THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, February 20, 2011

BILA NEGERI DIA LEBIH BAGUS,NEGERI KORANG TAK BAGUS KE ?

pernah jumpa orang yang terlalu bersifat kenegerian?
jap jap tak faham apa tu kenegerian?

okay kenegerian tu bermaksud terlalu-lalu banggakan negeri dia sendiri
ohhkay ! faham ?
kalau tak faham , sila sepak muka sendiri laju laju
HAHA ! :P

okay aku sangat tidak faham kenapa perlu banggakan negeri sendiri sampai terlebih sangat
kalau biasa biasa tu aku boleh terima sebab kadang kadang aku pun macam tu
tapi kes budak ni dia terrrrlalu membanggakan negeri dia
macam negeri dia banyak benda yang kat negeri aku takde
ohh kau bayangkan bila dia cerita, dia fikir negeri dia je yang ada
sedangkan benda tu bersepah kat negeri aku
thenn dia suka cakap yang negeri dia LEBIH bagus dari negeri kat malaysia ni
sebab semua ada..
haihhh agak annoying juga bila dia mula start cerita pasal tu
rasa macam nak lari jauh jauh dari dia !
dulu masa dia start kerja aku tak kisah bila dia asyik cerita pasal negeri dia tu
tapi bila dah lama lama dia asyik mengagungkan negeri dia aku makin rimas
lagi lagi benda yang memang ada kat negeri aku tapi sengaja di tiada kan dia konon negeri dia lebih bagus lah
ouhh ! sangat annoying

okay cuba kau bayangkan eh macam ni lah lebih kurang
kawan kau ada pakwe/makwe
kau pun ada pakwe/makwe
then bila korang jumpa dia asyik ceritakan pasal pakwe/makwe dia kat korang
mula mula tu korang boleh lah terima kan cerita dia
tapi bila dia asyik cerita pasal pakwe/makwe dia kat korang then dia buat kan yang korang ni macam takde pakwe/makwe, padahal pakwe/makwe korang ada macam yang dia cerita kan
agak agak annoying tak bila dia asyik cakap pakwe/makwe dia je yang bagus macam pakwe/makwe korang tak bagus
okay macam tu lah keadaan dia
kalau tak faham sila terjun dari KLCC laju laju ! --'

macam mana perasaan ?
rasa macam nak tenyeh je mulut dia tu dengan cili bagi tak payah cakap lagi kan
jenis bila buka suara cerita pasal kelebihan negeri dia tuuu sangat bagus
--' gila ah beb
aku asyik senyum sinis je bila dia mula berceriita
sebab aku tahu dia akan mula mendabik dada masa tu
haiyooo
manusia ouhh manusia ! :D

2 ribu orang sayang aku:

nursyamime said...

ha!!
pernah jmp org bersifat kenegerisn cmni..
naik menyampah bila asyik banggakan negeri dye..e2 bagus ini hebat..padahal yg bagus sikit je..
yang hampeh nyer byk..
tp nk wat cmne..
negeri org xbgs...negeri dye je superb..
sigh*

like this entry..fuh!

qryda_otai said...

orang tu patot fahamkan satu malaysia.papehal kite dok satu malaysia gak.takpayah nak kecoh sgt kot..tp,johor the best!hahaha