THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, July 12, 2012

TAHNIAH ANDA DITAWARKAN PROGRAM ...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi-pagi bangun dengan ayaq liuq basi lekat kat mulut teruih bukak pc teruih on internet teruih bukak page Http://upu.mohe.gov.my ( Boleh check sini -> http://intake.utm.my/semakan/?menu=stpm ) . Ni semua sebab nak check dapat Uni mana untuk sambung degree . Cehhh kemain eksaited nak tengok dalam hati gila dup dap dup dap kot . Mak aku yang sememangnya dah bangun pun menunjukkan keterujaan yang terlampau bila nak tahu result aku . Siap duduk belakang aku semata nak tahu . Gila berdebar kot masa nak masukkan No IC dengan No Matrik . HAHA

PAP !

Tahniah dear Aliff Haikal bla bla bla blaaaaaa 


Okay pekung di dada dah dipecahkan . maka terbongkarlah rahsia dunia aku . HAHA Tapi aku tak faham kenapa mak aku yang teruja benor ? -.-

Oh Unisza kat Terengganu kan ? Eh Ganu SOkmooooooo ! Tak sangka pulak aku akan dapat Unisza ni , padahal tak terlintas di sanubari nak masuk sana . Dok doa cakap ' Nak UPM Nak UPM Nak UPM ' tapi tup tap dapat Unisza . HAHA betul lah kan ' Apa yang kita nak tak dapat yang kita taknak tu lah yang kita dapat '

So far aku takde lah nak memberontak sangat , aku bersyukur sebab walau dapat Unisza aku still boleh further dalam akaun . Macam kawan aku , dia memang nak UiTM sangat-sangat-sangat dan dia dapat tapi bukan course yang dia nak . So achaner tu ? Lebih baik dapat Uni yang aku tak terfikir nak masuk dari dapat Course yang aku taknak masuk . hehe 

Apa-apa pun tahniah kepada kawan-kawan Kolej Matrikulasi Perlis 11/12 yang baru tahu dapat mana . Alhamdulillah kita akan sambung jugak degree . Semoga berjaya ye kawan-kawan :) Bytheway , see you at unisza for who got it ! ^^,

Hello gang ! siapa dapat Unisza jugak meh bagitau cek mana tau boleh buat gang before masuk :p

Ni unisza ni pilihan ketiga ni Alhamdulillah 

P/s : Hai orang terengganu ! Hai orang Unisza ! banyak kerja ni nak kena research Unisza bagai , so sesiapa yang pernah belajar kat Unisza boleh tak kita adakan sedikit perbincangan KAHKAHKAH Okay :p

SELATAN -> UTARA -> TIMUR 

Kalau suka boleh lah like :D

73 ribu orang sayang aku:

Nailah said...

assalamualaikum...tahniah,semoga alif bjaya dunia akhirat,aminn :)

Siti Nurhamizah ツ said...

Tahniah Aliff ;') Dulu, aku teringin nak sambung dip akaun kat Unisza tuu ;') Tapi takde rezeki. Hihi :D Congratulations again my dear friends <3 Study molekk dehh nanti :D Merantau habis dia ni.

Hazwani Nordin said...

Tahniah.. Good luck.. :)

Qila Nisa said...

haaaa:D kite unisza jugakkk. unisza second choice , actually nak ukm . tapi betullah tu, yang kite tak nak tu lahh yg dapat kan kan kan .

Jane said...

untung ler dpt buat degree di usia 19 tahun huhuuh.. aku baru jer part 2 diploma hahaha

dayahyazid said...

tahniah awk..alhamdulillah tercapai jgk apa yg awak nak..best2 dapat akaun..dayah pon minat akaun =) btw,,dayah pon utara->timur..haha..lagi skali tahniah utk TANSRI n family :D

Natasha said...

nk cek tp tkut.. kui3

Ashiqin Zolkifli said...

Tahniah! belajar rajin-rajin.

Elie Lily said...

wah! congratulation adikku!! nnt da masuk u, jangan lupa belajar rajin2.. sekolah dgn u tak sama.. paling penting, pointer mesti jaga tau!

p/s: cepat open table, belanja kak ABC. dapat masuk unisza kan! :D

Noor Adibah said...

okayy! haikal ! cewwaaaahhh. dia tak lama lagi jadi orang timur lahh. dapat Unisza tuu...

aritu kata ngan kak ibah, dia nak jadi orang SARAWAK. hehe. tak dapat la die nak fly jejauh ehh.

tak apa, tuuu dah dapat sambung degree. hee! TAHNIAH ye haikal!

p/s: kak ibah doakan haikal dapat kejar cita-cita haikal menjadi seorang AKAUNTAN YANG BERJAYA :)

Ridzwan Hafidz said...

TAHNIAH!

MAiSAraH said...

gila !! jeleznyaaa , saya pon masuk fom6 , tapi rasa nak keluar je , susahh laa.. hahah

Ameerul Ashraf said...

wah Alep.. dari Perlis ke Terengganu pulak dia.. tahniah! Ramai kawan2 aq dapat UNISZA jugak..

Nurul Aida Shafiena said...

wahhh tahniahh ekal! kurang barat je lah kan ekal? haha, bestnyaa :D jangan lupa kita kita ya kalau disana :)

MyMy said...

jyeahhh! congrats adik ku.. dapat masuk Unisza.. study elok2. esok daa boleh resign pun. hehehe

ehh terengganu? org timur lerr.. heehee

nik rosmawati said...

best la blaja kat trg.akak dulu blaja kat UMT.dekat sgt la ngan Unisza ni.sebelah jea.hehe

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

untung la dapt u.. dari aku nih .. :(

Aliff Haikal said...

@Nailah Thanks Nailah . AMin ya rabbal alamin . doakan ye ^^,

Aliff Haikal said...

@Siti Nurhamizah ツ Takpe myza , dah habis Poly nanti kau apply lah degree kat Unisza . untung-untung boleh jumpa aku ke . Boleh aku ragging kau :p

thanks kawan ! doakan aku tau! :):)

Aliff Haikal said...

@Hazwani Nordin Tahniah jugak kat wanie yang dapat UM :) goodluck !

Aliff Haikal said...

@Qila Nisa Heheh takpe lah benda tu pun kita mohon and bersyukur kan tak kena lelong . hehe hye Geng !!!!! ^^,

Aliff Haikal said...

@Jane Ishhh sabar nnt kau pun akan buat Degree . Mohon Unisza kay nanti aku boleh ragging junior ! HAHAHA :p

Aliff Haikal said...

@dayahyazid Alhamdulillah taktahu nak cakap ape . Allah dah takdirkan haikal dengan Akaun , so alhamdulillah doa mak ayah haikal termakbul nak suruh haikal jadi akauntan :)

Aliff Haikal said...

@Natasha Tudiaaaa ! hahaha cek lah oi :p

Aliff Haikal said...

@Ashiqin Zolkifli Hehehe thanks !:)

Aliff Haikal said...

@Elie Lily Thanks kakak ! :) wahhh dapat nasihat yang berguna dari kakak comel yang dah further degree dulu ni hahaha

wahhh jom ah nanti jumpa kat KL ! :p

Aliff Haikal said...

@Noor Adibah Itu lah pasal kak ibah . tak mintak pun nak dapat Unisza ni . sekali tup tup dapat kan . Apa nak buat dah rezeki . hehe alamak malunye tak dapat nak jadi orang sarawak >.<

Thanks kak ibah . Haikal pun doakan akak ! ^^,

Aliff Haikal said...

@Ridzwan Hafidz Thanks bro :")

Aliff Haikal said...

@MAiSAraH Ape gile ? hahahahaha jangan lah jeles . ala form six sikit lagi nak habis kan . sabar sabar :p

Aliff Haikal said...

@Ameerul Ashraf Itulah acap . Dari selatan ke utara . sekarang selatan ke timur pulak . hahahah

acap ! tahniah dapat UMS !!

Aliff Haikal said...

@Nurul Aida Shafiena Aida haikal tak pernah lupakan aida . Aida kan adik ekal hahaha ^^,

haah kurang barat je . lepasni mintak kerja kat sabah ah pulak hehee

Aliff Haikal said...

@MyMy Hehehe Resign 25.7.2012 nanti . sabar sabar :p

Thanks kaka . insyAllah haikal akan buat yang terbaik ! :)

haah orang ganu sokmo hehe

Aliff Haikal said...

@nik rosmawati Wahhh sekarang akak study situ lagi ke ? hehe kalau terserempak tu akak tegur-tegur lah ye :3

Aliff Haikal said...

@NiGhTiNaNgLe_FARA Ishhh ape ni Fara . sabar :) insyaAllah kau akan masuk Uni jugak . skrg buat elok2 pspm okay ! :)

CIK FATIN said...

tahniah adik jgan risau akak ni pn tiba2 jadi orang pantai timur sbb skng kt uitm dungun asal orang utara..hehe

bellarazib said...

tahniah aliff haikal ! :D semoga berjaya ye :)

syafiqakarim said...

t.a.h.n.i.a.h
tauuuuu

RAHMAH :D said...

Tahniah hencek haikal :)

RAHMAH :D said...

Tahniah hencek haikal :)

Noor Adibah said...

elehh, memalu pulak die. ecehh!

takpe lahh. dapat sambung belajar kan? dah cukup bertuah tau haikal!
akak gembira lah utk haikal. :)

MyMy said...

@Aliff Haikal ehh tgk komen kat ats, baru perasan something.. umo 19 thun daa buat degree.. wahhh.. best laa.. blajar baik2.. jangan sia2 kan peluang yg ada ok :)

zaty luvlianncezzz said...

alifff ! congratz ye . nanti ujung mggu lepak skai :)

nurshamila said...

untungla dpt cos yg dia minat. huhu tahniah alip

Aliff Haikal said...

@CIK FATIN UiTM dungun dekat tak dengan unisza ? hehe okay akak :)

Aliff Haikal said...

@bellarazib InsyAllah ! :):)

Aliff Haikal said...

@syafiqakarim Thanksssssssssss tau ^^,

Aliff Haikal said...

@RAHMAH :D Thanks rahmah thanks :)

Aliff Haikal said...

@Noor Adibah Hahah malu ahhh >.<

Akak thanks for the entry on your blog . terharu . haikal belajar elok2 nanti . akak pun sama . kita grade sama2 kay nanti insyaALlah :)

Aliff Haikal said...

@MyMy Otak pun belum tentu matang ke tak ni . hehe thanks kaka , insyaALlah haika buat elol-elok untuk degree ni . semoga Allah bantu haikal . kaka jangan lupa doakan haikal eh :)

Aliff Haikal said...

@zaty luvlianncezzz Thanks zatyy ! ^^, insyALlah

eh boleh je kalau banyak duit . hehehehhee nak twtup dengan putra ! ^^.

Aliff Haikal said...

@nurshamila Huhu alhamdulillah . thanks lahhh :)

shiyda said...

waaa . congrate aliff :P

shiyda said...

waa . congrate ! :P

Nurfara Hani said...

congratz ye.. gud luck

NIZAM said...

Wah! dah kua dh UPU ye? TAHNIAH :) welcome to pantai timur la ye. :D

smoga degree anda dilalui dengan indah2. campus life best ok. hehe.

P#eoniX said...

dok ganu lah pulok!!!huhuhhh!!!!!!

Aliff Haikal said...

@shiyda Waaaaa thanks shiyda ! :)

Aliff Haikal said...

@Nurfara Hani Thanks ^^,

Aliff Haikal said...

@NIZAM Dah ah wei dah hahaha haah pantai timur selalu . thanks wei :)

InsyaAllah , memang best kot campus life :p

Aliff Haikal said...

@Phoenix hahaha ganu puloppp !

MyMy said...

@Aliff Haikal dahh masuk degree tu, kena laa blaja jadi matured ok. ecehhh daa bajet jd adik lelaki kaka laa pula.. hahaa tkpa. doa kaka utk kwn2 kaka yg masih bgelar adik.. hihi..

amin.. semoga Allah sentiasa bersama haikal slalu.. :)

Liyana Izzati said...

Laaa dapat unisza ke? Sekali ngan adik aku ada situ bro tapi ambik tesl. Haha.

cik najihah said...

tahniah..
kalau dpt upm boleh geng ngn sy hihi
buat gath

merah said...

yo bro ~!! tahniah ehh :D
moga kesihatan anda sntiasa berada dlam keadaan baik baik sjaa untuk teruskan perjuangan pembelajaran muu itu :D

etuza said...

follow ya

etuza said...

tahniah ya..anak pacik juga dah berjaya masuk U, bidang perubatan.

Cik Pensil said...

wah2!!

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Hencek Haikal :D

merata dia dapat p nohh..

Aliff Haikal said...

@MyMy Pesanan tulus ikhlas dari seorang kakak . phehh akan ku semat di dalam hati hehe thanks :)

Aliff Haikal said...

@Liyana Izzati Dah tahu dah hahahahaha

Aliff Haikal said...

@cik najihah ahh mencik mencik >.< hehehehe :p

Aliff Haikal said...

@merah AMin ya rabbal alamin merah ! doakan aku weh :)

Aliff Haikal said...

@etuza terima kasih pakcik :)

Anonymous said...

Selamat tak dpt UNIMAS.. tak pe, boleh fly