THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, June 28, 2011

SAYA HARGAI PUJIAN AWAK TU

' ramai budak perempuan cakap kau comel '
' alep , muka kau ni macam perempuan lah '
' jangan lah buat muka cute sangat weh '

itu lah kata-kata yang selalu aku dengar bila duduk dalam bilik,masuk kuliah,masuk toturan
terima kasih ye awak sebab puji saya
tapi saya nak cakap kat sini satu je
kalau awak puji saya , bermakna awak dah puji ciptaan ALLAH
alhamdulillah sebab ini semua kurniaan ALLAH kat aku
so nak buat macam mana , kalau ada orang puji
aku terima kasih je la .
tapi kadang-kadang tu kelakar jugak
HAHAHAHAHA

DENGAN KAWAN SEKELAS

Monday, June 27, 2011

SAYA BERSYUKUR SANGAT

yeay !
cuti raya digabungkan dengan cuti semester
HAHA
senangnya dalam hati , dapat balik dua mingguuuu :p
actually sebelum cuti dua minggu tu , aku kena hadapi mid year exam
so sekarang cuma tinggal sebulan untuk aku struggle cover bab-bab yang aku tak faham
tahu tak kat sini study memang kena gempak habis laaa
kadang-kadang tu kan aku jeles bila kawan roomate aku bersengkang mata belajar
sedangkan aku bertahi mata atas katil
tapi nak buat macam mana , bukan jenis aku bersengkang mata tengah-tengah malam
then esok pagi menguap dalam kuliah
jenis aku bila aku ada mood nak study , aku study lah . HAHA
woooo bahaya tu memang bahaya
tapi like i said , NAK BUAT MACAM MANA .
so sesiapa yang seangkatan macam aku sila angkat tangan macam ni . \(^_^)/

baiklah kawan-kawan
keadaan aku kat sini mungkin lebih baik dari aku kat sana
kalau kat sana , solat aku memang tak terjaga . yes i'm admit it !
tapi kat sini aku bersyukur sangat sebab dapat roomate yang dari sekolah agama
plus masjid berdekatan dengan blok tempat tinggal aku
so dari situ solat aku terjaga , plus ada bacaan yassin setiap malam jumaat
aku rasa bersyukur sangat dapat kat sini
akhirat dijaga plus duniawi pun dijaga ..
eh eh ! aku taknak fikir couple anymore kat sini ! HAHA . plisss la . no couple no love :):)

Saturday, June 18, 2011

IT'S A VERY WONDERFUL EXPERIENCE AS A MATRICULATION STUDENT

AKU ADA KAT SITUUUUU ~
ASSALAMMUALAIKUM .

wahhh tak sangka dah 4 minggu aku bermastautin kat perlis
tak sampai pun sebulan aku dah boleh biasakan diri kat sini
give a clap to me . HAHA :P

no play-play anymore now
kerja sentiasa menanti diri ku dan takkan pernah berhenti memburu
HAHA
actually aku kan budak perakaunan
so subjek teras ialah PERAKAUNAN,PENGURUSAN PERNIAGAAN,EKONOMI dan MATHEMATIC
tapi aku rasa kann so far subjek paling senang nak score ialah P.P
HAHA
dia stended macam perdagangan tapi yang ni lebih santai sikit belajar nya
the hard and tough subject is PERAKAUNAN and MATHEMATIC
oh mai GOD . VERY VERY need to double pay attention and do more practice
HAHA
so that why it name MATRICULATION PROGRAM :D

tapi korang tengok aku
mengeluh macam mana pun , aku tetap online facebook
HAHAHA !
memang tak dapat pisahkan lah aku dengan facebook :P
semalam kann
baru habis sesi mengundi untuk JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR(JPP) sesi 11/12
nak tahu tak , seronok kot tengok poster-poster bertempek sana sini
dengan macam-macam janji yang manis ditaburkan untuk meraih undi
so sweet ! haha
tapi kalau dah jadi JPP and then tak tunai kan janji manis tuuu
memang kena cabai lah mulut sekoq sekoq satni .
actually tak sabaq nak tunggu janji hat yang nak letak wi-fi setiap blok :P
tak perlu lah cheq susah payah mai cafe ke pustakaan ke nak online kannn
HAHA !

okay lah guys
bye

Friday, June 10, 2011

STUDY YOK !



ASSALAMMUALAIKUM


minggu ketiga di matrikulasi
untuk tidak berlaku penipuan
memang dah mula rasa stress sebab pembelajaran dia laju
mula-mula memang terkena kejutan budaya ah sebab kat sekolah dulu cikgu suapkan je
kalau cepat sangat cikgu slow motion
tapi kat sini laju sebab nak kejar belajar 4-5 bab dalam masa dua bulan
bulan 8 dah start UJIAN PERTENGAHAN SEMESTER
so doa kan lah aku dapat belajar dengan tenang dan ilmu tu masuk dalam ingatan aku
amin ;)

kat sini macam-macam pengalaman aku dapat
dulu kat rumah baju semua mak yang basuhkan
tapi sekarang kena basuh sendiri guna tangan pulak tu
dulu kat rumah bangun pagi makanan mak dah sediakan
tapi sekarang bangun pagi kena pergi cafe beli sendiri makanan
dulu kalau malam boleh tengok astro sampai esok pagi
sekarang astro manada kat sini tu pun kat cafe yang kena balik bilik pukul 11malam
HAHAHA
banyak kot nak sebut tapi capek nak taip panjang-panjang
semua ni mengajar aku erti berdikari
memang lah mula-mula rasa janggal sebab errrr tak biasa kennn . HUHU
tapi sekarang dah biasa so tak rasa apa-apa pun
plus dapat roomate+classmate yang gila happening . HAHA

Ujian Pertengahan Semester pulak around the corner
lagi sebulan setengah untuk aku study sebab UPS tu kira ujian pertengahan tahun
gila tak gila beb
HAHA
4-5 subjek kena pulun kot dalam masa dua bulan ni
so far aku boleh lagi handle cuma kadang-kadang tensyen tu ada ah kan
tipu lah kalau aku cakap aku tak tensyen . :'P
tapi actually kalau kita set mind yang kita ni boleh buat
semua benda yang menganggu fikiran kita akan secara otomatik hilang
so aku pegang prinsip ' I CAN DO IT '
hopefully UPS ni aku dapat pointer above 3.7
amin ya rabbal al-amin

heyyy heyy nak tahu takkkkk !
AKADEMI FANTASIA DAH NAK FINAL
AHAHA
sempat lagi ek aku layan
tapi nak buat cemane , belajar-belajar jugak , enjoy pun kena fikirkan
HAHAHHAA
okay lah !
byebye

Thursday, June 2, 2011

TAK SEMUA BENDA SENANG

ASSALAMMUALAIKUM

tak semua benda yang kita belajar kita akan ingat sepenuhnya
HAHA
actually aku nak story sikit meh
hari ni seriously hari paling tensyen bagi aku
sob sob ;'(
subjek mathematic akaun kat sini sumpah bukan macam subjek math kat sekolah
standard additional mathematic tau
bayangkan lah subjek tu pun aku terkontang kanting masa form5
lagi lah sekarang ni
masa first masuk subjek ni okay lah sebab belajar asas je
tapi bila dah mula masuk lebih mendalam
subhanaALLAH memang terkontang kanting
aku sakit kepala kod dalam bilik kuliah tu bila lect ajar
aku macam takboleh nak go on
tapi bila aku fikir-fikirkan , aku BOLEH !
even masa tu macam nak menangis pun ada
aku kuatkan semangat jugak
aku fikirkan mak ayah aku kat rumah tu
semangat aku start membara ! HAHA
sekarang aku dah okay sebab kawan-kawan aku kat sini semua bagi support kat aku
untung aku ada kawan macam ginie ;')

aku takkan berputus asa !
gambbatte ALEP !
doakan aku berjaya keyh kawan-kawan

P/S: hari kedua online di CC matriks :'P

Wednesday, June 1, 2011

PAKAI NAME TAG MATRIX tuuuuuu

ASSALAMMUALAIKUM

hey hey guess where i'm kinda rite now ?
HAHA
actually aku tengah online kat computer centre kat matriks aku ni ha
dah lebih seminggu aku duduk sini baru aku tahu yang matriks ni ada cc
kasihan deyh aku ;'(
lama gila sei tak active dalam dunia blog ni semenjak jadi student
paling latest post aku dalam dua atau tiga minggu lepas
HUHU

seriously aku tak sangka akan jadi student after 5month leave a school
memang suasana tak sama macam sekolah lah
aku nak share sikit ah sepanjang aku ada kat matriks ni ;')

masa hari pendaftaran , awal-awal pagi aku dah bertolak dari penang
tak silap dalam pukul 4.30 pagi . HAHA gilaa awal kann ?
lepas tu dalam pukul 8 pagi tu dah sampai kat perlis
hmmmm masa tu aku tengok keadaan sekeliling macam errrrrr nothing jek kan
yang aku nampak cuma sawah je . HAHA
masa dah nak sampai KOLEJ MATRIKULASI PERLIS taknak kencang lak an jantung aku
rasa-rasa macam nak tercabut pun ada . :p
masa dah sampai depan pintu gerbang KPM, wow !
soooooooooooooooo huge !
lepas tu masuk lah dalam matriks tu
taknak ramai pulak kan masa tu , padahal pendaftaran masa tu cakap pukul 8pagi
HAHA
so aku adalah bilangan yang ke 487 .
see? ramai tak ramai an even baru pukul 8 .
agak penuh ah jugak masa tu dengan bakal-bakal students plus with their family
tapi masa aku datang tu boleh kata lah kebanyakan nya perempuan
kalau ada sepuluh kereta yang lalu depan aku , 3 kereta je yang students lelaki
HAHA
agak bangga diri di situ :p

after tu tunggu lah giliran masa untuk mendaftar
lama lah jugak nak tunggu sebab aku yangt ke 400 kann
er actually aku malas nak cerita pasal pendaftaran lah
HAHA
buat korang boring je kan :P
skip !

aku ni dah lah first time masuk asrama plus berjauhan dengan family yang beribu batu tu
so faham-faham lah kannn bila family aku dah balik petang tu
rasa sebak je dalam hati
masa tu ' mana mak aku? mana ayah aku? '
gila tak rindu even baru setengah jam dorang dah balik
so nak taknak kena kuatkan semangat !
dalam dua hari tu aku dah boleh sesuaikan diri kat sini
keadaan tempat dia yang PANAS . kawan-kawan yang superb ! roomate yang okay
alhamdulillah~
minggu orientasi pulak tak lah seteruk yang aku selalu dengar
kena regging lah , kena buli lah
kat sini TAKLIMAT je memangjang . HAHA agak bosan kodddd

minggu ni aku dah start kuliah
very different lah suasana dia
ni nak habaq mai kat hangpa
HAHA
kelas pukul 8pagi, so kena bangun pukul 7 plus solat subuh
7.30 keluar asrama pergi sarapan kat cafe
after tu masuk kuliah yang seramai 100+ students dia
agak bangga jugak sebab lelaki ada dua baris je tempat duduk . HAHA BAYANGKAN
so masa tu saham memang agak tinggi . HUHU
lepas dah sejam kuliah , berkejar pulak ke kuliah lain
alhamdulillah lah kalau dapat kuliah yang dekat , kalau dapat yang jauh memang tak tercungap-cungap pulak . HAHA
lepas tu ada kelas TUTORAN . kelas ni macam kelas amali lepas dah dengar kuliah
errrr susah nak terangkan . HUHU
kelas dia semua sejam-sejam je
start kelas dari pukul 8pagi sampai 4petang
tapi tak penat lah even sampai pukul 4petang
sumpah aku tak tipu :)
lepas tu dapat pulak classmate yang sporting plus fun , memang seronok ah
weh weh nak tau tak ramai awek cuns kat sini . HAHA
rambang mata kod nak pilih :p

okay lah masa aku kat dalam cc ni pun macam dalam kuliah sejam je
so dah nak habis lah ;'(
maybe lepas ni aku akan post je selalu sebab ayah aku bagi green light aku nak bawak notebook *keningkening*

okayyy ! bye

p/s: sorry ! boring kan post aku ni . sebab dah lama tak menaip so ayat jadi tunggang langgang . HEHEEHE :)