THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, December 12, 2011

NAMA TU SUATU KEBANGGAAN


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

first of all , nak tanya
siapa nama korang ha ? okay semua jawab sendiri dengan nada yang kuat sampai makcik sebelah rumah ketuk suruh diam sikit
nak tau nama aku tak ? nak tak ? nak ke ??
nampaknya ramai yang eksaited nak tahu nama aku , aku tahu sabar sabar nak bagitahu lah ni , hish encik gayah sekor ni , haha
nama aku ALIFF HAIKAL BIN KAMARUDDIN

' elehh , aku dah tau lah nama kau aliff haikal , so what ? apa kena mengena dengan entry ni ?'

amboiii , bukan main tak sabar nak tahu apa yang aku nak tulis ye , aku tahu , sabar sayang :) haha
korang pernah tak benci nama diri sendiri ? means korang tak suka orang panggil nama betul korang , maybe korang fikir nama yang mak ayah korang bagi macam sakai je , macam kampung je tak glamour langsung nak bawak nama kebanggaan mak ayah pergi KL . pernah ?

seems like kalau yang pernah tu please gimme five sebab aku pernah benci nama aku , yes aku pernah tak suka dengan nama aku sendiri .
masa aku kecik dulu lah tak silap dalam darjah-darjah lah, aku serious tak suka nama aku ada ALIFF kat depan , sebab aku fikir dengan adanya nama ALIFF ni menampakkan aku ni macam budak sakai , budak kampung entah datang dari mana .
serious weh aku tak tipu , dulu masa kecik aku tak suka kalau kawan-kawan aku panggil aku dengan nama aliff , kalau boleh aku taknak ada nama aliff melekat kat nama aku
then aku pun dengan gigihnya suruh lah kawan-kawan aku panggil aku dengan nama HAIKAL , EKAL atau apa-apa lah janji bukan dengan nama ALIFF !
so start dari hari tu aku memang benci gila kot , aku pernah terfikir kenapa lah mak ayah aku letak nama aliff ni , macam orang kampung je
aku terfikir kalau lah nama aku ada nama yang glamour-glamour mesti best kan
letak nama macam syed ke , daniel ke , farid ke . serious weh masa tu aku angan macam-macam kot nak kenenkan dengan nama haikal tu

then bila umur aku dah meningkat naik , aku start berfikir kenapa aku kena benci nama aku sendiri . so aku surf lah internet cari makna sendiri . nak tahu tak maksud nama aku ? kalau aku tanya then korang jawab tak sekalipun aku tetap nak bagitau jugak . so what ? haha :P

ALIFF = SEORANG SAHABAT YANG SEJATI
HAIKAL = SEPOHON POKOK YANG BESAR DAN SUBUR

masa tu aku macam ' wow '
aku rasa menyesal , rasa menyesal sebab tak suka dengan nama aliff yang mak ayah aku letak kat pangkal nama padahal nama tu sangat indah maksudnya
sekarang aku bangga kot dengan nama aku . aku bangga sebab dengan nama aku ni , orang sekeliling boleh kenal aku

' kau kenal aliff haikal tak ?'
' ha ? budak yang hensem-hensem , comel-comel tu ke ? ' #ini aku tipu jangan percaya sila muntah laju-laju

so kau tak nampak ke aku sedang berbangga dengan nama aku sendiri ? kau tak tengok ke facebook aku punya nama ? kau tak nampak lagi keeeeeeeeee ? #hiperbola-hiperbola . haha
then kenapa masih ada yang tak bangga dengan nama sendiri ? kenapa ? tell me why , tell me why T_T
mak ayah dah bagi nama sedap-sedap dok pi tukaq jadi nama omputeh pasai pa ? hang tau dak kalau sepuluh ribu orang tak suka nama hang , hang kena pikiaq ada dua orang yang suka nama hang tu . so ? buat apa dok pi tukaq nama lagi ? banyak sungguh aku punya soalan =='

nama FATIMAH , tapi bila tak bangga dengan nama sendiri tukar jadi FATTY . pheh glemer siot nama padahal dia taktau maksud nama FATTY tu apa , gemokkkk
aku tak kondem siapa-siapa dalam hal ni , aku tau itu hak korang , tapi aku nak korang fikir jelah . kalau korang jenis yang memang tak suka orang ambil tahu pasal korang , okay get your own life :)

i'm proud of my name . how about you ?



15 ribu orang sayang aku:

CekbOlat-bOlat said...

bolat bangga jugak =))
cekblat-bolat.. haha

noor nabilla fattin said...

pehhh sentap , hahahah aku suka nama aku , fattin , yang cantik menawan , nabilla yang cerdik dan pandai , tapi semua nak panggil aku XY , sedih aku , aku dah suruh panggil nabila pun , tak lepas2 hahahaa kesian aku kan , hahaha

aliya atina said...

Saya bangggggaaaaa sgt ngan nama sy sebab pelik and takde org pakai . ok , ada jumpa sorang dua kat FB. Tapi, friends suka kasi gelaran based on nama saya sharifah. LOL . get it
?

Ckin Kembaq said...

Sy redha dengan nama sy walaupun tiada maksud..Nama yg diberikan oleh orang Siam sebab mak abah excited dapat anak kembar... ^_^

Noor = Cahaya
Asikin = ?

Tapi, orang luar memanggil sy dengan gelaran Asyikin/Syikin yang mmpunyai maksud iaitu petunjuk.

Noor Asyikin = Cahaya Petunjuk.

Alhamdulillah.

p/s : Nama sy jarang digunakan. n sukar sikit nak sebut..nama org Malaysia.... ^_^

AMYCYRUS said...

Bukannya tak bangga dengan nama yang diberi, bukannya nak nama glamour tapi cuma ingin memberi keringkasan untuk orang sekeliling panggil nama kita :)

Btw, nama Aliff itu sangat sedap. Takdelah kampung sangat. Saya suka dengan nama Aliff. Adik saya pun nama Alif. Ehehe.

Edy Fee said...

aku ponpnah buat post mcm ni..haha mmg poyo kan suka sangt nama nampak moden

Aliff Haikal said...

@CekbOlat-bOlat comel je nama tuu . Haha bangga kan =p

Aliff Haikal said...

@noor nabilla fattin tamau ahh sentap2 . Huhu aku cuma cakap je , tp aku tetap panggil kau fattin , jangan risau . Hahhaha

Anonymous said...

Kenapa tak bubuh nama FB ALIFF HAIKAL KAMARUDDIN ?
baru la org tak konfuse dengan Aliff haikal yang lain .
haha . n_n
-NF-

Aliff Haikal said...

@aliya atina wah nama ni memang jarang orang pakai . haha comel jeee . ops sharifah ? kenapa plak ? dont get it lol .

Aliff Haikal said...

@Ckin Kembaq sedap nama , asikin . tapi ada lah iras-iras dengan nama asyikin . hehe :)

Aliff Haikal said...

@AMYCYRUS tahu , memang tak salah pun nak letak nama yang senang orang ingat . saya sendiri pun suruh org panggil ekal kadang-kadang . cuma pelik ah kenapa lah ada manusia nak letak nama yang pelik2 padahal nama dia sendiri dah sedap . haha thanks

Aliff Haikal said...

@Edy Fee agak poyo lah , ahaks

Aliff Haikal said...

@Anonymous haha mark zuckerberg tak kasik letak nama panjang2 :p

Arol Mubin said...

Aku bangga dengan nama aku! Tapi aku tak guna nama panjang dalam internet. Privasi! Hehe! :P