THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, July 11, 2012

IQRA' ! BACALAH ! (PART 1)

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

artikel ini disebarkan untuk maklumat umat Islam di luar sana . Petikan artikel diperolehi daripada http://www.facebook.com/SyukurYaAllah
Semoga bermanfaat kepada semua dan ingatlah bahawa setiap muslim di dalam dunia ini adalah khalifah dan sebarkanlah ilmu islam kepada seluruh dunia . Allahuakbar 

TAHUKAH KITA, BAHAWA KITA TELAH DIPERBODOHKAN OLEH YAHUDI?

Tahu jenis potongan daging kambing? Sedarkah kopi dan daging kambing adalah makanan sunnah nabi?

1. Bijak sungguh Yahudi memperdayakan kita umat Islam, mereka suruh kita minum susu lembu buatan mereka, tapi mereka minum susu kambing, mereka minum apa yang diminum oleh Nabi kita Muhammad SAW. Mengapa kita tidak ikut nabi kita, kita ikut orang zionis tapi ternyata mereka mengikut apa yg nabi kita makan dan minum.

2. Teruskan membongkar kebijaksanaan Zionis menipu umat Islam. Kata-katanya ini adalah bertepatan dengan hadis Rasulullah: "Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil".

3. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para Zionis ini) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut Zionis ke nak ikut nabi kita?

4. Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ di mana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. So, kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam, makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran Zionis ini.

5. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Zionis, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK mengatakan yang Zionis semua ada segelas kopi di tangan mereka. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

6. Para Zionis ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat, contohnya Coke dan Maggi. Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi). Orang Melayu kita juga yang ketagih minum Coca-Cola dan Pepsi-Cola.

7. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans. Untuk pengetahuan, para Zionis agen Dajjal ni jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan.

8. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya ada hormon estrogen yang sama dengan estrogen pada wanita. Pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.
 



Sesungguhnya yang baik itu semua dari Allah dan segala yang buruk adalah dari kelemahan diri sendiri :)
Like dan share lah kepada rakan-rakan anda . sekian .



10 ribu orang sayang aku:

MyMy said...

ohh pernah baca artikel ni tp tak amik pusing sangat sebenar nya hihi..
btw, nice entry brotha :)

nadieya said...

iyeke??
kite sgt suke minum soya...
lepas niyh da tak blh minum,:(
utk kesihatan...

Bella Nabilah said...

thanks for sharing..
kadang2 mmg tak perasan kita umat Islam kena tipu..
kita yg terikut-ikut sgt cara diorang sampai lupa sunnah Nabi

eikynsilent said...

thanks for info nie alip.
sgt berguna :)

Aliff Haikal said...

@MyMy Kakak kena amik berat lagi-lagi pasal soya ni heheh

Aliff Haikal said...

@nadieya Betul tu betul tu . Ingat kesihatan :")

Aliff Haikal said...

@Bella Nabilah Kita sebenarnya sedang ditindas . Allahuakbar !

MyMy said...

@Aliff Haikal hehe eyaa.. ada kwn bgtaw aritu yg soya ni tk elok di minum ktika perempuan tgh period sbb blh mengakibatkan kanser kalu tk slap..

Sydalina said...

tahniah ekaldude.hoho.untunglahh dapat perakaunan.senang la kan , sebab dah expert, btw SPM mesti acc A kan ?

merah said...

ohh yes dulu maira mmg suka soya zaman budak budak bla dah masuk perang study ni mmg tiap hari minum kopi hehe tapi kopi kurang gulaa laa baru best :D