THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, August 9, 2011

AKTIFKAN DIRI ANDA KETIKA BERPUASA

menghitung detik menunggu 19/8/2011
tak sabar nak tunggu tibanya hari tu dengan bagasi baju untuk pulang ke RUMAH !
horray !
hooooo balik kampung , hoooo balik kampung , hooooo balik kampungg
okay mood raya tiba-tiba datang -,-'
nak tahu lagi tak ?
cuti tu di extend kan menjadi dua minggu !
hipp hipp horray ! hipp hipp horray !
okay cukup - cukup la tu bahagia nya ...
kepada semua pelajar matrikulasi , jangan nanti lepas balik dari bercuti dua minggu otak dah tepu
so masa puasa kat rumah tu rajin-rajin lah buka buku ye
paling tak pun , buka lah ' muka buku '
HAHA
saya merepek ! -,-'

okay okay , apa kabar orang kampung puasa ke 9 ?
ada baik ? masih bertenaga ? masih boleh berpuasa ?
HAHA
dush dush
by hook or by crook
bertahan sikit puasa tu , mengada-ngada nak buka ? lepuk kang !
:P

actually kan
kenapa orang suka jadikan puasa sebagai alasan untuk kurang aktif ?
errrrr , kurang aktif ? macam mana tu ek
okay , bila ajak pergi mana-mana , kawan korang mesti jawab
'Ala penat la weh , aku puasa ni '
kalau ajak bersukan sikit . SIKIT je
' weh , kau tak tahu puasa ke hape ? '
kalau petang dalam pukul 5 tu takpe la agak boleh terima
tapi kalau dia jawab masa pukul 10,11,12 pagi
agak-agak macam nak sumbat stokin dalam mulut je kan . opsss nanti batal lak puasa dia
HAHA
sangat tidak munasabah kalau asyik cakap penat penat penat sebab puasa
cuba lah aktif sikit
nabi MUHAMMAD pun berperang aow masa puasa
so ? kita yang belum berperang pun dah macam tu
kankankan ;')

ni belum masa berbuka
hai , bukan main bersemangat berjalan dekat bazar ramadhan walau bazar tu panjang gila fafi
okay itu lah orang kita
time nak berbuka , macam-macam juadah di beli
bila tanya
' weh , sedap weh makanan ni , aku boleh habiskan punya laaaa '
okay nak bagitau
nafsu tu kawal sikit , time lapar or haus , air longkang pun kita akan cakap sedap
ini tak tipu okay :)
tapi jangan lah sampai berboros boros beli makanan sampai berplastik-plastik
padahal yang nak makan seorang je -,-'
lepas tu buang bila makanan tu tak habis
MEMBAZIR !
ish-ish-ish syaiton syaiton
okay anak-anak , jangan beli macam nak makan sepuluh orang ;')
hadkan sikit , kontrol nafsu tu ........

okay lah , kawan-kawan dah bising suruh sediakan juadah berbuka
kbai :)


4 ribu orang sayang aku:

sesatdalamterang said...

nice :)

zaty luvlianncezzz said...

haha. aktif kt bazar je kot. yg len suma letih je
huhu

S a l a m r a m a d h a n~
Jum hayati di sini (^o^)
jangan terseksa kerana CINTA

Aliff Haikal said...

@sesatdalamterangterima kasih !:)

Aliff Haikal said...

@zaty luvlianncezzztahu takpe . nafsu tu kontrol sikit . hekhek :)