THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Tuesday, April 9, 2013

KETUA TINGKATAN DIBELASAH TERUK

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Dapat je video ni terus aku nak update blog, bagi aku ini bukan isu remeh temeh, tapi dah masuk kes berat. Lepas tengok video ni, rasa geram kat budak-budak yang belasah ketua kelas ni. Apa dorang ingat sampai nak belasah ketua kelas ni? *marah*





Aku sebagai bekas ketua tingkatan kat sekolah dulu, eh promote diri pulak hehe actually faham situasi yang berlaku ni. Mungkin student ni tak puas hati dengan ketua dia sebab ketua dia report apa-apa yang yang berkaitan salah laku budak ni kat guru disiplin, atau mungkin handphone dia kena rampas dengan pengawas lepas diadu oleh ketua kelas dia, atau rokok yang dia bawak kantoi dengan guru disiplin lepas ketua dia report atau dendam lama kat ketua kelas dia ni. Tapi, walau apapun alasan yang ada, tak sepatutnya kau belasah ketua kelas kau !

Apa yang ketua kau buat, adalah untuk kebaikan kau. Kau bawak rokok, haruslah ketua kau report, kau ponteng kelas haruslah ketua kau report, kau buat salah haruslah ketua kau report. Sebab apa? Sebab ini semua tanggungjawab dia ! Tanggungjawab seorang ketua kelas. 

Tapi aku respek ketua kelas dia, sebab apa ? Sebab tak melawan. Bukan tak melawan sebab lemah, lembik, pengecut tapi tak lawan sebab taknak benda ni jadi makin keruh. Kau nampak tak dalam situasi tu dia berapa orang? Si pembelasah ni berapa orang? Kalau dia balas balik, sah-sah makin teruk. And the worst is, mesti bila dia balik dari sekolah lagi teruk kena belasah. 

Takpe, jangan risau. Pihak Polis Diraja Malaysia dah pun minta kita semua beri kerjasama untuk pihak PDRM tangkap samseng-samseng kecil ni. Orang datang sekolah untuk belajar jadi orang yang berguna, bukan untuk jadi samseng yang pukul ketua kelas. 


One more thing lah kan, lepas kau dah habis sekolah masa tu kau baru sedar benda yang kau buat semua ni hanyalah benda bodoh dan sia-sia selama kau datang sekolah. Dan tak mustahil, suatu hari nanti kau akan kenang balik semua ni dan rasa menyesal dengan apa yang kau dah buat. Percayalah :)

Share semoga semua samseng-samseng ni ditangkap polis. Amin


0 ribu orang sayang aku: