THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, March 5, 2012

NORMAL SYNDROME KE ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

hujan renyai-renyai , air bergelora , mak bagi seposen , ayah bagi seposen , adik pergi sekolah , cikgu soal adik , 3 tambah 3 adik jawab 6 , cikgu tanda right adik pun tersenyum .
cepat semua orang buat muka kesian sambil baca entry ni . yelah tajuk pun dah saiko habis , kalau lah ada yang gelak masa baca entry ni , meh aku saiko dia balik ;p . Di pagi yang hening , burung berkicauan riang , angin bayu sepoi-sepoi bahasa masuk dalam bilik menepuk lembut pipi gebu aku ni . dengan semangat yang berkobar-kobar nak bangun dari tidur , tiba-tiba tangan kanan tak boleh nak digerakkan . terasa sakit sehingga mencucuk-cucuk . ingat nak mintak bantuan rumet tercinta tolong bangunkan aku , tapi atas faktor-faktor taknak orang lain tau , gagahkan sendiri bangun dari katil . ini namanya kekuatan dari batin . hew hew hew

dalam kelas takboleh nak buat apa dah , sakit sangat tangan ni . lepas tu boleh pulak cikgu suruh aku tolong passing kan attendants ke depan . so mau tak mau kena lah gagahkan tangan menghulur . nak pulak masa tu nak angkat pun tak boleh , nak guna tangan kiri karang kata aku biadab . terpaksa rendahkan tangan bagi kat cikgu . ingat cikgu tak perasan , rupanya boleh pulak tanya tangan kenapa . mula-mula nak berdalih , tapi ' jujur lah walau ia menyakitkan ' . bagitahu lah situasi sebenar aku . baru nak bagi suprise kat kawan kelas , rupanya dah suprise dulu . haha kenapa nak terkejut ek bila aku cakap tangan bekas retak ni injured balik . tak perlu terkejut sangat lah . tapi tapi tak sangka pulak ada orang caring kat aku . hew hew hew

petang tu atas desakan mak yang tak habis-habis call suruh pergi hospital buat medical check up , atas saranan member sepermainan yang suruh ngedate bersama pak doktor , aku pun skip lah kelas petang tadi semata nak pergi klinik buat pemeriksaan . maafkan saya teacher sebab tak datang kelas ^,^ . *alhamdulillah takyah lah belajar subjek yang memboringkan tu . . agak ramai yang pergi klinik petang tu , ni semua mesti yang taknak pergi kelas petang kan . kantoi dah .

so pak doktornya cuma bagi ubat apa entah nama dia untuk di kunyah , lepas tu ubat tahan sakit . tapi yang geramnya , dia tak check pun just tengok lepas tu tulis atas kertas . apa dia ingat sakit tu boleh ditengok-tengok ? ish geram betul . aku punya lah gigih cerita tentang peristiwa gelap waktu dahulu , dia cuma angguk dan senyum je . okay fine doktor knew everything =m=

balik dari klinik terus balik bilik terus tidur . apa boleh buat ? takboleh buat apa dah . tidur je lah . betul kan ? haha mak dengan ayah pulak asyik call tanya keadaan aku okay ke tak . aku cuma cakap okay . all is well . untuk ibu dan bapa yang di rumah , saya gay saya okay saya okay dan akan sentiasa okay . insyaALLAH :)














kawan aku cakap ' perlu ke nak bagitau satu malaysia yang kau pergi kelinik ni ? '
aku cuma cakap ' takde benda nak update sekarang , watlek sudah '


suka entry ni ? like lah :)

9 ribu orang sayang aku:

Mr. tHAiLiS said...

kesian ko bro...
jge diri elok2..
kte tngan sakit, tp smpat lg menaip entry?? haha

hamzah ian said...

ooo.. matrik perlis rupanya..

Aliff Haikal said...

@Mr. tHAiLiS ini namanya tenaga dari batin . hahaaa

Aliff Haikal said...

@hamzah ian iya dong

DRceria said...

hari tu g perlis... padang besar... shopping gileee dgn kawan2... mesti best kalau alip joing...

miss secret said...

ceh,x mr.secret la cam ney..:)

Aliff Haikal said...

@DRceria kenapa tak ajak ??? marah ni marah ni . haha

Aliff Haikal said...

@miss secret :)

Cik Pensil said...

lagu tu, saya selalu nyanyi kat adik saya.
hujan rintik2 ombak bergelora emak kasi duit Haris pergi sekolah, cikgu tanya Haris tiga tambah tiga Haris jawab enam cikgu right Haris pun pulang. haha Haris tak pernah bosan dengar lagu tu walaupin berulang2 kali ^_^

injured kenapa? macam mana boleh jadi macam tu? citer la, nak tahu jugak!