THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, February 16, 2012

SIAPA ' ALI , AHMAD , ABU , AMINAH , SITI ' ?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

korang pernah terfikir tak yang korang ni membesar bersama ' ali , ahmad , abu , aminah , siti ' ?

aku cuma terdetik nak tulis entry pasal ni lepas aku tengok beberapa soalan peringkat matrikulasi yang masih meggunakan nama ' ali , ahmad , abu , aminah , siti ' sebagai contoh untuk merujuk kepada seseorang . terimbau masa kecik-kecik dulu , waktu tu boleh terima lagi bila cikgu asyik guna contoh ' ali , ahmad , abu , aminah , siti ' sebagai contoh nama orang . membesar seiring dengan zaman , penggunaan nama ' ali , ahmad , abu , aminah , siti ' masih popular di kalangan orang-orang kita . tak percaya ke ?

aku hairan , kenapa nama ' ali , ahmad , abu , aminah , siti ' popular sampai kan memang wajib lah ada nama macam ni kalau nak buat contoh . kenapa tak tukar je jadi aaron ke , zack ke , alissa ke . kan ? haha

memang tak dinafikan , nama ' ali , abu , ahmad , aminah , siti ' mempunyai aura yang tersendiri , misteri pun misteri kan . untunglah siapa nama dia ' ali , abu , ahmad , aminah , siti ' . mesti selalu jadi perhatian kat sekolah , kat U . :)

tapi nama ' ali , abu , ahmad , aminah , siti ' memang simple dan sesuai nak dijadikan nama contoh . tak gitu mak temah ? haha

suka entry ini ? like lah :)

15 ribu orang sayang aku:

Cik Pensil said...

haha!
nama semua tu memang famesss,
terutamanya ALI, popular jugak tokwan saya nih :D

LidiaSuraya said...

Ha ah kn x pnh pikirkn why nm2 tu glamer kn???

SuperHamzah said...

jarang nk jumpa name gitu skrg.. hehe

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil nama saya pun ALI[ ff ] . hahaaa

Aliff Haikal said...

@LidiaSuraya tahu takpe . maybe senang nak ingat kot . haha

♥ MS ♥ said...

tetiba teringat masa time sekolah, bila buat contoh ayat,mesti guna nama-nama tersebut diatas. HAHAHA

Aliff Haikal said...

@SuperHamzah sekarang main nama2 yang modern :D

Aliff Haikal said...

@♥ MS ♥ haa tahu takpe .

Shazali said...

salamun a'laikum...

ahmad=Muhammad s.a.w
ali=saidina ali
aminah=ibu Rasulullah
siti=byk wanita mulia dalam islam bermula dgn siti...siti khadijah, siti fatimah

adakala sejarah bkn satu kebetulan >_0

Nia zahirah :) said...

hahha betol2 !! coz name tu singkat + comel tok disebut ,
tapi en cube ko bukak buku teks acc. sem2 bab 6 ade name kite kat jadual lembaran kos kerja :0

miss secret? said...

np x pahjahzah?

Aliff Haikal said...

@Shazali ada betul nye jugak . :)

Aliff Haikal said...

@Nia zahirah :) haha menyempat lagi diaaaa :P

Aliff Haikal said...

@miss secret? pahjahzah . okay jugak :p

Nia zahirah :) said...

ahahha ... sesaje promote diri kuang...kuang.... :0