THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, August 17, 2011

PERTAMA KALI ber-IFTAR

ASSALAMUALAIKUM
pejam celik pejam celik dah hampir 16 hari kita berpuasa kan
entah lah
aku rasa macam sekejap je tahun ni puasa
tup tup dah tinggal dua minggu lagi habis bulan puasa ni
setan-setan iblis-iblis suka la tuuuuuu -,-'
okay hari ini kolej aku buat majlis iftar perdana peringkat matrikulasi perlis
ramai kot yang datang
errr maksud aku semua students KMP datang even non-muslim pun * kata 1 Malaysia *
HAHA
okay hari ini save lagi budget
yelah , dah nak balik kan , kena save budget nak shopping bila balik nanti
okay diaaaammm lahhhh !
cantik kan nasi dia .
warna warni tu
tak ah kan nafsu di hati bergelogak nak makann
last-last cikgu yang jaga
kfine cikgu bagi sikit . -,-'
tapi nasi ni memang cantik !

muka budak-budak yang puasa sambil menunggu azan berbuka ditambah godaan nasi berwarna warni dihadapan dengan air sunquick agaknya yang aisnya mencair
umphhhhh !
trademark - sabar je laaaa - diguna pakai waktu ini
HAHA
aik takkan tengok je nasi tu ?
kihkihkih
okay muka budak-budak puasa sekali lagi menahan gelora di jiwa

muka kontrol lapar . padahal waktu ni serious nak makan nasi warna warni tu !

lepas azan maghrib berkumandang , apa lagi, air sunsquick agaknya menjadi pilihan hati
kurma didahulukan , nasi di utamakan . satu NASIonal
HAHA -,-'

okay lah , masih menghitung hari nak balik
tapi kenapa makin dihitung makin lama rasanyaaaaa
kbai

p/s : IFTAR means majlis berbuka puasa . rasanya la kot . HAHA ;D

4 ribu orang sayang aku:

sesatdalamterang said...

hahahahhahaha..best kan nasi tu..? kalo kat timur, kitorg panggil nasi hujan panas. :) btw, yes, iftar means majlis berbuka puasa

aidaRARA:) said...

Wah , lapar gila tengok makanan tu --'

Aliff Haikal said...

@sesatdalamterangyeker ? taktahu la nasi apa , tau makan je . hekhek .

Aliff Haikal said...

@aidaRARA:)kannnn . sedap ohhhh