THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, July 17, 2012

FEFEELING 'MAKANG'

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ini adalah entry kesinambungan kepada entry ini . Saje update lambat-lambat nak bagi korang tak terlepas maklumat yang terkini dari aku . HAHAHA ( gelak jahat )

seperti yang dah sedia maklum , hencek haikal bakal melanjutkan pelajaran beliau selama empat tahun di salah sebuah Universiti yang terkemukas di Malaysia ni . Kalau dulu beliau sanggup merentasi bukit bakau sawah menghijau sehingga sampai ke perlis , kali ini beliau akan merentasi lautan indah masjid-masjid ternama dan juga sempat kot nak makan keropok lekor cicah sos manis tepi jalan sambil makan budu . haha :p Ni kalau lepas empat tahun dah boleh bukak kelas tuisyen kat Johor mengajar anak johor bahasa terengganu . Mau tak masyuk . er -.-'

Sekarang ni kalau jumpa kawan-kawan tepi jalan walhal tepi longkang sekali pun pasti soalan pertama yang terpacul di bibir-bibir mungil mereka ' Wei dapat Uni mana ? ' dan dengan tanpa segan silu kedaung jawab lah ' Guwa dapat Unisza beb terengganu tu beb ! Makang kopong Losong sokmo ' *hodoh sangat lah pulak bahasa aku *

Ada kawan yang sungguh dari semenanjung ni kena terbang ke sarawak , sabah . Amboi ni kes kena buang negeri ke apa ? hehe gurau je . Actually best lah kalau dapat study jauh-jauh ni especially kalau dapat sabah dan sarawak sebab bukan senang or bukan selalu kita nak pergi sana . Kesempatan ni dah dapat apa lagi , cari awek sabah bha ! hahaha :p antara kawan-kawan belogger yang hensem yang dapat Universiti over the sea yang aku kenal adalah Zharif Azis dan Ameerul Ashraff . Takpe sorang dapat Unimas sorang lagi dapat UMS so nanti masing-masing update lah pasal sarawak sorang pasal sabah sorang dan pasal terengganu sorang . Baru boleh buat team ! :D

So bermulalah beberapa misi yang perlu diselesaikan antaranya melengkapkan borang-borang berkaitan , kena buat medical check up , bayar yuran kat bank islam , buat permohonan biasiswa / pinjaman dan sebagainya . Agak banyak dia punya syarat-syarat nak kena selesaikan tu tapi takpe insyaAllah aku boleh buat punya :)


Mak aku cakap ' Cantik logo Unisza ni '



Ngeri jugak bila tengok kos aku ni , empat tahun weh  . Lagi ngeri bila tengok yuran yang kena bayar . hahaha tapi takpe PTPTN kan ada :p 

Like lah kalau suka . jangan lupa komen sekali :) 

44 ribu orang sayang aku:

Zharif Azis said...

untunglah masih dekat semenanjung >__< uwaaa taknak sarawak =(

BTW aliff congrats ^^

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

bestnye dapay u.. jeles :(

Liyana Izzati said...

Hahaha. Duk terengganu buleh laa datang kelantan. Dekat jer. Aku kampung kat terengganu jugak batu rakit belah papa.

Ameerul Ashraf said...

wah! bestnya! Yuran pon x mahal sgt..
mana aci cmni alep.. HAHA

dayahyazid said...

yeah!! en haikal kita jadi org ganu t..cari qewe gano sore utk dayah ^^ HAHAHA terlebih sudah :D

Bella Nabilah said...

fuhh..
dari johor terus ke terengganu..muehehe.
gud luck :D

Miz Secret said...

FIGHTING!

Mami Nia said...

yeay ! hidup ganu la aliff lepas ni :)kawan kite ada sorang kat situ , dia kata best dok unisza , Good Luck !

Noor Adibah said...

amboiii.. yuran dia.. okehh.. takpe lahh haikal kan. lepas ni dah berjaya jd akauntan, bolehh la banje kak ibah ye.. hehe. tak de lahh gurau2 je ha..

-SUPERGIRL- said...

CONGRATS N CHAIYOK ! HEHE

Elie Lily said...

Hamboih. pasni balik Johor, jangan lupa bawak balik kopok lekor ganu jugak tau! :D

Ziyyad Fahmi said...

gudluck beb :)

Qila Nisa said...

okay, yuran aku lagi mahal . 2k++ setahun . haha . tapi takpe, ptptn kan ade ;p

Aliff Haikal said...

@Zharif Azis hehe ade hikmah tu zarep dapat Unimas . Nanti boleh jumpa awek-awek Iban ^^

Aliff Haikal said...

@NiGhTiNaNgLe_FARA Fara nanti giliran kau pulak ^^

Aliff Haikal said...

@Liyana Izzati wehh nanti kalau buat Open house jangan lupa jemput pulak ! hehehehe

Aliff Haikal said...

@Ameerul Ashraf kenapa acap ? yuran kau mahal ek ? hehehe alaa biasalah tu UMS kan uni paling Top ^^

Aliff Haikal said...

@dayahyazid Mung ni gatai ! hahahahaaaa

Aliff Haikal said...

@Bella Nabilah HAHAHAHA kalau dulu dari Johor ke perlis ohh :D

Aliff Haikal said...

@Miz Secret Awak pun ! ^^

Aliff Haikal said...

@Mami Nia HAHA yeke Ain ? ehh ni yang tak sabar nak pergi Terengganu ni :p

Aliff Haikal said...

@Noor Adibah Kalau Kak Ibah still kenal haikal lagi dalam masa empat tahun akan datang InsyaAllah :p AMin kakk

Aliff Haikal said...

@-SUPERGIRL- Terima kasih mee :3

Aliff Haikal said...

@Elie Lily hahahaha semestinye lah akak ! :p Nak order jugak tak ? hjehe

Aliff Haikal said...

@Ziyyad Fahmi Tengss beb ^^

Aliff Haikal said...

@Qila Nisa Kahkahkah takleh belah ! PTPTN kan ade :p

Nurmujahidah Ismail said...

tq sudi komen kat tmpat yang kontroversi tu,, hee,, slamat start study la ye,,, smga jadi akauntan berjaya,, gud luck :D

NIZAM said...

kalo dpt scholarship lagi bagus tau. boleh mewah sikit dari ptptn. ko punye result matrik ok kan? try r mn2.jpa, sime darby, yayasan negeri ke ape. kot ada rezeki dpt. ape2 pun selamat belajar bro :D

Aliff Haikal said...

@Nurmujahidah Ismail terima kasih :) amin ya rabb :)

Aliff Haikal said...

@NIZAM hahaha aku tak pasti lah nak mohon ke taknak . aku takut tak bersedia haha aku tkde keyakinan nak apply biasiswa :")

thanks broooo ! ^^

P#eoniX said...

memang sah ko neh ganu celoppp!!!hakhakhak....4 taun tuh....x pe...demi mencari ilmu...teruskan usaha anda....n selamat berpuase...heheheh...

=yaz= said...

congrats alip :)

SoLy SoLicious said...

tahniah ye...nnti boleh la makang kepok lekor sokmo...senang2 meh ler jalan umah akak kt k.ganu.. ^^

|| amira || said...

logo unisza memang cantik . logo UKM macam lencana sekolah . LOL xD

dalam banyak-banyak yuran pendaftaran , kita punya paling sikit kot . haha

ziera ramli said...

makang gune apa ? pinggang ! HAHA :D

ziera ramli said...

makang gune apa ? pinggang ! HAHA :D

Arol Mubin said...

Abaikan apa orang nak cakap. Kau belajar sungguh-sungguh, dapat 4flat, terbeliaklah mata orang-orang tue. Hehe! Apa pun, tahniah & semoga berjaya! :D

Aliff Haikal said...

@Phoenix kahkahkah memang sahh ah aku terengganu celop nanti weh ! hgahah thanks phoenix , insyaAllah ^^

Aliff Haikal said...

@=yaz= Thanks yaya ^^

Aliff Haikal said...

@SoLy SoLicious HAHAHHAA insyaALlah ^^

Aliff Haikal said...

@|| amira || ehh tahu takpe weh . bila aku tanya bebudak ni yuran dorang , kita rasanya paling sikit . hehe Alhamdulillah ^^

Aliff Haikal said...

@ziera ramli Makang guna pinggang . bhahahaha :p

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin betul tu arol ! :") insyaAllah

kau pun , 4flat ye STPM ! ^^

Anonymous said...

What's up, I read your blog daily. Your story-telling style is witty, keep doing what you're doing!


mу blоg :: Same Day Payday Loans