THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, March 15, 2013

RESULT SPM NAK KELUAR DAH

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hello evelibadi !!!!!

Dengar berita result spm dah nak keluar ? Eh betul ke?

Akhirnya, lama menanti, tak sabarnya nak dapat result spm ni ! hahaha mengada kan padahal umur dah tua bangka ada hati nak rasa diri ni muda. Ingat lagi 3 tahun yang lepas, debaran nak tunggu result keluar tu macam apa entah. Nak tidur payah, nak mandi lagi lah payah. Guling sana tak boleh tidur, guling sini tak boleh tidur, mandi nak jirus kepala terjirus kepala paip, nak jirus kaki terjirus kaki jamban. Hebat sangat lah penangan result spm ni sampai aku pun sanggup tipu korang yang kat atas tu. HAHA mana ada sampai macam tu sekali, lilek lilek sudah cuma memang berdebar tu tak tipu lah.

Waktu macam ni, dah kena redha dan pasrah untuk result yang kita akan dapat nanti. Nak berdoa memang taklah sebab dah tertulis berapa keputusan kita kat atas slip tu cuma mampu berdoa untuk Allah kuatkan hati kita waktu nak terima keputusan tu. 

3 Tahun yang lepas, sehari sebelum hari result diumumkan, aku watlek watkul online pesbuk sampai pukul 5 pagi then tidur then pukul 6:30 bangun then tidur kejap then 8:00 bangun then mandi then pergi sekolah. Taktahu kenapa, rasanya macam over excited pulak aku masa tu sebab yang datang pukul 8:00 pun berapa kerat je. Huhu Nampak tak muka straight A's nya disitu ? :p 

Apa-apa pun result yang kita perolehi nanti, redha pasrah dan bersyukur. Kita dapat apa yang kita telah usahakan, kalau usaha kita kuat maka result pun gempak lah. Kalau usaha kita pun suam-suam kuku, so result pun suam-suam kuku jugak lah :) 

Aku tak target langsung nak dapat straight A's, sebab memang tahu tak mampu nak dapat hihi Tapi Alhamdulillah dengan result yang macam tu akhirnya aku sekarang berada di Universiti. Tak perlu result SPM Straight A's untuk jejakkan kaki ke U, dengan berbekalkan 3A pun dah mampu masuk :p

Nasihat untuk adik-adik yang nak ambil result ni, kalau dapat apa yang ditarget jangan pernah lupa semua jasa semua pengorbanan guru,ibu bapa dan kawan-kawan. Jangan lupa ucapkan Alhamdulillah atas result yang korang akan perolehi. Then, untuk yang mungkin dapat result tak seberapa tu, abang nak cakap jangan bersedih jangan berduka, sesungguhnya rezeki kita bukan terletak pada result SPM tapi terletak pada Allah. Jangan pernah berhenti berharap dan jangan berputus asa. Panjang lagi perjalanan korang ;)

So, apa-apa pun semoga maju jaya kat korang ! 

20 MARCH 2013

Untuk menghilang rasa debaran di hati korang, nah aku persembahkan gambar bajet comel yang telah disiapkan untuk tatapan korang. Kalau nak muntah, muntah jauh-jauh jangan muntah depan laptop nanti rosak taknak tanggung :p


Assalamualaikum :) Like kalau suka 

24 ribu orang sayang aku:

hafiz hafizol said...

mohon izin download gambor comel tu. kbai.


nak buat jugak ah entri gini. haha

bukan bulat said...

hahaha . reaction muka tuu haa..lawak betul.hihi

Faridzuan said...

Okey. Aku dah cuak. Rasa nak terbuang air besar. T_______T

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahahaa.. muka kat bawah tu tak boley blah.. nak terjun laut je. HAHAHA.

Nur Emilya said...

Takut wooo. Huhu.
Anyway, macam pernah nampak muka you hahaha.
Agak familiar muka. Hm.

Aliff Haikal said...

Download tp jgn sebarkan! Hahaha

Aliff Haikal said...

Hahaha comel enough? :p

Aliff Haikal said...

Download tp jgn sebarkan! Hahaha

P#eoniX said...

hahaha....iklan penaja tuh penting!!!dah jadik brader la katekan...n'way tuh muke lepas makan asam ke hape??huhuhuhh!!!!

tulus dan ikhlas : said...

tp skrg ni kat universiti, abang nih dapat ANUGERAH DEKAN taw adik2..hehe :)

tulus dan ikhlas : said...

tp sekarang nih kat Universiti, abang nih dapat anugerah dekan taw adik2.. hehe :)sunggoh, tak tipu :)

DRC said...

gambaar bawah tu sangat motifff... hahaha

boni kacak said...

aku pulak yang berdebar2 ni..hahaha

Azwar Syuhada said...

Perghh.. budak2 spm lagi takut tengok gambar bawah tu..hahaha.. #gurau je.. >_<

Arol Mubin said...

Entri untuk result STPM takde ke? Hehehe. :D Apa pun keputusan yang kita peroleh, kita mesti redha. Sebab Allah tahu apa yang terbaik untuk diri kita. :)

Arol Mubin said...

Aliff, lupa nak bagitahu! Aku dah tukar URL blog tau. So, boleh lah tukar kat bloglist tue. Hehehe! :D

Elie Lily said...

Kak elie pun suka buat gmbar macam Haikal buat tu! Yes ada geng! :D Hahaha.

Aliff Haikal said...

@Phoenix hehehe sejak dah jd umur puluhan ni, rasa brader la plak :p

Aliff Haikal said...

@tulus dan ikhlas : HAHaHa mengada kak ecah ! :p

Aliff Haikal said...

@DRC kan hehehehe :p

Aliff Haikal said...

@boni kacak Itu lebihhhh hehehe ;P

Aliff Haikal said...

@Azwar Syuhada *Tikam azwar!*

Aliff Haikal said...

@Arol Mubin betul tu arol ^^

Aliff Haikal said...

@Elie Lily hahaha ini sesuka je kak ! :p