THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, May 19, 2011

LELAKI PUN ADA PERASAAN . HIHI

ASSALAMMUALAIKUM

hari ni alhamdulillah termakbul jugak hasrat nak tengok cerita nur kasih the movie ni
even hasrat nak tengok dalam pukul 12 tengah hari
but ada masalah sikit lastly tengok pukul 2.30 petang
okay aku duduk sorang-sorang tengok cerita ni sebab kawan yang plan nak tengok sama-sama datang lambat . T_T
kisah apa aku duduk sorang-sorang sebab tak perlu nak cover rasa sedih . HAHA

baiklah bagi aku . peribadi ya
masa permulaan cerita ni agak memboringkan sikit tapi biasalah awal-awal nya kan
cuma part sedih gila bila anak aidil rindukan umi ( ayu raudhah ) dia . rasa sayu je tengok memek muka anak dia . good expression !
then part-part yang bagi aku WOW pun tak banyak sangat
lepas tu masa part klimaks pheh aku memang feel gila ah beb
masa pertengahan agak berlinang air mata aku kat kelopak mata bila nampak ketulusan cinta antara adam dengan nur
macam-macam dugaan yang dorang tempuh sampaikan satu masa adam berputus asa untuk hidup
kat situ air mata aku agak nak tumpah then aku pun makan lah pop corn taknak bagi dia berjurai . HAHA so itu lah kebaikan tengok sorang-sorang , feel lebih kan .
lepas tu ada watak seseorang yang berjubah hitam asyik memerhatikan pergerakan nur
dari situ penonton akan tertanya siapa watak berjubah hitam tu
and apa sebenarnya yang diperhatikan
so better aku rasa korang tengok sendiri lah and rasa kan apa yang aku rasakan ni
tak syok ah bila bagitau kat sini then korang dah tahu jalan cerita dia kan
HIHI
lepas tu dengan kombinasi lagu-lagu yang memang kena dengan babak dalam cerita ni
antara lagu ost yang dimasukkan ialah TANPAMU-HELENA ft SABHI SADDI , BERTEMU CINTA-MILA JIRIN , NUR KASIH-YASSIN ....
aku paling sedih lagu TANPAMU . sob sob T.T

dari cerita ni , dia mengajar kita untuk tidak pernah berputus asa dengan dugaan yang ALLAH turunkan kepada kita kerana itu tandanya TUHAN sayang akan kita
selain tu , cerita ni pun mengajar erti sebenar kasih sayang dan kesetiaan seseorang kepada yang dicintainya ;') sunggu terharu aku tengok cerita ni

kesimpulannya : CERITA NI SANGAT BOMBASTIC :)
good job kabir bakhtia and pelakon-pelakon nur kasih the movie ~!

7 ribu orang sayang aku:

ema said...

wah cam best ja..x sabar loh nak p tgk sok...

aien sowad said...

nakk tgk ! tp balak sy ajk tgk pirates ~ hmm .

B E L L A said...

bile tengok ngan org yg tersyg, lagi bgus.. law pon hanye lakonan tp ia mendatngkan pengajaran buat sebuah perhubungan.. Nur Kasih The Movie memberi nokhta erti cinta~

Aliff Haikal said...

@emaMEMANG BEST GILAAAA :)

Aliff Haikal said...

@aien sowadSURUH DIA TENGOK CERITA NI DULU MEH . HAHA

Aliff Haikal said...

@B E L L AKANN ? TAPI TU LAH KALAU TENGOK DENGAN ORG TERSAYANG KANG TAKBOLEH NAK FEEL SANGAT LAH KAN MELAINKAN KALAU DUA-DUA FEEL . HAHA

Diedie Yana said...

mak saya mmg nak sangat tengok filem nie.... betul tue kita kena tabah hadapi dugaan