THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, January 26, 2011

SHARING IS CARING KAN

hah ? terkejut ? OooooMaiiiiGod !
aku tahu benda nih dah lama dah lapukk pon
tapi mengingatkan itu lebih afdal kan ?
kalau yang dah tahu tu mesti cakap aku ni lambat pikap lah kampung lah
watdehell lah --'
ada aku kisah ?

tapi ada gak orang yang taktahu pon apa maksud cocacola ni kan macam aku
bila kawan aku cakap aku macam nak percaya tak nak je
tapi bila tengok gambar ni baru aku percaya
cishhh ! takguna punya kafir lahanat

tapi kita umat islam yang dah tahu pasal benda ni buat apa ?
butakan mata pergi kedai runcit beli coca-cola lepas tu minum
bukan nak boikot beli minuman ni
last last bila dah ketagih sangat baru tahu kan akibatnya
sakit sini sakit sana
masa tu baru kau nak sebut 'YA ALLAH ' sakitnyaaaaa'
padan muka kau !
so before terlambat tolong lah berhenti. tak ada faedah pon kau beli minuman ni
bawa penyakit ada lah
sharing is caring kan ? ;)
so muhasabah diri
duit kau bukan duit aku
tapi sebab sayangkan umat seagama aku
aku taknak lah korang menjadi ahli neraka yang sangat lama :)
~wallahulam~

5 ribu orang sayang aku:

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

yeker? hurm ... x tahu la plak! thnks coz share! hehehhe ... :)

http://keyrillaugustine.blogspot.com/

cikcomot said...

dah tau lame dah pasal ni...
tapi bila tengok kat logo cococola tuu..tak pernah pun nampak tulisan tuu..

mata sy juling kot..

btw.. thenxx entry ni banyak membantu sy tgk tulisan yg sy tak pernah nmpak dr dulu tuu...

say NO tuu coco cola!!!

:)

Husna said...

setuju. takde faedah minum minuman ni ! :)

Blur said...

celake sunggu coke nie...

MaSh!maRu A!da said...

eiiiiiiii... betul ke ?
da laa aida ske giler minum air coke nieh -.-
haish !