March 2, 2011

SAKIT HATI !

aku tengah sakit hati
susah kan kalau kena sakit ni, ubat dia susah nak cari ohh
kalau nak ubat, kena cari sendiri sebab ada dalam diri kita sendiri

apa perasaan korang bila mula mula korang stay kat satu tempat then tiba tiba kena tukar ke tempat lain
lepas tu dapat partner yang memang agak annoying
ingat tak post ni ?
faham lah kan kenapa aku sakit hati sebab ditempatkan satu tempat dengan dia tibatiba
ni semua sebab executive aku yang tukarkan aku kat situ
elok elok tempat aku kat depan,kena tarik pergi belakang
tak sakit hati pula ann
dengar cerita dia tu pemalas kalau buat kerja
satu disuruh,satu lah dibuatnya
lepas tu taktahu nak buat kerja apa
tu yang aku dengar lah. tapi memang betul pun lepas aku stay satu tempat dengan dia T_T
sedih kan nasib aku? malang gila
tapi sekarang keadaan jadi lain beb !
TIBA-TIBA dia jadi rajin gila babeng selepas aku kat situ
mula mula tu aku tak terkejut sangat sebab okay lah kan dia mula nak rajin
tapiiii yang aku tak faham nya bila aku tanya kat dia ada kerja tak yang kena buat
dia boleh jawab takde kerja .lepas tu dia cakap kalau ada kerja dia panggil aku
so aku duduk lah sambil tengok tengok kalau ada customer
tengah aku duduk tu, aku tengok dia tengah buat kerja
dia kata kat aku takde kerja . -____-'
then executive aku boleh datang pula masa dia tengah buat kerja and aku tengah duduk
kau bayangkan lah bila dia tengok kawan aku tu buat kerja sorang sorang sedangkan aku boleh relax relax
mesti lah pandangan dia kat aku serong kan ?
then bila aku tanya kat kawan aku tu ada kerja tak
dia boleh cakap benda yang sama then perkara sama juga berlaku bila exec aku lalu
pheh ! sakit je kan hati aku
dia boleh acting depan exec aku buat kerja beb
lepas tu aku tanya lagi ada kerja tak, baru dia cakap ada kerja and aku pun buatlah sama sama kan
tapi yang agak menyadiskan masa tu exec aku tak pula nak datang tengok aku buat kerja
T___________________T
gila ah beb, aku dah tak tahan lah kerja dengan budak tu

and paling menyakitkan hati, dia boleh pura pura rajin sangat tolong exec aku buat kerja
pheh semakin bertambah sayang lah kan exec aku kat dia
fuhhh tahniah beb !
aku tak tahu lah kan apa exec aku cakap pasal aku
pemalas? suka jalan jalan ? suka bersembang ?
aku tak kisah langsung !
yang buruk dia nampak, yang baik dia tak nampak
bagus kan ? lantak lah, aku tak ambil kisah dah
dia nak pandang aku macam apa pun aku tak ambil peduli
maybe kawan aku nak tunjukkan dia bagus depan exec aku maybe ?
okay fine ! dia dah berjaya !
and and kat pandangan exec aku , aku pemalas :)

aku rindu tempat lama aku ;'(




Tuesday, March 1, 2011

STATUS MOOD

SEDIH . SAKIT HATI . KECEWA