THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Sunday, April 8, 2012

SIAPA YANG BALAS TWEET SAYA ?

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

sambil-sambil melayan facebook dan twitter , otak kiri dan kanan geligat mencari idea untuk update blog . sampai satu tahap jadi blank . tapi last-last terfikir ' buat entry pasal twitter lah,facebook dah ' and terhasil lah entry ni . tepuk tangan sikit ! hehe

anda ! yee anda yang sedang baca entry ini sekarang . adakah anda sudah mencipta laman twitter anda sendiri ? tahukah anda bahawasanya twitter ni boleh tahan best jugee .

apa yang bestnye ? apa ? apa ? * cara nak carik gaduh *

bestlah sebab kita dapat berchatting dengan kawan-kawan dengan lebih dekat . kita dapat tweet-tweet dengan dorang . kita dapat update status kita seminit satu tanpa ada bebelan dari mana-mana pihak . di samping itu , kita dapat jugak nak berkenalan dengan artis-artis tanah air kita . kalau rasa nak berchatting pun boleh . aku hantar tweet kat dorang,hagham nak balas . lepas tu kita dapat follow orang tanpa limit , kita boleh dapat follower pun tanpa limit bukan macam facebook . amboi mengutuk facebook ye kamu . and the best is ! kita dapat ber-tweet-tweet dengan para blogger yang hebat-hebat ! haha part ni aku excited , kalau part artis tu aku tak berapa nak excited sangat sebab aku tahu kalau bagi tweet pun hagham jadah nak balas .okay kalau artis malaysia baca mau kena ban aku macam ni . aku follow ramai jugak blogger-blogger hebat , antaranya yuyu zulaikha,lyssa faizureen,ben ashaari,maria elena,arol mubin,daniel adie,hizami li,fikri,zharif azis dan ramaiiiiiiiii lagi aku follow . alhamdulillah bila aku hantar tweet dorang balas ! yeppiii tak macam artis malaysia . sekali lagi aku damn artis malaysia hahaha .

walaupun aku dah macam layan twitter lebih dari facebook , aku tetap sayang faeebook . facebook lah yang telah berjaya melonjakkan nama aku di persada seni tanah air ini . haktuihh . dan mana mungkin aku melupakan facebook sedemikian rupa . aku bukan nya kacang lupa nak pakai baju . tapi aku seorang yang menghargai . cewahhhh angkat bakul baju kotor masuk dalam mesin basuh sendiri nampak .

so mari lah kita beramai-ramai create twitter dan marilah kita bertweet ! tak sabar nak jumpa korang dalam twitter . cepat jangan lambat . nanti menyesal :p

beside that , aku nak kongsi beberapa info tentang twitter ni . boleh tak ? boleh sahaja !

1. TWEET adalah tempat untuk kita post apa-apa status
2. RETWEET sama seperti button share dalam facebook
3. FAVORITE sama seperli kita like status dalam facebook , kiranya kita suka tweet dia
4. FOLLOW kita follow dia
5. UNFOLLOW kita unfollow dia . hahaha gurau je

so happy ber-tweet-tweet ! jangan lupa follow @hencekHAIKAL

IKLAN SEBENTAR



terharu betul kak lyssa dengan kak yuyu reply tweet den . rasa macam nak baham je laptop depan mata ni bila nampak ni . hehe [ follow yuyu zulaikha ]


zharif azis tak sombong tau , dia balas semua twitter yang dilemparkan ke atas beliau , cuma beliau jarang online je . zharif , lepas ni kena rajin ! ramai peminat nak bertwitter dengan zharif ! hehe [ follow zharif ]


kak lyssa sangat sporting , serious aku tak tipu . tak percaya cuba lah follow and tweet kat dia , sumpah dia balas walau macam mana cara sekalipun . sayang kak lyssa muahmuah . okay lebih =.= [ follow lyssa faizureen ]


terkesima sebentar bila sorang lagi blogger famous reply tweet aku , terasa macam nak makan je tetikus depan mata ni . hehehe gurau je . cepat follow kakak ellie ! :) [ follow lilie ]


dia pun balas tweet aku . haha bangga tak terkira ohhh ! [ follow khairool ] [ blog ]


walaupun arol jarang online . tapi tweet aku tetap dibalas . oh sportingnya arol . hehe kat facebook pun sama , arol memang sporting gilaaaaaaaa [ follow arol ]


blogger kat kolej aku . aku baru perasan kewujudan blog dia . hehe and teryata tak kurang hebat jugak dia dalam dunia berblog ni ! :) [ follow zaty ] [ blog ]

kepada peng-like kat facebook mesti dah familiar dengan budak ni kan . hehe salah seorang twitterer yang famous dalam tweet . beliau sangat rajin membalas tweet aku :) [ follow panda ]

actually ramai lagi yang aku nak mention , tapi jenuh pulak nak mencari tu mencari ni semua . hehe maaf jangan ada yang berkecil hati , tak baik tau ^.^ . so kepada pembaca di luar sana , kalau dah ada twitter jangan lupa follow aku tau . kalau nak add kat facebook maaf kawan dah limit . sedih tau ! tak sabar nak bertweet dengan korang ! :)

have fun reading , kasi like sikit kalau suka :)

32 ribu orang sayang aku:

noor nabilla fattin said...

untunglahhhhhhhhhhh hahaha

❖ Syaa ❖ said...

dah jadi hotstuff lattew hewhew

Zharif Azis said...

patotlah sekarang tengok rajin je bukak twitter =P

twitter best sebab boleh updated status banyak2 =D

Zharif Azis said...

owhh lupa lagi satu , kita belom lagi tersenarai dalam blogger-blogger hebat T__T

kita cuma blogger yang sedikit hensem je . oke bye . hahahaha

zaty luvlianncezzz said...

haha. tengs alipppp ! rasa habis retissss pulak dlm entry nie. btw aiii zharif azis. muehehehe

Lyssa Faizureen said...

Wahh...Wahhh..Wahhh . Yang nama Lyssa Faizureen tu , boleh DELETE kot . sebab dia bukan hebat mana pun . huhu ~

Kan ? :)

Aliff Haikal said...

noor nabilla fattin pun blogger retis . blogger oversea gittewwww :3

Aliff Haikal said...

@❖ Syaa ❖ manada . kita coolstaff je :p

Aliff Haikal said...

@❖ Syaa ❖ manada . kita coolstaff je :p

Aliff Haikal said...

@Zharif Azis tahu takpe , boleh update seminit sekali :D

oh blogger hensem . okay ! :p

Aliff Haikal said...

@zaty luvlianncezzz cewahhhhh hahahaha terusHAI ye :p

Aliff Haikal said...

@zaty luvlianncezzz cewahhhhh hahahaha terusHAI ye :p

coklatberapi said...

wah wah wah..kemain syok lagi yea(jeles jgk):P

Aliff Haikal said...

@Lyssa Faizureen siapa dia yang suruh delete tuu ? manaboleh delete sembaranagan . hahaha :P

Cik Pensil said...

saya tak ada tiwwter lahh..
tolong buatkan boleh? haha

Aliff Haikal said...

@coklatberapi cepat buat twitter ! :)

Aliff Haikal said...

@Cik Pensil www.twitter.com hehe

DRceria said...

Ok.... Siapa gerangan Khairool Ariffin Musa tu..? eeiishh!

yuyu Zulaikha said...

amboi sayanggg.. ishh.. akak ni tak aktif twitter.. kalau reply tu, nasib la :P

mista panda said...

Tetiba nak layan Twitter baliklah ~semangat haha.

-SUPERGIRL- said...

mereka mesra pelanggan kan ? haha !

nazira said...

:)

http://ruangannazira.blogspot.com/

Aliff Haikal said...

@DRceria eh entahlah weyyy aku sendiri pun tak berapa nak kenal . haha :p

Aliff Haikal said...

@yuyu Zulaikha alolo kenapa tak aktif ? takdek takdek , kakak kena aktif , kena aktif *sambil tarik kaki kak yuyu* HAHAHA

#AMBOI mana dapat mandat besar nak paksa orang =='

Aliff Haikal said...

@mista panda cepattt follow iteww XD

Aliff Haikal said...

@-SUPERGIRL- betul :D

Arol Mubin said...

Apa nie? Malu aku weii kau letak nama aku sebaris dengan blogger hebat & famous. Aku bukannya blogger hebat pun! Err, tweet IKIM tue jugak yang kau printscreen eh? Hahaha! ;D

Elie Lily said...

woah!!! ada gambar kakak laa! maluuuuu!! ;D

hafiz hafizol said...

Untunglahhh tweet dgn retis.. :'(

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin Arol aku dah lama kenal kau , bagi aku kau ni dah hebat tau ! :)

Aliff Haikal said...

@Elie Lily ehh mestilahhh :p

Aliff Haikal said...

@hafiz hafizol Untung lah jugak / wek haha