THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, March 13, 2011

SEGMEN: SAYA BLOGGER REMAJA!


hello guys !
before tu . aku kena buat sesi tapisan untuk pembaca entry ini
HAHA
siapa rasa dia REMAJA ?
ehh mestilah ramai yang rasa dia remaja kann
taknak taknak ! tukar soalan :P
siapa umur dia antara 13TAHUN hingga 21TAHUN ??
okayy sila sepak aku lajulaju siapa yang atas 21TAHUN tu :P :P
kepada yang REMAJA tuu jom join sini okayy ! :)
heyy nevermind !
post ini untuk semua lapisan umur,tidak kira tua atau muda,lelaki atau perempuan,single or taken,dan yang penting sekali hanya untuk yang masih hidup sahaja ! :D

best kan jadi remaja ni ? HAHA
masa ni lah macam macam masalah datang
masalah kewangan , masalah percintaan , masalah dengan kawan kawan , macam macam lah
tapi yang bestnya remaja ni adalah masa untuk ENJOY ! . HAHA
tapi kalau ye pun nak enjoy,jangan sampai lupa akhirat lupa agama lupa semua hukum
enjoy enjoy juga . akhirat jangan lupa ! hoyeahh :D
aku actually nak join SEGMEN SAYA BLOGGER REMAJA
yelah umur aku kan baru 17TAHUN . HAHA :P remaja kann aku ? :)

bila kau orang start berblogging and kenal blog dari siapa ?

okay baiklah ! sebenarnya aku start berblogging secara rasmi pada tahun 2010,masa tu aku active berchatting kat http://dearhaniey.blogspot.com/ . so start dari situ aku jumpa macam macam jenis manusia , so dengan gediknya aku pun mengada ngada nak buat satu blog macam blog dearhaniey. so create lah blog dengan emel masa tu guna http://ekalhaikal08.blogspot.com . so macam macam cerita aku tulis dalam tu . al maklumlah orang baru jumpa blog, so haruknya dengan blog dah macam meroyan . HAHA setiap hari ada je post yang aku tulis,tapi masa tu aku guna bahasa 'kanak kanak felat lidah' . aku tak kisah sangat masa tu kalau orang nak tengok ke tak ke , yang pasti aku dapat meluahkan perasaan kat situ,tapi tak lama lepas tu aku dapat tahu yang kawan sekelas aku sama minat dengan aku iaitu berblogging. start dari hari aku tahu dia minat aku lebih banyak merujuk dia dalam hal blog ni. so secara rasminya pada JUMAAT . 4JUNE2010 aku delete blog lama then buat blog baru iaitu http://ekaldude.blogspot.com . so kalau ikutkan aku serious dalam berblogging ialah pada 4june2010 meh and orang yang aku maksudkan mengajar aku mendalami blog ni ialah sitinurhamizah . dari dia aku belajar macam mana nak masukkan gadget semua yang berkaitan lah. korang boleh tengok perubahan bahasa yang aku guna . ni semua bila si myza cakap yang 'blogger sekarang ramai suka baca blog yang guna bahasa melayu baku'. memang betul pun cakap kau myza, aku sokong seratus peratus ! :) then sampai sekarang aku active berblogging . seronok gila ! :D andd sharing is caring kannn ? :P

apa kau orang akan buat dengan blog kau orang bila dah tua nanti

wallhualam lah kalau umur aku panjang , isnyaALLAH ! aku tak akan pernah and never delete blog ni sehingga lah www.blogger.com takde lagi . aku nak jadikan blog ini sebagai kenangan bila aku dah tua dah tak boleh nak menaip lagi . hehe selagi aku boleh menaip,aku akan menaip even masa tu aku dah bertongkat.. andai kata nyawa aku tak panjang and meninggal masa tua , aku akan suruh salah seorang pewaris aku meneruskan aktiviti berblogging ini and jangan sesekali memadam blog aku . aku nak dia tunjukkan kat semua cucu cicit piut miut semua betapa indahnya masa remaja atuk diorang . HAHA ! masa tu benda ni mungkin berharga bagi diorang untuk merasai kehidupan kat dunia aku . masa tu kan dunia dah sangattt moden . so sekurang nya diorang tau betapa warna warni kehidupan atuk diorang masa muda muda dulu . :)
kenangan terindah !

okay lah , segmen ini sudah sampai ke penghujung rancangan
terima kasih kerana sudi membaca ! :)

7 ribu orang sayang aku:

DanieL AdiE said...

Daniel Adie still remaja..

Sekian..

^__^

Aliff Haikal said...

wahhhhh~ HAHA
yelah REMAJA :D
hehehe

EmY LiYa said...

fuhlamak~

ieyla said...

nasib baik saya remaja lagik :P

FeeRan Troublemaker a.k.a Syafiran said...

haha.. saiya paham dengan maksud andaa...

**Sy!eRA_N** said...

sepak kamoooooo...=(

mr vampire said...

haha..nice haikal..hee..:D