THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, February 17, 2011

MEREKA BERTUDUNG,TAPI MEREKA SEKSI


baik lah. sila tutup mulut kamu wahai kaum lelaki setelah melihat gambar di sebalah kanan tu
wahh hari ini topik yang aku nak kedepankan ialah 'BERTUDUNG TAPI SEKSI'

FOA , aku nak tanya lah kan
kaum wanita ni bertudung atas AGAMA atau sekadar MENGABURI mata-mata orang kat luar sana
zaman sekarang, susah sangat aku nak tengok perempuan yang bertudung litup
paling koman pun kan dia bertudung semua tutup tapi bila tengok pakaian nauzubillah ketat nak mampus !
ni belum lagi yang jenis pakai tudung tapi berlengan pendek macam gambar di atas
kadang kadang masa aku tengah kerja terserempak dengan spesies macam ni, geleng kepala je lah tengok gelagat diorang ni
tahu pakai tudung, tapi still belum menutup aurat sepenuhnya
baik tak payah pakai terus tudung tu kalau lengan kau yang bertompok tu masih terdedah
kann ??
memalukan agama sendiri lah kat mata agama lain

kes yang pakai tudung tapi seluar ketat AKA legging
ohhh kau berjaya tutup rambut kau , tapi kau gagal tutup anggota tubuh badan kau
kau boleh lah bangga kan kau pakai tudung kann
tapi kaki kau yang keding tu kau bangga ke dapat tayang ?
lepas tu jalan lenggang lenggok terkepit sana terkepit sini
si mata keranjang suka ah dapat free show
last last pahala yang kau nak, dosa yang kau dapat kannn perempuan
ohh masih tak nak insaf lagi ?

kes pakai tudung baju seluar semua complete macam muslimah sejati
tapii ! trend tudung yang dipakai tu ha
sekarang kan famous letak broach belakang leher bagi nampak leher kau yang gedabak tuu
ini satu hal yang maybe mereka terlepas pandang M A Y B E
tahu tak biarawati gereja pakai 'tudung' mereka macam mana ?
okay search google sekarang GAYA BIARAWATI ehh takpelah aku dah bagi ni ha :D

paham tak apa yang aku cuba cakapkan ni ?
selalu nampak kan perempuan bertudung macam bahagian kanan picture kat atas ni
alahaiii bersepah lah !
tipu ah kalau cakap TAK PERNAH nampak
diorang ni buat buat tak tahu ke atau memang tak tahu ek
haih malas lah nak leter panjang panjang
dah besar panjang, dosa pahala tanggung sendiri kann ;')
BARANG SIAPA YANG MENYERUPAI SESUATU KAUM ITU,MAKA IA TERGOLONG DALAM GOLONGAN KAUM ITU
belum habis lagi lah ! :P
percaya tak ORANG YANG TIDAK BERTUDUNG ITU LEBIH BAIK DARI ORANG YANG BERTUDUNG ?
kalau percaya sila comment di comment form eh :)

okay lah . kalau cakap panjang panjang pun tak guna kalau post ni dipandang sepi kann
baik tanam anggur depan rumah tunggu berbuah ;p
kalau yang terbaca post ni then terasa dia macam tu, berubahlah ye walau sedikit demi sedikit
:)
ALLAH TIDAK AKAN MENGUBAH SESUATU KAUM MELAINKAN KAUM ITU MENGUBAHNYA

14 ribu orang sayang aku:

Ckin Kembaq said...

Alahai..awat tak boleh nak right clik?ni mesti 'disable'kan fungsian tu.. =_= setuju ngan pemakaian legging.tu untuk budak2 kecik taraf baby..tp baby pun tak ada la pakai seketat tu..panas nanti..ngan pampers beso,tmbah ketat,nmpk cute la..hehe tp bila dyorg ni pakai, nmpk cm nangka la jgk..haish..doa2kan agar dyorg dibuka pntu hidayah.sebabnya, nikmat Iman dan Islam, Allah dah ckp hanya golongan terpilih sahaja yg akan dpt..insyaAllah.beruntunglah bgi mereka yg dpt kelebihan tu.kan?...

p/s : Kalu org copy article and benda tu baik, pahalanya akan berterusan shgga qiamat.InsyaAllah.rugi la kalu tak leh copy article.rugi pd org yang keluarkan article or ilmu yg baik tu.kan? ^_^

syu said...

entry terbaik !!!! ^_^

Aliff Haikal said...

CKIN : betul tu.. setuju ! ^^
kalau nak copy tekan [ ctrl + c ]
hhee

syu : terimakasih :)

Mimi Radzuan said...

wanita tdk bertudung tp berbuat baik sama spt wanita bertudung tp berbuat jahat..seeloknya tutp aurat,,bukan hnya bertudung..ada silap sikit tuh..maaf..sekadar pendapat =)

Miss Secreto De Amor said...

itulah pompuan skunk . . kre cam nmpak lebih moden if pakai tudung dengn fesyen cmtu . . pasal kesamaan dengan biarawati , sye penah blajar hal tu . . dan sye penah thu . : kita sbagai islam taleh tiru pe gaya yg sme seakan2 agama lain : jd pk2 kan le . . bg sye , at least yg pkai tdung fesyen2 nih , de gak niat nk pakai tudung dari ta pakai lgsung

n said...

orang yang bertudung boleh lebih bergaya dari orang yang tidak bertudung TAPI mesti lah mengikut syarat2nya . ada kelebihannya menutup aurat bukan? ni lah bukti allah mengasihi umat2nya :)

ct_syuhaidah said...

eyh2..aliff..ct xpndai pakai tudung so ct minta ajar kt kwn2 ct sal tudung nii..diorg ajar ct pakai tudung mcm gmbr di atas tu..yg ekot style sister tu..tp diorg ckp utk kemasan diri..ct dh konpius la niii..xnk la pakai tudung sudahhh

Aliff Haikal said...

ct : bukankah ada fesyen tudung lain selain dr fesyen tu ?
jgn lah sampai taknak pakai tdung sebab kan konfius, test tanya ckgu agama kat tempat ct. wallahualam :)

ct_syuhaidah said...

ti pkai tudung style laen sma mcm agama hindu plak

Miss Secreto De Amor said...

kenapa nk sama dengan agama hindu ? kan de tudung muslimah skunk ? ala , tudung ekpress tu kalo kne dengan gaya kte pakai ta nmpak cm biarawati . .tp kte sniri yg wat bg nmpak cm biarawati . .

p/s : hihihi . pesanan je

Aliff Haikal said...

apa kata ct pakai tudung ariani -> http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThMA9ctT1PTOpcG8thwMGd2uCTgfSYvLg2-Iyu0SBMFtqulb4R

:):)
islam tidak menyusahkan umatnya
heeee

ct_syuhaidah said...

tudung muslimah tu amende??uit2..alif..ct ada bli dh la tudung uhhh

Mai said...

baik tanggal baju je ter0s !! buad malu kaum kerabat aku je~!! bengang gak kdng2 bler aku tg0k ramai prmpuan pakai cmtu kt shopping complex, siap peluk2 pasangan lagi.. perghh... rse cm nak lepukk je d0rang tu.. isk !

CikBulat said...

nice info, huiks. lama xjalan blog cik ekal nie. haha. engat CB ag??