THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, June 6, 2012

SALASILAH YANG TERSEMBUNYI?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Di hening hari , sedang berjalan seorang lelaki tua mengelilingi sebuah kerusi roda . Di sampingnya terdapat seorang perempuan tua menemani lelaki tua tersebut . Asyik terpandang kan kerusi roda tersebut , terukir sebuah senyuman di bibir uzur lelaki tua tersebut . Sambil si isteri berbisik sesuatu di telinga si suami . Lalu lelaki tua itu membuka mulut dan mengeluarkan kata-kata ' Terima Kasih Dr.Rozmey dua juta . dua juta ' 

LOL aku buat lawak je kat atas tu . Mohon jangan gelak >.<

Semalam aku berborak dengan kakak aku , topik perbualan kitorang berkaitan keluarga . Aku cuba tanya kat kakak aku satu soalan , sebab dulu kakak aku pernah cakap benda ni , and aku cuma nak mintak kepastian dari dia je betul ke apa yang dia cakap dulu . 

Dulu kakak aku pernah cakap yang ayah aku sebenarnya ada darah-darah cina . Tak silap kakak aku cakap, moyang nenek belah ayah aku dulu cina . Then mestilah ayah aku ni ada darah-darah cina kan . So aku pun mintak kepastian lagi , kakak aku cakap betul yang kalau tak silap keturunan atas dari nenek belah ayah aku memang ada yang cina , tapi tak pasti samada cina islam atau tak .Sekarang ni sekarang ni  aku nak tanya ayah aku nak  mintak kepastian dari ayah aku bila ayah aku balik dari penang nanti . sekarang aku dah ada satu kerja iaitu menyelidik salasilah keluarga ayah aku . Seriously this is veryyyyy interesting subject to find out ! yabedaaaa beduuuu HAHA

Lepas tu satu lagi kerja aku nak buat , tak aci lah kan kalau selidik keluarga ayah je , kena lah selidik seliduk keluarga mak aku pulak HAHA . By The Way , korang tengok muka aku ni , ada nampak macam mamak-mamak ke ? at first aku pun macam beriye jugak lah mengaku kat kawan-kawan aku yang aku ni ada kacuk-kacuk dengan mamak bila dorang tanya . Yelah kan , semua tahu kalau orang penang ni paling koman pun dorang ni kacuk dengan mamak , anak mami lah katanya . HAHA then kakak aku cakap jugak semalam lebih kurang macam ni ' Manada keturunan kita yang sangkut paut dengan mamak , Keluarga mak pun takdak yang mamak ' and that time aku terpinga-pinga like OH YE ? DEMMMM 

so sekarang what the heck is going on , banyaknya rahsia keluarga yang aku sendiri belum ambik tahu . Ayah aku ada darah cina ? Mak pulak takde darah mamak ? Dan kenapa hidung kami mancung-mancung ?* macam annoying kan ? -.- * dan banyak lagi persoalan menerjah di minda =.= 

Fuhhh lepas ni nak kena buat thesis 500 muka surat bertajuk ' Salasilah Keluarga Yang Tersembunyi ' hehe

Pheh gempak ! HAHAHA so kepada pembaca sekalian , nantikan kemunculan thesis tersebut yea . Cehh dah macam buat thesis untuk Universiti pulak  :p



Dear Ayah, Dear Mak


Dear Kakak 


Dear Abang 


Dear Aku :p


Dear Adik 


Dear Adik


Dear Adik


Dear Adik 




so . what your's comment on all the picture above ? Assalamualaikum :)

16 ribu orang sayang aku:

dayahyazid said...

a'ah kan..muka hencek haikal je lain ckit..haha..tp nice family =)

shasha said...

Happy family :)
haha aku baca ni teringat salasilah keluarga aku pulak hee

Anastasyea Aida said...

Keluarga yang comel .. ^__^

www.anastasyea.com

Alia Rahmat said...

'Dear aku' handsome bolehhh? HAHA

Aliff Haikal said...

@dayahyazid Itu lah pasal haha .

Aliff Haikal said...

@shasha Alhamdulillah :)

Aliff Haikal said...

wahhh @Anastasyea Aida komen lah :3 hehe . thanks akak . Alhamdulillah comel takde lah hehe

Aliff Haikal said...

@Alia Rahmat Muka dia tak sama sangat dengan adik beradik yang lain . dia hensem banyak haha :p

ziera ramli said...

wey, asal yg len mcm x same je mcm kau . except adk laki bwh kau . de la gak rupe. hehe. btw, egt kan kau de keturunan mami penang :D

kekapas berceloteh said...

oke aku tak sabar mahu menunggu ape bende thesis? apa-2 jela -..-'. TERUJA nak tahu salasilah keluarga abang aku :)) , ngeee

merah said...

ouhhh pakcikk , kakak awok sgt comel !! adek mu pon , hnsem laaa nk ngorat boleh ?? hahakkk

Aliff Haikal said...

@ziera ramli Tu lah pasal , lain ehh ? ENtah lah haha .

hmm pasal keturunan anak mami tu lah aku tak pasti and tu yang aku nak bongkarkan wehhh

Aliff Haikal said...

@kekapas berceloteh Kay sabar _._

Aliff Haikal said...

@merah Oh mokcik , Abang dia tak hensem ke ? -.- hahaaa

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

kakak kau cun derr..

eh, banyak nye adik beradik kau..syok eh ade sibling bebanyak ni..meriah.. the more the merrier..

Cik Pensil said...

happy family :)