THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, June 10, 2011

STUDY YOK !



ASSALAMMUALAIKUM


minggu ketiga di matrikulasi
untuk tidak berlaku penipuan
memang dah mula rasa stress sebab pembelajaran dia laju
mula-mula memang terkena kejutan budaya ah sebab kat sekolah dulu cikgu suapkan je
kalau cepat sangat cikgu slow motion
tapi kat sini laju sebab nak kejar belajar 4-5 bab dalam masa dua bulan
bulan 8 dah start UJIAN PERTENGAHAN SEMESTER
so doa kan lah aku dapat belajar dengan tenang dan ilmu tu masuk dalam ingatan aku
amin ;)

kat sini macam-macam pengalaman aku dapat
dulu kat rumah baju semua mak yang basuhkan
tapi sekarang kena basuh sendiri guna tangan pulak tu
dulu kat rumah bangun pagi makanan mak dah sediakan
tapi sekarang bangun pagi kena pergi cafe beli sendiri makanan
dulu kalau malam boleh tengok astro sampai esok pagi
sekarang astro manada kat sini tu pun kat cafe yang kena balik bilik pukul 11malam
HAHAHA
banyak kot nak sebut tapi capek nak taip panjang-panjang
semua ni mengajar aku erti berdikari
memang lah mula-mula rasa janggal sebab errrr tak biasa kennn . HUHU
tapi sekarang dah biasa so tak rasa apa-apa pun
plus dapat roomate+classmate yang gila happening . HAHA

Ujian Pertengahan Semester pulak around the corner
lagi sebulan setengah untuk aku study sebab UPS tu kira ujian pertengahan tahun
gila tak gila beb
HAHA
4-5 subjek kena pulun kot dalam masa dua bulan ni
so far aku boleh lagi handle cuma kadang-kadang tensyen tu ada ah kan
tipu lah kalau aku cakap aku tak tensyen . :'P
tapi actually kalau kita set mind yang kita ni boleh buat
semua benda yang menganggu fikiran kita akan secara otomatik hilang
so aku pegang prinsip ' I CAN DO IT '
hopefully UPS ni aku dapat pointer above 3.7
amin ya rabbal al-amin

heyyy heyy nak tahu takkkkk !
AKADEMI FANTASIA DAH NAK FINAL
AHAHA
sempat lagi ek aku layan
tapi nak buat cemane , belajar-belajar jugak , enjoy pun kena fikirkan
HAHAHHAA
okay lah !
byebye

4 ribu orang sayang aku:

Sang Pemerhati said...

caiyok2 utk exam ! kita ada astro pun..tak layan lak AF..ngehehehe

alyajane said...

perkara wajib masuk U,MATRIK OR POLI memang terkene kejutan budaya ahaha.. semua kene wat sendiri hehe.. form 6 pon kene wat sendiri huhu.. p oleh kerana x dpt bawak form 6 ,stop jer ehhe tgu tarikh nak daftar POLI jer heehhe

wana_ahakz said...

ups!..gudluck utk kau ye.

Dayana AZ said...

wahh da msuk matrik ea? cepat mse berlalu kn.. dayana still tgh tggu intake bulan 7 utk a lvl.
good luck! :)

btw, ni review,


http://www.herstoriie.com/2011/06/saat-dayana-az-rajin-untuk-review.html

sorry lambat.