THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, December 15, 2011

LELAKI DAN NOVEL , PELIK KE ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

perempuan dan novel ' perkara biasa lah , dah nama perempuan '
lelaki dan novel ' erk serious kau ( lelaki ) baca novel ? #muka tak boleh belah '

sebelum proceed KLIK SINI dulu :)

kenapa ? kenapa ? lelaki tak boleh baca novel ke ? or macam terlalu ganjil bila lelaki baca buku setebal seribu muka surat tu .
aku rasa tak perlu nak pelik sangat kot sampai nak malukan kaum lelaki depan orang ramai dengan pertanyaan ' serious kau baca novel ? ' dengan suara yang lantang seolah nak bagitau satu dunia yang lelaki tu baca novel . kesian dia terpaksa tanggung malu nak kena cover muka. Tapi kenapa macam seolah tak dapat terima fenemone lelaki baca novel ? tak kisah lah novel cinta ke , novel thriller ke , novel fantasi ke novel kanak-kanak ke janji nama dia NOVEL . seriously aku kadang-kadang naik hairan bila ada perempuan mengemukakan persoalan yang sangat macam tak perlu kot nak tanya depan orang ramai , wall to wall kat facebook sudah lah #merepek

sebenarnya kan , aku rasa takperlu kot nak pelik bila kawan lelaki korang mula minat nak baca novel ! it's not weird lah wehh :)
ala mungkin bagi kaum hawa ni bila kaum adam baca novel cintan cintun macam pelik jea sebab lelaki ni sifat dia gagah , takkan nak layan novel cintan cintun kan ? tapi untuk perhatian kaum-kaum hawa , kami jugak ada perasaan , kami jugak ada taman bunga kertas dalam hati , kami jugak nak berangan jadi macam sepasang kekasih dalam novel tu . HAHA
serious oh aku suka baca novel , HAHA apa ? pelik ? takde nya pelik mana .

kalau nak tahu , lelaki yang jenis suka baca novel ni jenis yang romantik . kalau dari tak romantik boleh jadi romantik weh ! haha serious aku cakap , tak percaya ? suruh pakwe korang baca novel , tengok hasilnya . itu pun kalau dorang menghayati lah =='

sekarang bukan je novel cinta yang ada kat pasaran , ada novel thriller . kau bayangkan kalau penulis novel jual novel thriller mensasarkan kat pembaca perempuan , kau rasa-rasa laris ke jualan novel tu ? tengok muka depan novel je pun dah pucat lesi , macam mana nak hayati cerita tu , so no wonder lah lelaki sekarang minat baca novel , at least dorang baca novel thriller yang mencabar tu :) kan dapat mencambah minat membaca di kalangan rakyat malysia . malaysian boleh !

so bila lelaki minat novel , tak pelik okay ! terima lah seadanya . ^.^
kami juga manusia biasa , cinta milik semua orang . cewahhhh :D

nota kaki dan tangan encik blogger : minta derma nak buat duit poket KLIK SINI . thanks :)

19 ribu orang sayang aku:

cikghah ^_^ said...

tak pelik pun laki baca novel. memang tak

myra azraff said...

selama masih hidop ni penah jumpa sorang jer yg pegang n bace.haha.:p

Anonymous said...

#laritopik
wah stylo header !
good job ! huhu

Aliff Haikal said...

@cikghah ^_^ yes ! ada penyokong . haha

Aliff Haikal said...

@myra azraff ni mst sekolah kat sekolah perempuan kan ? huhu :P

Aliff Haikal said...

@Anonymous sangat lari . haha thanks

noor nabilla fattin said...

kat russia ni , stiap hri aku naik metro , rmai aje lelaki muda ke pakcik2 ke bce novel gak , rilekk chill je diorg ,

Syafiq said...

yup. tak pelik. aku pon ada jugak baca novel :)

Chocolate said...

Jarang nak jumpa lelaki yang suka baca novel.
Tapi bila jumpa....
memang COOL HABIS! >_0

I respect boys who love to read :D

Aliff Haikal said...

@noor nabilla fattin ye ? wahh bagus betul dorg

Aliff Haikal said...

@Syafiq haha kita sama

Aliff Haikal said...

@Chocolatemmg cool habis ! sweet <3 hahaa

Arol Mubin said...

Aku suka baca novel remaja yang nipis dalam 100 atau 200 muka surat. Novel yang sampai 600 muka surat tue aku tak layan, penat nak baca. Sweet apa lelaki baca novel cinta. Hehe! :D

Blogger bernama Zam ! said...

Zam baru habeh bce novel Kita hanya di seberang jalan..:))lps ni nk bce novel laen pulak.

*erkk abaikan , Saya SOKONG!!! tak perlu nk pelik2 bagai , kami PENCINTA NOVELLLLL ehh?

wasabi onee-san said...

hohoho..~ x pelik pn tgok laki bc novel.. dunia serba boleh je kann..

http://karyakuideaku.blogspot.com

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin itu novel sekolah boleh lah :P haha

Aliff Haikal said...

@Blogger bernama Zam ! yes saya sokong !

fatinmyra Sweet :) said...

ramai kawan laki Mia bacee novel.
and sgat comeeel . HAHA

Cik Pensil said...

Kalau ada Penulis lelaki tak hairan la kalau ada pembaca lelaki kan ? kalau nak tahu ada penulis lelaki yang boleh menulis dengan jalan cerita yg lebih menarik dari perempuan.
Hencek Haikal penah baca novel gak ye , tak teringin nak menulis jugak ke ?