THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, March 11, 2012

PERTANYAAN TERGANTUNG ( HANGING QUESTIONS )

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

mak selalu pesan dulu-dulu masa nak pergi mana-mana

' bila kita jadi baik , orang suka . kalau kita jadi jahat , orang tak suka . tapi baik berpada-pada , jahat jangan sesekali '

kata-kata mak memang betul , jadi baik ni kena berpada-pada jugak . sebab apa ? sebab orang senang nak pijak-pijak kita . lepas dah tabur bakti jadi baik , di taburnya balik dengan taik kucing . kalau taik tu wangi takpe , ni busuk . so memang lah manusia ni , bila kita jadi baik , dipijak-pijak . bila jadi jahat , tau pulak tak suka . tau pulak nak boikot . mengutuk belakang .

lepas tu , main tikam-tikam belakang pulak . amboii tak gentle langsung main tikam kat belakang . kalau ye pun tak suka , mai lah tikam kot depan . baru lah namanya gentle .

aku jadi heran , apa yang dorang nak sebenarnya ?

jadi baik padahnya kita di pijak-pijak

jadi jahat padahnya kena tikam kat belakang

boleh tak kalau taknak jadi jahat atau baik ? nak jadi budak dungu yang blur setiap masa . takde sape nak pijak , takde sape nak tikam . kan syok . boleh duduk depan laptop main farmville yang dah lama bersawang tu . kalau lah boleh kan .

so apa yang korang nak sebenarnya ni ? =,=


11 ribu orang sayang aku:

Ahmad Haziq Azlan said...

pijak sama dia!!!!!!!!!!

shakira said...

comel gila gambar dia .hahaa.kita ada member yang tikam dari belakang .sbb terlalu baik ,,sekarang tak dah .maksud saya bukan jadi jahat just tegas jee .:)

LeeyaFiy said...

Yaa..baik pun kene berpada-pada. Jangan bagi orang pijak kepala and kita kene bertegas. No means no! Hee..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

baik salah, jahat lagi la salah! hoho..

singgah dari matrik melaka.. :)

Meet Uncle Haire said...

it depends..kalau jadi baik sampai org pijak2 kita for itu bukan baik but stupid.
"buat baik berpada-pada, buat jgn sekali"

Aliff Haikal said...

@Ahmad Haziq Azlan pakai kasut phua chu kang . serious best =,=

Aliff Haikal said...

@shakira memang dah kena tegas lepas ni . kita berlemah lembut dia makin menjadi jadi . haha

Aliff Haikal said...

@LeeyaFiy baiklah !!! :D

Aliff Haikal said...

@NiGhTiNaNgLe_FARA aww budak metrik melaka singgah belog i :3 haha thanks :)

Aliff Haikal said...

@Meet Uncle Haireokay :)

Cik Pensil said...

haha. tak payah jadi apa2lah senang :)