THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Wednesday, October 26, 2011

SAYA NAK EXAM TAPI SAYA TAKNAK STRESS

ASSALAMUALAIKUM
dan selamat sejahtera
happy deepavali nottoforget . :)

pejam celik pejam celik alhamdullah still celik lagi sampai saat aku menaip ni
dah sampai lebih kurang lima bulan aku duduk kat perantauan ni
HAHA ayat macam aku duduk gila jauh
tapi bagi aku perlis - johor tu sangat jauh okayy
so aku rasa macam tak percaya aku dah berjauhan dengan famili selama lima bulan
kira hidup kat sini kena berdikari , makan-minum bukan lagi cari kat dapur rumah tapi kena menapak pergi cafe yang berdekatan . kalau malas alamat tak makan lah kau tu pun kalau kawan kau sudi tolong belikan . HAHA :)

lepas tu kan lepas tu kan
macam-macam pengalaman hidup aku lalui kat sini
jumpa macam-macam manusia lah kat sini , kira memang kena pandai survive hidup lah kalau kat perantauan ni lagi-lagi macam aku yang jauh dengan makbapak
memang lah kena pandai , kalau pergi dengan selamat so kalau pulang pun kena selamat jugak lah . HUHU
and tup tup tak lama lagi semester 1 pun akan habis
see ?
sekejap je kan life ni sebenarnya , esok dah berlalu , hari ni sedang ditempuhi , esok bakal menjelma

see ? tak lama lagi je aku nak menduduki peperiksaan yang terrrrrrpenting !
kau ingat spm tu ending of the exam world ? HAHA salahhhh
kalau masuk U lagi lah banyak exam nak kena held
by hook or by crook sebab kau nak berjaya kan ? kena lah berkorban .



untuk menghadapi ujian penting ni
aku kena lah mula ubah diri
yeahh aku perlu ubah diri aku , and sebenarnya kan fyai aku ni malas nak study --'
masa nak jawab spm dulu pun berapa hari je aku study then apa lagi habis masa dengan online
aku cepat bosan lah kalau study . homaiii :o
so sekarang masa belajar aku lebih besar dari masa bersuka ria aku
kalau guna rumus matematik :
masa belajar > masa bersukaria
HAHAHA :D
ini pun kira study juga what .
kalau rasa study berkumpulan tu lebih kepada gossip dan rubbish talkative
apa kata korang pergi segenap ruang di bilik then ambil kerusi meja sendiri belajar sorang-sorang
maybe korang akan rasa lebih tenang , lebih heaven , lebih bercakap sorang-sorang . kan --'
tapi ' different people different their studyingstyle '
yeah that my friend has said to me :)


well well anda ingat saya betah nak study memanjang dalam bilik menghadap buku-buku tutorial dan buku-buku modul tuuuu
sorry letteww . HAHA
yeahh aku tau ramai yang stress kan bila asyik-asyik study asyik-asyik study
so i am too . don't worry we're same :)
so kalau rasa stress study tu , toksah lah hang pi belajaq lagi
pi lah hirup air-fresh kat luaq tu , hang pi bersenam ka , hang pi makan ka * errr *
atau pun hang buat macam cheq ni , pi main play-ground
HAHA kan dah keluar bahasa utagha cek :P
main play-ground ni gila heaven kot , terimbau masa kecik-kecik berhingus dulu --,
aku main buaian , aku main see-saw , aku main gelongsor jugaaa
arghhhhhhhhhh rindu zaman kegemilangan aku dulu . HAHA
teringat pernah sehari suntuk kat taman permainan sampai mak aku marah . kehhh

tapi the most important you have to do is SOLAT !
yeahh perform a solat is the better way :)
inshALLAH

last-last jangan lah pulak terlalu stress sangat korang punya muka jadi macam ni
ngeri siot eventho aku sendiri yang capture muka sendiri
HAHA
tapi tanpa stress siapalah korang kan . :P
DOAKAN KEJAYAAN SAYA . AMIN

' STUDY SMART NO STUDY HARD '

p/s : niat ada nak further degree kat oversea in accounting inshaALLAH . tapi entah , can i ? hmmm

7 ribu orang sayang aku:

Arol Mubin said...

Kalau aku lebih selesa study sorang2 berbanding study group. Ala tak dapat pergi oversea sama2 sebab aku pergi 2013. Haha. :D

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin aku suka study group bila ada segmen mengajar dan di ajar , serious aku akan follow . tapi bila study group dalam 5-6 orang , aku memang tak pg .

yelah kan , tapi mesti dapat jumpa punya kat sana nnt . HAHA :P

Umie Artoqiemie said...

hahahah.. gambar semua xleh blahhh XD

Zharif Azis said...

haikal jangan stress , serammm 0,o hihi

asal mcm rapat sgat kedudukan katil dengan katil yg lain .

Aliff Haikal said...

@Umie Artoqiemie haha tapi yang last tu comel kan ? :D

Aliff Haikal said...

@Zharif Azis haha , tak stress lah :P

ehh kenapa ? katil korang jarak2 ke ? katil kitorng mmg cemgini , rapat2 kot .

Anonymous said...

sempat ke klau selama nie kita tak ingatkan die ? skarang dah nak SPM baru nak ingat die(ALLAH)