THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Monday, May 16, 2011

CIKGU , SAYA NAK PERGI TOILET

ASSALAMMUALAIKUM

betapa mulianya status seorang guru di mata dunia
sehingga kan 16/5/20++ telah dijadikan hari guru
kita patut bersyukur dengan adanya guru , kita dapat mengecapi kejayaan di dunia ini
sedar tak tanpa pengorbanan seorang guru , tanpa usaha penat lelah guru
kita takkan berjaya seperti apa yang kita miliki sekarang
sungguh besar pengorbanan seorang guru dalam mendidik anak bangsa
tapi
hairan kan zaman sekarang ni
sanggup ada yang menendang cikgu,memaki cikgu walhal cikgu tu menegur untuk kebaikan
apa lah salah ucapkan ' saya minta maaf cikgu '
pasti lembut hati cikgu tu
bukan dengan cara berkasar dengan guru
sungguh berdosa kalau perlakuan tu dilakukan kerana guru dimuliakan oleh ALLAH
tak rasa menyesal ke ? bersalah ?
bila dah gagal dalam hidup
guru yang dipersalahkan
tak pernah nak fikir kesilapan yang dilakukan

aku sendiri bersyukur kerana hasil didikan dari guru-guru yang mengajar aku
sampai jugak aku ke menara gading bila aku dapat tawaran matrikulasi
bagi aku cikgu aku dah boleh senyum bila tengok tanggungjawab dia telah dilaksanakan dengan sebaik mungkin
melihat anak didik dia akan memijak kaki ke salah satu institut pengajian tinggi
TERIMA KASIH CIKGU . SAYA SAYANG CIKGU

aku dulu anak askar , so memang lumrah lah bila kena posting tempat
HIHI
so banyak juga sekolah yang aku belajar
aku rasa tu lah pengalaman yang paling aku suka
mana taknya , dapat kenal lebih ramai kawan

TASKI AS.SAADAH,SABAH
sekolah aku mula-mula sekali
masa ni umur baru 5 tahun
dulu aku duduk sabah
best gila dapat berkawan dengan orang sabah bha . haha

SEKOLAH KEBANGSAAN KEM LOK KAWI,SABAH
darjah 1 sampai darjah tiga
ingat lagi pergi sekolah naik 'bas' sekolah yang sebenarnya truck askar
HAHA
beratur setiap kali nak naik , bila dah naik masing-masing main kat belakang truck tu
seronok sangat !
teringat lagi masa darjah 1 aku terberak dalam seluar
HAHA malu gilosss !

SEKOLAH KEBANGSAAN GENTING BALIK PULAU,PULAU PINANG
darjah dua
masa ni ada masalah sikit so terpaksa balik sekolah kat kampung
lepas tu darjah tiga sambung balik sekolah kat sabah
HAHA
paham tak ? :P

SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT JANA,PERAK
darjah tiga aku sekolah kat sabah sekejap je dalam sebulan tak silap
then ayah aku kena transfer pergi perak then aku pun bersekolah kat sana
first time pergi sekolah betul-betul naik bas sekolah
HAHA !

SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR T6,JOHOR
darjah 4 aku mula bersekolah kat johor sampai darjah 6
masa ni tak silap aku ayah aku dah nak pencen askar

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BANDAR T6,JOHOR
form1 sampai form5 aku stay kat sini
jadi anak johor pulak ah
HAHA
ayah aku pencen masa aku form berapa tah , aku tak ingat
so ayah aku suruh stay je kat johor
payah lah nak pindah randah lagi
last-last sampai sekarang kitorang stay kat johor
maybe akan selama-lamanya

KOLEJ MATRIKULASI PERLIS
coming soon ! hahahahaha !

so how ?
banyak kan sekolah aku . HAHA
actually aku tak berapa ingat sangat kejadian-kejadia yang berlaku masa kecik-kecik dulu
malas ah nak kelentong korang . HAHA :p

SELAMAT HARI GURU
SAYA SAYANG CIKGU!
kbai

4 ribu orang sayang aku:

shida sajee.. said...

Wah .. mesty best kan dpt jelajah sekolah .. aww ~ nak jugak2 .. gud luck 4 your future study k ! ekekeke

Aliff Haikal said...

@shida sajee.. HAHA cari lah suami askar ye nanti . mesti anak-anak dapat rasa . HIHI :P
okay tenkias ;)

'meera_tyqa said...
This comment has been removed by the author.
dhilla nazli said...

huuu... duk sabah ya bah.. hihihi
=P