THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Thursday, September 15, 2011

SAMBUT RAYA LAGI KAT KMP

ASSALAMUALAIKUM
TAK JAWAB DOSAAA , KALAU JAWAB SAYANGGG * tiru gaya maria elena kejap boleh*

alhamdulillah akhirnya majlis hari raya peringat kolej matrikulasi perlis 2011 berjalan dengan jayanya !
rasa seronok sangat meraikan hari raya kat sini walau tak sempat nak sambut kat johor
plus plus raya dengan kawan-kawan pulak tuuu
gila tak meriahh ! HAHA
okay lets begin our storyy :)

BEKAS KUIH RAYA KITAR SEMULA ;D
korang pernah terfikir tak nak buat bekas kuih raya menggunakan botol minuman
kira recycle lah balik botol tu . HAHA
fyi , idea nak jadi kan botol sebagai bekas kuih raya ni last minute punya idea tau
mula-mula plan nak guna bekas kuih raya budak kelas yang rumah dia kat perlis
then tiba-tiba perlis kena banjir , so keluarga dia tak dapat nak hantar bekas kuih raya tu kat kitorang sebab rumah dia kena banjir
fikir punya fikir aku dapat satu idea jadikan botol terpakai sebagai bekas kuih raya
so apa lagi , budak kelas aku pun setuju lah sebab tu je yang boleh dibuat masa last minute
tapi serious tak sangka idea kitorang ni dapat pujian dari students lain and cikgu-cikgu sebab idea kreatif jadikan bahan kitar semula sebagai bekas kuih raya .

selain belajar , pelajar-pelajar matrix ni pun kreatif dan inovatif juga tau
jangan main-main . HAHA
meng-design meja yang disediakan dengan masa yang diberi dari pukul 4petang(selasa) hingga 11malam ( rabu )
tapi kitorang betul-betul gather gigih design meja hari rabu malam
so dapat bayangkan tak kekalutan di situ ? HAHA :D
masing-masing dengan tugas yang telah di agihkan
tapi aku ?
macam biasa lah , tukang photographer tak berbayar yang hanya tahu cakap ' kejapp nak ambil gambar ' HAHA:D

pelita tipu tu bukan aku yang lukis , cuma plessing lebih je nak tunjuk aku buat kerja . konon
HAHA
tapi kitorang semua bersatu hati , bersatu tenaga mengerah peluh untuk menyiapkan meja jadi cuns melencuns ! -.- poyo .

actually ada story tau di sebalik semua ni ,
sebenarnya kitorang tak plan mana pun nak buat macam mana design meja nanti
cuma kitorang nak buat cara tradisional rakyat melayu
so macam-macam idea keluar , ada yang nak pasang itu pasang ini
tapi biasalah , merancang bagai nak gempaks , tapi hasilnya serious hampehhh
last minute baru tau yang makanan di order kena tukar menu
lepas tu bajet pulak tak cukup nak cover duit hiasan , duit makanan dengan duit lain-lain
and then masa hari selasa petang tu , kitorang dah mula design meja ikut tradisional theme
nak tau apa yang tradisional yang kitorang buat ?
mintak budak perempuan sedekahkan kain batik yang dorang ada . HUHU
nak jadi kan sebagai alas meja ala-ala tradisional gituu
tiba-tiba ada budak cakap kalau pasang kain batik sebagai alas meja kelas tu akan di singkirkan serta merta
so kitorang dengan muka yang agak bengang nya sebab taktahu menahu pasal benda ni pun gigih lah cari pulak kain pelekat pulak
so yang jadi mangsa nya kami-kami yang kaum lelaki lah , kena lari ke dorm masing-masing pergi ambil kain pelikat , nasib baik kitorang ada , kalau takde nayaaaa
okay dah settle pasang kain pelikat menggantikan kain batik ,lepas tu ada orang cakap kalau pasang kain pelikat , kena singkir serta merta !
masa tu kitorang have no idea . mana satu yang betul ni
last-last kawan aku pergi tanya kat cikgu and cikgu cakap kain pelikat memang tak boleh , yang boleh cuma kain batik
see kan ? betapa kitorang semua tak menyirap .
after that semua orang lega sebab dah dapat tahu information yang sebetul-betulnya . HAHA
bila fikir-fikir , funny jugak bila masing-masing dah kelam kabut :D

antara kelas-kelas yang menghias meja dorang dengan havoc-nya
HAHA
tapi serious berlumba-lumba kot masing-masing nak menghias meja

YOU ARE THE SWEETT CIKGUUUUUU !
haha


gila glams kot meja kelas lain
berwarna warni , berkilau-kilau ,

OUR'S TABLE TERSAYANGGGGG !
cantik kan , cantik kan ??
siapa cakap tak cantik , lempang kan ! :P

gigih tu meja ni buat tiang
so no wonder lah diorang boleh menang .
HAHA
KEMERIAHAN HARI RAYA WARGA KMP ;)




TRADISIONAL KAN MEJA KAMI ? :)


WE ARE THE SWETTTTTTT ! miahahaha ~
waktu ni dah nak kemas-kemas meja sebab sambutan pun dah nak habis
best betul ;')
tahun depan mesti rindu nak sambut lagi

antara artis-artis glams KMP -.-'


COMEL KAN MUKA KAMI . * MUKA ANNOYING *

SELAMAT HARI RAYA . SELAMAT HARI RAYA ! :)


akhir kata dari tuan blog:

SELAMAT MENYAMBUT HARI 1 MALAYSIA !


4 ribu orang sayang aku:

Anonymous said...

awww so sweettt aku sukee bnyk2 <3


-majidah-

Zharif Azis said...

wahhhh , x sangka leyh muat dewann tu . mest banyak meja kan haikal ?

ad contest meja tercantek skali erk ? superb ohsem !

Aliff Haikal said...

@Anonymousmajidah samad : untunglah muka anda ada kan :P

Aliff Haikal said...

@Zharif Azisyes , banyak gila , around seratus kot , agak sesak tapi best :)

yeahh , ada contest meja tershantek , unfortunately meja kami tak menang . HUHU