THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, December 4, 2011

I GOT PROBLEM . SAD

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

aku ada masalah ni , aku ada masalah niii , sambil lari keliling meja makan sambil buat muka comel mintak penampar , merepek
aku ada masalah ni , siapa boleh tolonggg ?
' hoi apa masalah kau ? '
' amboii tak sabarnya encik gayah nak tahu , sabaq nah '

macam ni , masalah aku ialah aku ni kuat mengigau
aku taktahu kenapa semenjak aku masuk matriks ni , aku kerap mengigau
setiap malam tu memang perkara wajib lah
sampaikan jiran sebelah katil aku macam serupa tak tahan tiap malam dia diganggu
sobb sobbb sobbb
aku taktahu dah macam mana nak handle masalah ni
aku cuba tanya kawan-kawan aku macam mana nak kurangkan tabiat mengigau ni,kalau boleh ada tak cara nak hilangkan terus tabiat ni , =='
tapi macam biasa apa jawapan yang dorang bagi ( baca doa , tidur mengiring ke kanan , sebelum tidur basuh kaki , ambil wudhu )
tapi weh tapi weh , aku dah buat semua tu , aku dah cuba
macam biasa dialog pagi-pagi buta oleh kawan aku
' mengigau lagi '
kau tak rasa ke macam mana perasaan aku masa tu , dengan hati berbunga-bunga buat semua perkara yang di-mention-kan di atas sebelum tidur tapi hasilnya ............
tapi itu yang aku pelik , pelik tahap kuasa duapuluh dah ni sambil garu-garu kepala buat muka comel lagi
kenapa aku still mengigau eventho aku dah buat macam-macam perkara
sebelum tidur aku basuh kaki , baca ayat kursi , baca tiga Qul
tapi still mengigau . haishhh
kat rumah tak lah seteruk ni , tapi kat sini . astagfirullah :(
can you feel how i feel now ? =='
ada orang cakap aku bela hantu , haihhh ada ke patut =='

not feeling good now :( bai

14 ribu orang sayang aku:

myra azraff said...

kawan saye pon kuat ngigau ohhh....tapi lgi terok....siap bole sembang2 lagi ngan kitorang time ngigau....>.<....biler bangon x egt pape pon.hak hak.

Aliff Haikal said...

@myra azraff saya faham perasaan kawan awak tu T_T

Anonymous said...

org kate , ngigau tu sbb byk pk ..
otak x benti b'gerak tu sbb leh ngigau ..
cube sebelum tido , wat solat sunat dulu ke ..
bg otak tenang.
jgn dok dgr lagu laa , bace buku laa or buat perkara2 yg xtif then teros tido.
mmg ngigau la gamaknye ..
wallahualam. :)

Aliff Haikal said...

@Anonymous lah yeke ? kenapa aku taktau ==' , tapi serious sebelum aku tidur , aku mesti baca buku or buat kerja , kk thankssssss :)

teacher bonda said...

slalunya kalo hubby n anak sy ngigau, sbb diorang PENAT sgt..agak2nya wak byk sgt aktiviti kt matrik tu kot..:) ke byk sgt ngadap lappy??? hehee

Arol Mubin said...

Aliff, kita senasib weii! Aku pun selalu jugak mengigau walaupun dah baca macam2 surah sebelum tidur. Aku kalau mengigau suka takut2 kan orang atau buat orang terkejut. Memang jadi bahan gelak kakak2 aku jelah! =.='

# Ha'ah lah Anonymous. Aku sebelum tidur selalu dengar lagu/radio.

Aliff Haikal said...

@teacher bonda saya rasa saya stadi kot . Huhuhu sebelum tidur mesti tgok buku , lepas dah pening baru tidur , lagi 1 maybe tgok lappy kot . Hihih

hamzah ian said...

kecik2 dulu aku camtu.. ehe

aien zaid said...

Boleh je kalau kau nak share masala kau nan aku.. aku tak kesah..

Rtp Farra Arisha said...

kuat mengigau? maybe this action sudah sebati dalam diri kmu. emm, untuk pulihkannya? it's truly hard..tapi punya solusinya :D

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin engkau pun mengigau jugak ? aku siap mengigau berjalan kot . member sebelah katil cuak je kalau aku tiba-tiba bukak pintu ke memalam . aku skrg tgh amalkan ape yang anon tu cakap . insyaALLAH

Aliff Haikal said...

@hamzah ian besar pun makin menjadi-jadi . ==' pelik :/

Aliff Haikal said...

@aien zaid kau lah kwn baik aku:)

Aliff Haikal said...

@Rtp Farra Arisha maybe . sebab dari kecik dah mengigau ni