THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Saturday, July 7, 2012

IBAH LATIFF . SIAPA DIA ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kenapa ? kenapa ? tahap kemalasan menguasai diri tatkala kepala hotok menimbun dengan idea nak menaip entry . Tapi di saat otak dikerah sehabis mungkin , vitamin M dan syaiton nirojim kuat menghasut jangan update belog . Oh mengapa begitu dengki encik Syaiton nirojim terhadap hamba ? Meh hembus dengan ayat kursi mau jatuh terjelupuk mati barangkali . hehe 

Kita teruskan hari ini dengan entry mempromosi dan berjalan-jalan sambil hirup udara rumah sendiri kat blog Cik Ibah Panda  . Eh kenapa nama Panda ? erk Panda tu kan binatang yang besar gedabak dengan mata hitam putihnya yang comel gila babeng yang jadi bahan bualan remaja sebagai simbolik mata manusia tak cukup tidur . Contoh kalau si A suka tidur lambat nanti si B ejek ' Ahhhh Si A mata panda! ' begitulah sinopsis cerita panda sekian mohon tidur . HAHA


Kita berbalik kepada pangkal jalan ye kawan-kawan

Ibah Panda stand for Noor Adibah yang susweet macam panda kot , kalau korang nak tahu actually aku baru je berkenalan dengan Ibah ni since dia masuk segmen aku yang  tak seberapa nak awesome suatu ketika dahulu . HAHA ni semua sebab DRC yang invited Ibah suruh join . Kalau tak mesti aku tak kenal ' ehh siapa Ibah panda ni ? Panda kah dia ? ' haa lebih kurang macam tu lah kot . hehe Ibah ni dah kira standard kakak dah bagi aku sebab umur dia pun dah 21 tahun berbanding dengan hencek haikal yang maintain muda walaupun umur dah serupa macam nak naik bangka dah . HAHA 

Aku tak sangka pulak yang akak Ibah ni sebenarnya satu tempat dengan Alia Rahmat (entry review suatu ketika dahulu) kat UiTM Segamat . Aloooo dah dekat sangat dah dengan Kluang tempat bermastautin aku ni ha . Amboii kemain eh orang-orang UiTM segamat pakat buat belog hekhekhek tak hajak pun budak kluang join komuniti ek . 

Sedikit info yang aku perolehi , ayah Ibah sendiri kalau korang nak tahu (kalau taknak tahu takpe sila abaikan perenggan ni :p ) pernah mengajar Najwa Latif dalam bermain alat-alat muzik , mengajar vocal dan sebagainya sebab ayah Ibah ni dulu pernah mengajar Muzik kat Poli batu pahat . Memang dah kena sangat Najwa Latif dengan A.Latiff (Ayah Ibah) Hehe . Tak sangka kan ? Ibah , cakap kat Najwa latif kita minat dia sangat-sangat ! hahaha *sorok muka bawah bantal*

Eh kebetulan hari ni update pasal Kak Ibah Latif ni teringat yang aku actually baru je petang tadi pergi majlis kahwin abang dia . Wohoooooooo mohon jeles sekarang sebab guwa dapat jumpa Ibah Latif youalls . kau hado ? hahaha Ni lah sebab utama nya nak update pasal Ibah . Tapi kalau tak pergi kenduri kahwin abang Ibah pun aku akan update pasal blog dia tapi kena tunggu turn lah ek . hehe Wah tak sangka kan dari kawan blogging akhirnya boleh jadi kawan dah kita ni Ibah :) Thanks tadi jemput datang majlis kenduri abang Ibah . Tak sangka jugak dapat jumpa dengan blogger Cik tetra !!! Ibah Latiff dengan Cik tetra tinggi , hencek haikal pendek tapi sikit je beza ketinggiannya :p 


Hencek Haikal ( kelakarnya mukaaaa >.< ) . Ibah Latiff . Cik tetra 

InsyaAllah semoga ikatan persahabatan ni terjalin selamanya ye dak Ibah ? haha Haaaa lupa nak cakap , kalau nak kenal lebih lanjut dengan Ibah latif ni , mana lah nak tahu tetiba ada hati nak belajar alat muzik dengan ayah Ibah ke semata-mata si najwa latif tu pernah belajar jugak kan , Boleh lah follow Cik Ibah ni melalui twitter dia ---> Ibah Panda 

Cepat cepat terjah blog Ibah dan follow Ibah di twitter ! Jangan lambat ! hehehe

Suka boleh like , tak suka pun like je lah :3

12 ribu orang sayang aku:

Cik Pensil said...

Yang mana satu kak ibah?
berdiri ke duduk?

Arol Mubin said...

Najwa Latif! Suka! Suka! Hahaha. Ibah Latiff, selalu nampak nama dia kat tweet kau. Nak terjah blog dia kejap, nampak macam hijau jek. :)

Ameerul Ashraf said...

untongla Alep ..
aha.

Noor Adibah said...

hehe. hamboi, kemain haikal ni. siap buat entry khas buat kak ibah ehh :)
terima kasih ye haikal. bukan setakat buat entry je ni, siap promote plak ni twiiter n blog kak ibah kan. wuuu~ ini yg segan ni.. huhu..

Hehe, tak sangka lah sangat2 yg haikal ni datang majlis abg akak. ye la sanggup datang bp naik bas kan. wuuu~ terharu. tu belum kak ibah yang kawen ni. hehe..

err, abah akak pernah mengajar kat poli? errr. huhu. mane haikal tau? ade ek? akak pun tak tau. hihi. yg akak tau.. abah akak mengajar di IPTHO.

P/S: ehem3! minat sangat2 ehh kat najwa latif. sorry la time haikal dtg tu mak dan nenek najwa je yg hadir. akak pun x sempat salam mak dia. wuuu~ insyaallah ye. akak cakap kan. hee! najwa tu busy skang ni. akak pegi rumah dia pun dia tade. gi KL kata mak dia. :D

*amboii. dah macam esei ekk komen ni! hahaha

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil Kak Ibah yang berdiri tuuu . hehe cik tetra yang duduk tuu :)

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin Haaa pergi lah belajar dengan bapak kak Ibah ni . Mana tau si Najwa tu datang belajar lagi ke . hehehe :p

Aliff Haikal said...

@Ameerul Ashraf Ape acap ? ape ? hahaa

Aliff Haikal said...

@Noor Adibah Hehe takpe takpe . memang nak review pun dia punya blog :3

sama-sama akak , thanks jemput . ala takpe BP dengan Kluang pun bukan jauh mana :) haha so nanti kalau Ibah kawen pulak , jangan lupa jemput ! hehehe

Hahaaa yeke akak ? alamakk malunyeee >.< bukan Poli ek ? haha okay okayy

Oh okay lah tu mak dengan nenek dia datang , at least dorang datang kan . haa najwa tak datang eh , tp takpe sebab haikal pun dah balik kan . haha .

MyMy said...

heh! bila nak promote blog akak ni pula? hahaha.. ke tunggu jumpa kaka dlu, bru dpt promote blog? hehehe

Aliff Haikal said...

@MyMy HAHAHA boleh jugak kakak . jom jumpa hahaha :p

MyMy said...

@Aliff Haikal haha jauhh sgt.. tggu laa kaka turun sana hujung thun ni.. insyaAllah hehe :)

Anonymous said...

Greetings! I've been following your weblog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Porter Tx! Just wanted to mention keep up the fantastic work!
Also see my webpage - Sandpoint waterfront for sale