THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, August 9, 2012

ZALORA : TIPU ATAU BETUL ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Aku taktahu sejak bila entah aku ni dah berjangkit dengan penyakit online shopping dari kakak aku,jadi aku pun cakap dengan mak aku yang aku nak try-try beli barang melalui online ni . Terus . terus mak aku cakap 'Check Zalora.com.my tengok , dalam iklan tv tu '

Then aku pun dengan terujanya pergi lah zalora tu . Sumpah baq hang lawa-lawa , cantik-cantik , smart-smart dorang punya stuff . Aku dah terpaut hati dengan beberapa baju yang dipaparkan . Hehe . Then cakap dengan mak aku yang aku nak beli dari situ and mak aku bagi gree light . Mana taknya , korang bayangkan harga dia murah , free shipping pulak tu , siapa tak terpaut hati jantung hati limpa kan ?



Tapi

Hari ni , bila aku check blog , check bloglist . ternampak satu entry dari sis namee roslan dengan keyword ' ZALORA PENIPU ' . Hah Zalora menipu ke ? 

Dengan rasa keterujaan yang melampau , aku bukak lah nak tengok fan page facebook Zalora Malaysia . Mengucap panjang aku baca segala post yang dihantar oleh customer-customer ni . Rata-rata seolah tak berpuas hati dengan servis yang diberi oleh pihak zalora ni . 

Kes barang tak sampai walaupun dah order dua bulan yang lepas , barang order lain tapi sampai rumah lain , order barang jenama mahal tapi dorang hantar jenama dari China . Banyak complaint dari customer . Nak cari post orang puji tu memang susah .

Tapi aku tak faham , Zalora penipu ke ?

Dan setelah aku membaca ' Zalora malaysia - Apa neraka yang telah anda lakukan ' memang kuat firasat aku nak shopping kat zalora ni kena mempunyai ketahanan mental dan fizikal yang kuat . Yelah kalau tak silap syarikat ni syarikat oversea . 

So aku dah cakap dengan mak aku yang aku tak jadi lah nak shopping kat Zalora ni . Bukan apa , baik aku beli kat kedai-kedai biasa je yang Cash and carry takyah nak tunggu . mencegah lebih baik dari mengubati ye idak ?  kesian Zalora dah hilang satu bakal pembeli atas faktor ketidak-concern-an dorang terhadap masalah seperti ini . 

Kepada bakal-bakal pembeli yang dah simpan lama niat dalam hati nak beli barang kat Zalora ni , aku sarankan korang fikir lah patpuluhratusribu kali kalau nak beli . Bukan apa , taknak lah jadi macam kes-kes yang kat bawah ni . kesian dorang 





ADA JUGAK YANG BERPUAS HATI ACTUALLY


Nasihat kepada pihak Zalora daripada bakal pembeli yang tak jadi nak beli ni - Upgrade your services please :")

So seperti yang digembar gemburkan , fikir patratuspuluhribu kay before nak beli dalam Zalora ni . Tak cakap pun jangan beli tapi dah besar kan ? dah boleh fikir kan ? hehe 

Kay kalau suka boleh like tak suka pun like je :p sekian

28 ribu orang sayang aku:

Bubble Nia said...

Hurmmm ?? acano nih aliff

Eika said...

En haikal, next time kalau nk shopping online ni, tnya la online shopper tegar ni.. hehe xpayah nk beli online guna web mcm tu.. xsemua akan ikut mcm yg ditulis. sebab majo yg domain bkn dari Malaysia, so servis dia a bit mcm arrrrghh.. setakat ni ika dok beronline shopping, ika berpuas hati je.. ^_^

|| amira || said...

hoho . tu la sebabnya tak suka veli online ni

Elie Lily said...

kak elie tak suka sangat beli barang via online shopping. sebab tak tahu elok ke tak sevisnya. takut jadi macam ni la. tgk dlm web cantik, tapi bila sampai, haremmm. sebab tu lagi suka beli kat kedai je.boleh testing2 n tgk kualiti. biar murah, asal puas hati! :)

Eh, jom pergi beli baju kat bundle murah! rm5-rm10! Jom dik! :D

Qila Nisa said...

aku slalu je beli online :P jimat masa. tapi kat zalora ni tak penah try la plak .

-meeSUPERGIRL- said...

mee pon tringin sgt nak merasa stuf2 dr zalora . but kalau mcm neh lah srvice dy , mybe takkan lah kot . china marey ?? haha . baik pergi siam sane lah kalau stakat brg china ... Boooooooo for zalora !

najihahfara said...

x semua buruk..yang penting kena hati2..
so better x payah beli on9..beli by hand je kan senang

Zharif Azis said...

sama lah kita aliff , sejak duduk rumah nie , sibuk je belek2 barang online . pasal ZALORA nie memang dh tau lama .

servis lembab nak mampus . jangan beli situ ( ceyh ckap mcm pernah beli je kan ) heheh

BTW aliff , kalao nak kasut semart2 n cantik2 , better pergi sini . so far rsa nya service dia bgos dan pantas .

http://www.facebook.com/kehoe.wardrobeshop

memang lawa-lawa . ingat nak beli . tapi saiz takde -___- tak dapat lah nak beraya dengan kasut beli online .

jal said...

wooo baru plan nak order seluar, terpaksa lah cancle kan jer, terpaksa lah shopping macam biasa adeh

Alia Rahmat said...

Shopping kat mall je lah. Tak pun pasar malam je >.<

merah said...

huuuu nasib laa aku tak suka sgt online shopping ni , ehehehe

Adam Haiqal said...

saya juga berpuas hati dgn zalora.com.my setakat ni.saya pernah beli seluar bermuda..maybe it depends on your luck..:)

Aliff Haikal said...

@Bubble Nia achanor apo ? boli tompat loin joooo HAHAHA

Aliff Haikal said...

@Eika yelah kan , berpangkalan di oversea so memang agak lambat mungkin servis dia . Hm so jalan selamat just shopping yang dalam malaysia je . senang :)

Aliff Haikal said...

@|| amira || Tak suka veli ye ? amboii hehe ok

Aliff Haikal said...

@Elie Lily hahaha lagi satu kalau beli online , sbgi contoh kasut , kita takboleh nak try and mcm taktahu size actually kita punya kaki . macam tu masalah . kalau beli , then tak sama size kaki alahai nak kena return balik tu mengambil masa lama sgt

hahaha yeahh hidup bundle ! nak murah sangat kan

Aliff Haikal said...

@najihahfara tahu takpe . kena hati-hati :)

Aliff Haikal said...

@Zharif Azis haha yelah . bayangkan satu malaysia ni brp orang . kalau semua org nak , memang lembab servis dia . haha better beli kt tempat yang lain je senang sbb banyak lagi online shopping . kannnnn :"D

ehh kasut situ canntik2 . tp mahal lah pulak :"D

Aliff Haikal said...

@Alia Rahmat hahaha pasar malam di hatiku gittew

Aliff Haikal said...

@jal haha kalau bersedia tanggung risiko , jangan takut beli . tapi kalau tak berani , mohon takut . hehe

Aliff Haikal said...

@merah dulu aku tak suka , tp lepas akak aku errrrr haishh

Aliff Haikal said...

@Adam Haiqal haah , depends jugakk :D woww cantik tak ?

Najla Khairiyyah said...

Aliff! saya memang salah sorang pen-shopping online tegar lagi-lagi time cuti-cuti ni. dan pernah jugak saya beli barang dari Zalora. so far, alhamdulillah belum ada problem lagi shopping dari zalora. tp ye lah, tak salah kan kalau berhati2. :)

Ikhwan Reyes said...

bodohlah kalau dia nak menipu..modal iklan zalora dah 5 juta..ape lah kebangang sangat dia nk tipu org..fikir logik ok?

aku beli ok je..dah banyak kali beli kt zalora..cube tepuk dada tanya diri sendiri..

kan ada method bayar kt courier??? pg banking tu pehal??

nilah dia org malaysia..masih x biasa lg dgn budaya membeli belah secara online..

Aliff Haikal said...

@Ikhwan Reyes Bro,ni sebahagian orang yang dah terkena dengan zalora ni . Bro tak kena boleh lah bro ckp camtuh ;)

Honey IsyQi said...

eh yeke menipu?? sy pun selalu jgk on9 shopping tp kat Groupon la..yg tu sebis mmg puas ati...

tp xpnh lak try shopping kt zalora ni, td dah bcadang nak beli boots kt zalora tp xjd lak sbb tbaca entry ni..hahaa

Schu haDa said...

@Aliff Haikal sokong. tak kena batang hdung sdri boleh la cakap banyak

Anonymous said...

Zalora Staff Misconduct. I'm one of the customer and i found out the email I receive quite some times ago by one of Zalora staff have the photo the same as in few of the prostitution website. What a shame.

http://m.krisyajasmine.wix.com/liajasmine
www.sexyescortads.com/escort-152-126051
http://www.sexyescortads.com/gallery/show_medium_size/361095/
http://escortvisa.com/escort/lia-jasmine/
http://www.vicesisters.com/escort-SO1!O-ID61694!D-VIP-Page-1!P-XC-ID62406!D.html