THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, January 4, 2011

ADA AKU KISAH customer macam tu

hari ni aku ambil MC !
sebab bahu aku tiba tiba mogok taknak kerja
eh eh maksud aku dia sakit lah
sakit sangat sampai nak basuh berak tutttt pun susah
tapi tadi mak aku ajak pergi urut kat rumah kawan dia
agak kurang sikit lah sakitnya, boleh hidup lagi la.
kau nak cakap aku manja ? baru kerja sikit dah sakit sana sakit sini
wadefak kalau ada yang cakap macam tu
HAHA amik kau !

tapi aku taktahu lah sebab apa tiba tiba dia sakit macam ni
dulu bahu ni pernah retak sebab jatuh
takut lah jugak kan kalau tiba tiba luka lama berdarah kembali. cessh ! HAHA
aku rasa maybe aku kerja banyak sangat kot
yelah kalau off day kerja kat mall aku terhegeh hegeh nak kerja waiter tanpa bagi tangan aku rehat
berkerja jee . mungkin Tuhan nak suruh aku take care sikit pasal kesihatan badan
alhamdulillah :)
Doakan aku cepat sembuh okay

aku nak cerita satu story masa aku kerja . HAHA
hari tu masa aku full day kat mall,aku kena jaga tempat ' back to school'
aku taktahu apa apa pasal tempat tu tiba tiba kena jaga
aku okay je kan mula mula. jaga macam biasa je
tapi bila customer tanya tu tanya ni aku dah jadi blur
sampai satu masa ada seekor customer dia boleh sound aku
sebab masa tu dia nak cari tudung sekolah
aku cari lah merata rata tudung tu tak jumpa jumpa
then aku cakap kat customer tu tak ada ah tudung tu
then tiba tiba customer tu jumpa dua tiga plastic tudung kat atas rak
dia boleh cakap aku menipu dia
berasap telinga aku dengar masa tu. tapi cover je ah kan buat muka tak bersalah
tapi dalam hati memang aku rasa nak tenyeh tenyeh je muka customer tu
pfttttttt=='
last last bukan nak beli tudung tu, blah macam tu je
sabar je lah kan . customer always right ? =='

dapat gaji pertama terus nak daftar lesen kereta !
MUKTAMAD!



4 ribu orang sayang aku:

farah da butterfly said...

hehehe.. sabar2 ye...=)

BRO_MONDAY said...

halo geng!!!('',) sabar je lah jumpe kastemer camtu...ai pun penah keje cam yu ni...ai keje Carrefour deparment textile...tapi tu dulu, masa umo belasan tahun...masa nak closing je kastemer bukan main laju je jalan, apa punye bangang lah, dah nak tutup baru tehegeh² nak shopim!!! koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "♣ FuTsaL CPK ♣"

Aliff Haikal said...

HAHA tahu takpe. dah komitmen kerja kan. nak buat camne. tapi best gak sebab dapat pengalaman berhadapan dgn orang awam kan. HAHAHA
eh eh sama ahhh, dah nak tutup mall pon ada kasteme cina dok belek2 baju lagi. takmau kena maki . XD

hawiz said...

elu geng..kih3..biasa la..customer mmg cmtu..kdg2 nk murah tp kualiti..opss..bkn kdg2..tp kbyakkan,..kannnn..hahahaaa