THANKS FOR READING !

TUAN PUNYA BLOG

My photo
Dulu saya selekeh, tapi sekarang dah handsome sikit =D

Friday, June 21, 2013

MAKA TERSEBUTLAH AL-KISAH...TOYYIB

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pejam celik pejam celik, wah dah habis semester II aku sekarang ni. Macam cepat yaa masa berjalan, ah pedulik apa aku cepat ke lambat ke janji aku dah habiskan dua sem dan tinggal 6 sem lagi. Dua sem ni pun dah buat rasa macam-macam dah. Penat pun ada. Tapi aku kena tekadkan semangat, kena habiskan jugak sampai ke penghujungnya, sebab takde jalan mudah untuk berjaya. So goodluck to meee =D

Kalau nak jadi pelajar akaun, semangat kena kental. Bukan jenis yang mudah putus asa dan paling penting kena kuat berusaha. Bila aku sendiri dah merasa dua sem dalam bidang perakaunan ni, boleh aku cakap bidang ni suatu bidang yang sangat tough. Kau kena kuat dan pasti sekali minat. 

InsyAllah, sekarang dah start cuti 3 bulan... Apa lagi, enjoy lah ! HAHA padahal cakap kat member katanya nak kerja lah konon padahal tak terdetik pun dalam hati nak bekerja, nak duduk rumah goyang kaki bangun tidur makan tengok tivi dan online. Like a boss gituhhh. Tapiiii awal-awal mak aku dah pesan 

''Nanti hang ambil tugas hantar dan amek budak-budak sekolah, mak nak rehat''

Jadi, mampukah untuk aku enjoy ? Hmmmmm 

Ahhh persetankan semua tu. Hahaa Dunia ini ahmad albab yang punya... *Gelak jin mata tuncit

Oh bytheway, nak share gambar-gambar sepanjang duduk Terengganu ni. Tak suka duduk diam-diam pergi makan popcorn layan runningman nuh...=p

First time merasa banjir dan first time banjir muncul dalam hidup dakuuuu! Kenangan paling takkan dilupakan, pergi kelas kena meredah banjir, nak pergi makan pun kena redah banjir. Will miss you encik Banjir. Haaaaha


Kalau nak pergi Jomheboh Johor, kena pergi JB dan perjalanan nak ke JB dahlah 2Jam. Tapi duduk terengganu, 20 Minit je dah sampai Jomheboh ni. Hehee Pengalaman pergi Jomheboh dengan classmates rasanya rindunya nak pergi lagi tahun depan. Jom tahun depan kita pergi ! =p

Sekayu Waterfall ! kelas kau nama omputih, kalau nama melayu dia Air Terjun Sekayu. Famous amous tempat ni dan memang jadi lokasi percutian mostly student macam aku dan kawan-kawan classmate, Boleh release stress woi. Korang kena datang. Best ! 

Rasanya macam aku tak pernah kenalkan roomate aku dalam asrama ni kat korang kan. Rasa macam belum..Rasanya lah. Hahaa Okay inilah roomate sepanjang semester 1 dan 2 aku kat UniSZA ni. Roomate paling baik, paling sporting, paling gila, suka buli aku, suka ejek rambut aku, stay night sama-sama tengok movie, suka kejut aku subuh, dan banyak lagi sukanya lah. Aku tak sangka, sekali lagi Allah kurniakan seorang roomate yang baik sama macam roomate masa kat matrik. Sungguh Allah nak jaga aku...:) Dan kepada dear roomates, sorry letak gambar kau dalam blog aku saje nak promote kau mana tahu boleh lekat jodoh ke. Hehee Thanks for everything ya and goodluck dalam pelajaran. Jumpa lagi sem 3 InsyAllah 

Masa ni lawatan ke USM sempena Accounting Professional Avenue, pergi dengan senior-senior dan masa tu betapa berharganya pengalaman ni sebab dapat timba macam-macam ilmu pasal dunia accounting. Semoga semuanya berjaya ! :_) Btw bukan dapat balik kampung sendiri pun masa ni sebab tak berkesempatan.. Sob Sob Sob T_T

Duduk Terengganu ni lah aku belajar makan Ikan Celup Tepung (ICT), Sotong Celup Tepung (SCT), Udang Celup Tepung (UCT), Keropok Losong, Ais Baju Jagung (ABJ), Nasi Kerabu kaw-kaw dan yang paling penting adalah Budu + Belacan !!! Ya Allah lapar pulak cakap pasal makanan. So kepada orang-orang luar Terengganu, come lah visit Terengganu dan pastikan anda merasa semua yang aku bagitahu ni. Hehee :)

Kelas aku dinamakan BAC 2, tapi ni adalah 1/3 Dari keseluruhan kelas sebab ramai tak turun masa photoshoot gambar kelas. Gerammmmmmmm! Tapi apa-apa pun benda dah lepas. Haahaa Sokay Sochill. Next sem ada lagi ... 

Pahit manis pengalaman, inilah yang akan mematangkan aku dalam segala tindak tanduk aku. Syukur Alhamdulillah :) Bytheway, korang nak tahu tak siapakah orang pertama yang korang akan jumpa kalau tiba-tiba korang pergi UniSZA kampus Gong Badak?? Nantikan entry akan datang =B 

Have a nice day 






5 ribu orang sayang aku:

boni kacak said...

sekayu waterfall tu aku tengok macam sangat-sangat menarik je bro.. wah.. teringin nak ke sana pulak

Aliff Haikal said...

@boni kacak Ada banyak gambar actually. Hahaha Memang best !! :)

Carl Lesmana said...

teganu the best ! haha give me 5 orang ganung . haha

Qila Nisa said...

HAHAHA. wajah 1 unisza tu mmg kau kann. ingatkan pelanduk 2 serupa je :P

Azwar Syuhada said...

Syok sakan duduk terengganu yeah.. :)