THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, October 11, 2011

DON'T EVER DOUBT WITH ALLAH

ASSALAMUALAIKUM


dalam dunia ni macam-macam ragam manusia kita dapat tengok
ada yang jenis tu jenis ni , ni belum lagi yang berjenis-jenis
setiap manusia ni mempunyai pelbagai sifat sendiri yang pasti berbeza antara satu sama lain
eventho manusia ni sama ( ada mata,telinga,kaki,tangan dll ) semua manusia berbeza identiti diri
bukti ?
tengok lah cap jari masing-masing , berani kerat jari lah kalau ada manusia mengaku cap jari dia sama dengan mak dia --,
okay aku sebenarnya nak cakap yang Allah ni maha berkuasa :)
and kita sebenarnya patut bersyukur dicipta kan menjadi manusia yang mempunyai akal dan fikiran
tapi aku pelik ,
kenapa masih ada manusia yang bila dia minta sekali pada Allah , dia fikir akan dapat masa tu juga and bila dia tak dapat then without usaha , dia mula sangsi pada kuasa ALLAH
pelik kan ?
kita kena lah berusaha dan minta dengan bersungguh-sungguh dengan Tuhan
kalau kita minta sekali , janganlah harap Tuhan nak bagi that time jugak
without usaha , siapa yang nak bagi sesuatu benda yang diminta . kan ?
so kena lah banyakkan meminta pada Tuhan , berusaha dan terus berusaha
jangan pernah sesekali give up meminta kerana Allah takkan memungkiri janjiNya pada umatNya yang sentiasa berusaha :)
USAHA ITU KAN TANGGA KEJAYAAN

since aku kat matrix ni , jujur aku selalu ada masalah
kadang-kadang tu aku rasa give up sangat till aku rasa stress
tapi kan
setiap kali solat , aku selalu doa kat ALLAH supaya aku diberi jalan nak selesaikan masalah
aku tak harap benda tu aku minta hari ni , hari ni juga dapat selesaikan
setiap kali solat , aku minta dan terus minta
and for the result
Alhamdulillah , masalah-masalah yang aku face now aku dah dapat selesaikan
rasa happy tu memang tak terkata lah kan ,
pasal laptop aku yang rosak ni pun dah settle , aku ingat mak aku will get angry lepas dapat tahu yang laptop rosak , tapi TAK
' benda nak rosak , nak buat macam mana '
YA ALLAH , aku rasa legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . HIHI:)
then masalah laptop kawan aku jugak , aku pinjam laptop dia while laptop aku rosak
tapi bila sampai kat tangan dia balik , laptop tu jadi hidup segan mati tak mahu
aku rasa bersalah sangat sebab last pegang tu aku , then aku explain lah kat dia yang aku taktahu kenapa boleh jadi macam tu
stress kot fikir kan , dah lah hak milik orang lain ,
tapi aku lega bila dia cakap yang dia tak salahkan aku sebab sebelum ni ramai kot yang pinjam laptop dia
so maybe orang lain yang bersalah kebetulan benda tu nak rosak time last aku pegang
so aku rasa relief gila masa tu
one by one problem is settled . ALHAMDULILLAH

so now , you have to believe in ALLAH

' YA ALLAH , KAU BERIKANLAH JALAN PENYELESAIAN SETIAP MASALAH YANG AKU HADAPI , amin '

AKHIR KATA
PRAY FOR MY SUCCESSFUL :)