THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Saturday, December 17, 2011

FENOMENA HOT DI FACEBOOK

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

sekarang ni orang sana sini duk heboh cakap pasal HOT situ HOT sini HOT sana
apa yang HOT nya aku taktahu lah ,
lepas tu kalau yang rasa jelous tu , post facebook mengutuk orang HOT tu bajet lah gedik lah apa lah dengan harapan ada orang nak like status dia and secara tak langsung dia pun HOT jugak =='
yelahh ramai betul budak-budak HOT dalam facebook tu , budak-budak HOT ramai kawan sampaikan nak kena remove bagai lah kawan dalam facebook . hairan :/ takpayah lah approve kalau last-last nak delete . kan ? HAHA sebelum proceed baca entry , klik SINI dulu , membantu meringankan beban aku . thankssss :):)

TANDA MEREKA 'HOT'

like beratus , kalau berpuluh tu pun untuk budak-budak yang baru nak up jadi HOT , makin ramai likers dia , makin confirm lah dia tu HOT . kadang-kadang post yang macam kat atas tu pun orang like sampai beratus-ratus . itu memang dorang HOT ! kalau ikutkan siapa je lah nak like status macam tu , tapi disebabkan dia HOT , macam satu kuasa orang untuk like status dia . jangan pelik ==' . lepas tu bangga canang satu malaysia dia dapat like banyak lepas tu dengan kerapnya dia akan post status sampai penuh newsfeed friends dia dengan status budak HOT ni . sangat HOT ..aku ada je orang macam ni , dalam sejam dia mampu update sepuluh status sampaikan newsfeed aku penuh dengan dia punya status . haha
status aku sendiri kalau korang tengok kat facebook memang lah ramai yang like , tapi aku tak HOT pun ==' ada kawan aku tanya apa rahsia nak banyak likers ni , aku hanya mampu cakap ' entah aku taktahu kenapa orang like status aku ' . apa ? aku poyo ? memang =='


tak lengkap lah package budak HOT kalau status tak ber-via-via bagai ni . macam-macam via aku nampak setiap status budak-budak HOT ni , kalau tak via blackberry , mesti via HTC , kalau tak pun via i-pad . bangga ye dengan via-via awak tu ? aku setakat via mobile phone je , tak mampu nak pakai henset mahal-mahal ni . orang-orang macam ni mana main setakat henset via mobile tu , jatuh lah standard weh . apa pun tak boleh ==' . tapi jangan lah terlalu show off sangat henset tu , takut bila hilang menangis tak berlagu . lepas tu malu dah nak post status sebab takde via . haha takut hilang likers lah tu . pui :P

orang HOT mesti ramai orang nak add , bila dah sampai limit friends kat facebook , nanti mark zuckerberg hantar notifications cakap yang limit dah approach so takboleh approve kawan lagi . so dengan rasa bersalah bangga nya post lah status nak remove kawan-kawan facebook yang tak pernah tegur lah , yang tak like status dia lah , yang lepas add terus diam , yang sombong lah . bila dah post camtu maka ramailah yang comment mintak jangan didelete mereka tu . eh wadehel betul . tak perlu lah nak remove pun nak buat status bagai , lepas tu cakap budak tu sombong taknak tegur lah . kalau budak tu tak tegur , apa salahnya engkau tegur budak tu tanya apa khabar apa semua , mana tau dia busy ke apa ke . ni tak nak tunggu orang hai engkau baru engkau nak layan ? apa engkau fikir engkau hot sangat sampai kan orang yang kena terhegeh-hegeh cari engkau ? :) silap , aku pernah kena cop sombong sebab tak tegur budak hot ni , nak je aku sembur time tu , taktahu ke aku busy dengan study . dia ingat dia tu ARTIS ? tolongg aku begging kalau nak remove tu agak-agak ah , jangan nak buat orang tu sakit hati . okay ? :)

ini yang best ni , nak jadi hot dengan mudah semudah ABC ? haha letak default picture tak reti pakai baju , forsure sebelum ni kau pakai baju likers kau belas , tapi bila kau dah buat transformasi sure berubah likers kau . nak cuba ? berani ke ? jangan jadi bodoh boleh . APTB
weh weh korang ingat dah bagus sangat ke letak gambar default macam ni ? heyyyy aku tak suka betul lah kalau ada kawan yang buat macam ni , lagi-lagi kalau yang aku kenal and budak sekolah . wadehel betul . apa kejadahnya buat kerja macam ni , letak default picture tak pakai baju , lepas tu buat posing tangkap leleh macam pondan . haihhh dah bangga sangat ke letak gambar macam ni ? tak malu ke bila kawan-kawan sekolah tengok , cikgu-cikgu tengok , mak ayah tengok and sanak saudara tengok . serious doh aku malu kot kalau ada saudara mara aku yang buat macam ni , sumpah aku maki dia . tapi kawan facebook , apa boleh buat ? bukan nak dengar cakap , nanti bila nasihat katanya kita ni kolot tak sporting tuptup terus remove . haaa ada aku kisah ? . haha :)


aku tau kenapa orang letak perkataan FULL kat belakang nama dalam facebook , sebab terlalu ramai sangat yang add dah reach limit friends dalam facebook . yes aku faham and ada je kawan aku yang buat macam tu sebab taknak orang add dia sebab account dia dah full sebab dia taknak terpaksa buat macam ' AKU TERPAKSA REMOVE KAU ' . faham? haha
tapi aku nak cakap kat sini adalah segelintir budak-budak HOT yang sukahati je letak perkataan FULL kat sebelah nama dia supaya orang ingat account dia dah full sekaligus orang ingat dia ni terlalu hot sampaikan orang ramai nak add dia , okayfineee aku tak suka :/
'perasan gila budak ni , dah letak full bagai lepastu heboh dalam facebook account dia takboleh add sebab dah penuh ' . haihh aku bukan tak suka or apa , cuma meluat , kau tau tak meluat ? haha kalau tau takpayah lah aku nak panjang lebar berleter kang kena pangkah sia-sia je kan . orang sekarang pantang kena tegur , tau nak pangkah je kerja . heh

okay cukup lah aku review pasal topic hot di facebook yang sememangnya ramai orang hot mengalahkan najwa latip . heh ada ke ? =='
apa-apa pun MARIA ELENA dan YUYU ZULAIKHA tetap hot di hati ku . haha bodekkkk :D

akhir kata dari aku , MAKIN HOT MAKIN RAMAI HATTERS :) DAN NERAKA LAGI PANASSSSSS . zasss

p/s: sebabkan taknak aibkan rakan facebook , aku guna profile sendiri semua gambar kat atas . nak dapat likers banyak sampai lapanratus tu ? mak aihhhh berzaman ! hahaha

dah habis baca KLIK SINI pulak :) thanksss

25 ribu orang sayang aku:

noor nabilla fattin said...

kalah senah glamour hahaah part yg DP tu aku nak gelak , sbb sebelah tu nma kau hahahaa

Aliff Haikal said...

@noor nabilla fattin gigih edit wehh . hahahaa

Anonymous said...

dahsyat post hang nie...

myra azraff said...

wah wah..slalu kes yg cenggini yg ganteng dgn yg cantik jer..sob..
maapla,den x ganteng dan x cantek..likers pon tak sampai 10...ahaks.

Nurul Aida Shafiena said...

macam mana ekal edit ? hahaha, :p

Ckin Kembaq said...

kreatif betul.. ^_^

fatinmyra Sweet :) said...

HOT-HOT-HOT neh.
HAHA

Aliff Haikal said...

@Anonymous erk ?

Aliff Haikal said...

@myra azraff no comment . hehe

Aliff Haikal said...

@myra azraff no comment . hehe

Aliff Haikal said...

@Nurul Aida Shafiena rahasia kerajaan . hahaa

Aliff Haikal said...

@Ckin Kembaq thanksss :)

Aliff Haikal said...

@fatinmyra Sweet :) panas je kan .

syazwan tahir said...

suka entri nie....ohsem ! :D singgah dan follow sini, slm singgah dari enciksyazwanpunyablok.blogspot.com :)

Ziyyad Fahmi said...

dunia dunia ~

Ahmad Haziq Azlan said...

artis

Aliff Haikal said...

@Ahmad Haziq Azlan takde lah artis sangat . :D

NadyaBubble said...

Aliff Haikal hot. Haha :p

Arol Mubin said...

Aku tak suka yang update status nak remove friends tue. Itu pun nak bagitahu ke? Senang2 kau buat jelah fanpage. Berjuta boleh like! Tak payah remove2. :D

Aliff Haikal said...

@NadyaBubble mana ada T_T

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin aku pun tak suka . ngengada je nak buat status macam tu . haha fanpage ? takde maknenye , entah tunggu ah nanti .

Zharif Azis said...
This comment has been removed by the author.
Zharif Azis said...

finally jumpa gak , huh =='

yeahh agak sama lah , serious baru perasan nie . amboii sape punya likers tu sampai dekat nk seribu , hot siottt . hahahaha

Aliff Haikal said...

@Zharif Azis uwaaa sedihnya dia ckp baru perasan . t.t . Haha okay dah jumpa kan ? Btw tu bukan likers iteww tau . Haha

Anonymous said...

hmmm.. sye suka entry awk.. mende yg mmg btul2 terjadi